Konversioiden tuonti Google Analyticsista Google Adsiin

Google Analytics 4 (GA4) on korvannut Universal Analyticsin (UA). Tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet lopettivat datan käsittelyn 1.7.2023. (Universal Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet, joilla on voimassa oleva tilaus, saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.7.2024 saakka.) Muistathan siirtää Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi Google Analytics 4:ään. Lue, miten voit vaihtaa Google Analytics 4:ään.

Jos tuot yhden tai useamman uuden konversiotapahtuman Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudesta ja Google Ads havaitsee, että tililläsi on jo Universal Analytics ‑konversiotapahtuma, Google Analytics 4 ‑konversiotapahtumat asetetaan automaattisesti toissijaisiksi. Tämä muutos tulee voimaan 3.10.2022.

Jos haluat käyttää näitä Google Analytics 4 ‑konversiotapahtumia hintatarjousten tekemisessä, vaihda ne toissijaisesta ensisijaiseksi. Päällekkäisten konversioiden välttämiseksi voit joko poistaa Universal Analytics ‑konversiotapahtuman tai vaihtaa Universal Analytics ‑konversiotapahtuman ensisijaisesta toissijaiseksi.

Jos haluat analysoida asiakkaiden toimintaa verkkosivustollasi, voit siirtää konversiot Google Analyticsista Google Adsiin ja käyttää Google Adsin konversioseurantaa konversioiden mittaamiseen. Voit käyttää samanaikaisesti mitä tahansa näiden kolmen ominaisuuden yhdistelmää. Laajenna seuraava osio, niin näet näiden ominaisuuksien vertailun.

Google Analytics ‑konversioiden ja Google Adsin konversioseurannan vertailu

Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksien konversioseuranta

• Tämä on erinomainen valinta, jos haluat mitata sovelluksesi tai verkkosivustosi toimintaa ja konversioita. Lue lisää Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksista.
  • Tämä voi sisältää konversioita muista kuin Google Ads ‑lähteistä, joten se sopii hyvin verkkosivustosi kaiken asiakasliikenteen seurantaan.

Google Adsin konversioseuranta

Hyödyt

Kun tuot Google Analytics ‑konversiot Google Adsiin, siitä on seuraavia hyötyjä:

• Pääset katsomaan Google Ads ‑klikkauksiin liittyviä Google Analytics ‑konversioitasi ja ‑dataasi.
  • Näet Google Analytics ‑konversiodatan Google Adsissa.
  • Voit myöntää Smart Biddingille pääsyn dataan, mikä helpottaa hintatarjousten optimointia ja mahdollisesti lisää konversioiden määrää ja pienentää kustannuksia.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit aloittaa datan tuomisen, sinun täytyy linkittää Google Ads‑ ja Google Analytics ‑tilisi toisiinsa ja ottaa automaattinen taggaus käyttöön Google Ads ‑tililläsi.

Ohjeet

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa ja valitse Yhteenveto.
  3. Klikkaa Uusi konversiotapahtuma.
  4. Valitse Tuo ja klikkaa sitten Google Analytics (UA) (jos kyseessä on Universal Analytics ‑mittauskokonaisuus) tai Google Analytics (GA4) (jos kyseessä on Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuus).
  5. Klikkaa Jatka.
  6. Valitse seuraavalta sivulta tuotavat ominaisuudet ja klikkaa Tuo ja jatka.
  7. Klikkaa Valmis.

Google Ads aloittaa datan importoinnin Analytics-omaisuudestasi. Importointiajankohtaa aiempaa dataa ei importoida.

Muistettavaa

Voi mennä jopa 24 tuntia, ennen kuin konversiodata näkyy Google Adsissa. Kun importoitu konversiodata on käytettävissä, se näkyy Konversiot-sivulla aiemman konversiodatan rinnalla. Voit lisätä importoidun datan omiin sarakkeisiin Kampanjat-välilehdellä. Importoituun konversiodataan perustuvat raportit saattavat sisältää arvioituja mallinnettuja konversioita, jos Google ei ole pystynyt tunnistamaan kaikkia konversioita.

Kun Analytics-data (esimerkiksi tavoitteet) on tuotu Google Adsiin, dataan sovelletaan Google Adsin käyttöehtoja.

Importoitujen konversioiden konversioasetusten muokkaaminen

Kun olet importoinut Analytics-konversiot, voit muokata niitä samalla tavalla kuin Google Adsissa luotuja konversioita.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa ja valitse Yhteenveto.
  3. Klikkaa sen importoidun konversion nimeä, jota haluat muokata.
  4. Klikkaa oikeasta alakulmasta Muokkaa asetuksia.
  5. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Datan epäyhtenäisyydet

Google Analyticsin ja Google Adsin konversioseurannan tilastoissa voi olla eroja.

Lue, miten voit korjata konversioerot. Jos olet tarkistanut, että asetukset ovat varmasti oikein, syy voi olla jokin seuraavista:

Tapahtuman päivämäärä

Google Ads raportoi konversiot sen klikkauksen päivämäärän ja kellonajan mukaan, joka johti tapahtuman toteutumiseen, ei varsinaisen tapahtumapäivämäärän mukaan.

Oletetaan esimerkiksi, että joku näki mainoksesi ja klikkasi sitä heinäkuun 19. päivänä, mutta teki ostoksen sivustoltasi vasta seuraavana päivänä eli 20. heinäkuuta. Google Adsissa konversio kirjattaisiin heinäkuun 19. päivälle eli klikkauspäivälle. Google Analyticsissa konversio taas kirjataan heinäkuun 20. päivälle eli varsinaiselle konversiopäivälle.

Kirjausmenetelmä

Google Adsissa voidaan laskea joko kaikki konversiot tai yksittäistulokset määrittämällä laskentatapa kullekin konversiotapahtumalle (mukaan lukien Google Adsiin tuodut Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat). Google Adsin Konversiot-sarakkeessa näkyvät konversiot, jotka tapahtuivat valitun konversioikkunan sisällä valitun kirjausmenetelmän mukaisesti. Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudet laskevat kuitenkin kaikki tavoitteet ja tapahtumat, mikä voi aiheuttaa eroja.

Esimerkki

Olet määrittänyt Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudessa liidilomakkeen täyttämistä koskevan tavoitteen. Kun joku klikkaa mainosta ja täyttää sen jälkeen kaksi liidilomaketta (eri istuntojen aikana), Analytics laskee ne kahdeksi tavoitteen toteutumiseksi. Voit tuoda kyseisen tavoitteen Google Adsiin ja valita laskentatavaksi "Yksittäinen". Tällöin näet vain yhden konversion.

Kelpaamattomat klikkaukset
Jotkin Analyticsissa raportoitavat tavoitteet tai konversiotapahtumat saatetaan suodattaa pois, kun ne tuodaan Google Ads ‑tilillesi. Tämä johtuu kelpaamattomien klikkausten estoteknologiasta, joka ei kirjaa epäilyttäviä tai kelpaamattomia klikkauksia.
Evästeiden vanhenemispäivät
Google Adsin evästeet vanhenevat 90 päivän kuluttua klikkauksesta, kun taas Analytics käyttää evästettä, joka on voimassa jopa 2 vuotta. Google Ads ‑konversioiden konversioikkuna voi olla 1–90 päivää. Tämä tarkoittaa, että jos asiakas on konvertoitunut tämän konversioikkunan jälkeen, Google Ads ei kirjaa konversiota mutta se kirjataan Analyticsiin, jos asiakas konvertoitui kahden vuoden sisällä klikkauspäivämäärästä.
Importoitujen Analytics-konversioiden viiveet
Analyticsin konversiodata importoidaan konversioseurantaan 9 tunnin kuluessa konversioiden toteutumisesta.
Tavoitteen tai näkymän nimen muutokset Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuksissa
Jos nimeät uudelleen tavoitteen tai näkymän, joka sisältää importoimasi Analytics-tavoitteet, uusi nimi näkyy Google Adsissa sen jälkeen, kun asiakkaalle asetettu tavoite on toteutunut. Muutosten päivitys Google Ads ‑tilillesi voi kestää 24 tuntia.
Analyticsista importoitujen tapahtumien kopioiden poistaminen

Muistathan, että Analyticsin tapahtumatunnukset importoidaan Google Adsiin tilaustunnuksina. Päällekkäiset konversiot poistetaan automaattisesti Google Ads ‑tililtä. Lue, miten voit minimoida päällekkäiset konversiot tapahtumatunnuksen avulla.

Analytics-tapahtumat, joilla on sama tunnus, poistetaan vain, jos ne ovat toteutuneet saman istunnon aikana. Jos sama tapahtumatunnus liittyy useisiin istuntoihin, Analytics laskee yhden tapahtuman istuntoa kohti. Kun tapahtumat importoidaan Google Adsiin, lasketaan vain yksi tapahtuma tapahtumatunnusta kohti. Siksi Google Adsissa voi näkyä vähemmän konversioita (tapahtumia) kuin Google Analyticsin raporteissa. Lue lisää Analyticsin ja Google Adsin konversiomittareiden vertailusta.

Lue lisää mahdollisista syistä konversioeroille GA4:ssä ja UA:ssa.

Ongelmia?

Linkitysongelman korjaaminen

Jos tarvitset lisää ohjeita Google Analytics ‑datan käyttöön Google Adsissa, ota meihin yhteyttä.