Over campagnestatussen

De kolom Status bevat informatie over de huidige status van elke campagne in uw account op het moment dat u inlogt op uw Google Ads-account. Op deze pagina staat de status van elke campagne die u heeft gemaakt en kunt u controleren of er onverwachte problemen zijn opgetreden met uw campagnes.

U kunt zowel de status van een campagne zelf als de status van de biedstrategie controleren. Als er problemen optreden met de biedstrategie van uw campagne die de prestaties kunnen beïnvloeden, geven we deze aan in de kolom Status.

In dit artikel wordt uitgelegd wat elke campagnestatus betekent en hoe u eventuele problemen kunt oplossen.

Voordat u begint

U moet eerst weten waar u in uw Google Ads-account de campagnestatus kunt vinden. Als u nog geen campagne heeft gemaakt, neemt u meer informatie over campagnestatussen door.

Campagnestatussen

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

De campagnestatus geeft aan of uw campagne normaal werkt. Bij eventuele problemen geeft de campagnestatus ook aan hoe u deze oplost.

Campagnestatus

Beschrijving

Wat te doen

Geschikt De campagne is actief en er kunnen advertenties worden getoond. Als de campagne is gemarkeerd als Geschikt, maar er geen advertenties worden weergegeven, gaat u na wat de oorzaak hiervan is en lost u het probleem op.
Geschikt (beperkt) Uw campagne is actief, maar advertenties worden alleen af en toe getoond wegens budgetbeperkingen of een beperkte biedstrategie. Meer informatie over budgetaanbevelingen en over hoe u het budget van uw campagne aanpast
Niet geschikt De campagne is niet actief, omdat er geen advertentiegroepen zijn, alle advertentiegroepen zijn onderbroken of verwijderd, alle advertenties zijn onderbroken of verwijderd, of alle zoekwoorden zijn onderbroken of verwijderd. Meer informatie over de advertentiegroepstatus en de advertentiestatus
Onderbroken Deze campagne is inactief omdat u deze heeft onderbroken. Als u een campagne onderbreekt, worden uw advertenties pas weer getoond en worden er pas nieuwe kosten gemaakt nadat u de campagne heeft hervat. Meer informatie over hoe u een campagne hervat
Verwijderd Uw campagne is inactief omdat u deze heeft verwijderd. Als u een campagne verwijdert, is dit definitief. U kunt een campagne niet hervatten nadat u deze heeft verwijderd. Meer informatie over hoe u meerdere campagnes maakt en beheert
In behandeling Uw campagne is niet actief, maar begint op een datum in de toekomst. Meer informatie over hoe u de startdatum van uw campagne wijzigt
Beëindigd Uw campagne is niet actief omdat de geplande einddatum is verstreken. Meer informatie over hoe u de einddatum van uw campagne wijzigt

Status van biedstrategie

Aan de biedstrategiestatus kunt u zien of er problemen met uw biedstrategieën zijn die gevolgen hebben voor de campagneprestaties. Ook geeft de status aan hoe u deze problemen kunt oplossen. Meer informatie over de statussen die een biedstrategie kan hebben

Status van biedstrategie

Beschrijving

Wat te doen

Beperkt

Uw biedstrategie is actief, maar kan worden beperkt door het ingestelde dagbudget. Er worden bijvoorbeeld maar af en toe advertenties getoond wegens budgetbeperkingen. Verdiep u in de factoren die uw biedstrategie kunnen beperken en mogelijke oplossingen hiervoor.
Verkeerd ingesteld Voor uw conversiegebaseerde biedstrategieën zijn niet de juiste conversies ingesteld. Deze status is van toepassing op biedstrategieën op basis van Verbeterde CPC, doel-CPA en doel-ROAS. Controleer of uw trackinginstellingen goed werken.
Leren Nadat u een wijziging heeft aangebracht in uw biedstrategie, duurt het enige tijd voordat Google Ads de prestatiegegevens heeft verzameld die nodig zijn om uw biedingen te optimaliseren. Controleer of uw trackinginstellingen goed werken.

Inzichten verzamelen uit het biedstrategierapport

Het biedstrategierapport biedt u een momentopname van belangrijke prestatiestatistieken en statussen, specifiek voor elk type strategie.

In dit rapport kunt u zien hoe goed uw strategie in de loop van de tijd aan de prestatiedoelen voldoet. U kunt hierin ook zien of statussen verband houden met wijzigingen in de campagneprestaties. Ontdek meer informatie over de rapporten Biedstrategie.

Status van biedstrategie

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. De kolom Status staat naast de kolom Dagbudget.

Campagnes filteren

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het filtericoon Filter om het invoerveld Filteren te openen.
  5. Klik op het gebied met de knipperende cursor om filteropties te selecteren.