Mainosten kohdistaminen

Mainosten kohdistaminen oikeille asiakkaille on olennainen osa onnistunutta mainoskampanjaa. Olet saattanut suunnitella täydellisen mainoksen houkuttelemaan asiakkaita yritykseesi, mutta jos et näytä sitä oikeille ihmisille oikeaan aikaan, pelkkä mainos ei auta sinua saavuttamaan tavoitettasi. AdWordsissa on eri tapoja kohdistaa mainoksia.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Tammikuusta alkaen ja vähitellen kesän 2017 aikana yhä useammat mainostajat voivat alkaa käyttää Display- ja videomainosryhmiä mainosten näyttämiseen Google Display ‑verkostossa ja YouTubessa, vaikka näissä mainosryhmissä ei ole määritetty kohdistustapaa.
Lisäksi seuraava koskee videomainosryhmiä, joissa käytetään ainoastaan sijoitteluun kohdistamista: jos kohdistat mainontaa vain YouTube-sijoitteluihin, mainoksiasi voidaan nyt näyttää myös Display-verkostossa. Jos taas kohdistat mainontaa vain Display-verkostoon, mainoksiasi voidaan nyt näyttää myös YouTubessa.
Tällaiset mainosryhmät keskeytetään nyt automaattisesti, jotta mainoksia ei näytetä paikoissa, joissa et halua niitä näyttää. Jatkossa sinun on keskeyttävä manuaalisesti mainosryhmät, joiden mainokset eivät ole valmiita näytettäviksi. Lue lisää artikkelista Mainosryhmien keskeyttäminen ja jatkaminen.

Mainosten kohdistaminen Google-haussa ja hakukumppaneiden sivustoilla

Voit kohdistaa tekstimainoksesi seuraavilla tavoilla Google-haussa ja Google-hakuverkostossa:

• Avainsanakohdistus: Valitse tuotteesi tai palvelusi kannalta osuvia sanoja tai ilmauksia, joiden avulla mainoksesi voidaan näyttää, kun asiakkaat tekevät hakuja kyseisillä termeillä Google-sivustoilla tai hakukumppanien sivustoilla. Luomalla erittäin osuvan avainsanaluettelon parannat mahdollisuuksiasi näyttää mainoksiasi vain niistä eniten kiinnostuneille asiakkaille.
  • Alue- ja kielikohdistus: Valitse kieli ja maantieteelliset sijainnit, kuten maat, alueet tai kaupungit, joissa asiakkaasi ovat. Kun olet määrittänyt nämä kohdistusasetukset, AdWords määrittää, kenelle mainoksesi näytetään käyttämällä useita tekijöitä: Google-verkkotunnusta, jota ihmiset käyttävät (kuten www.google.fi tai www.google.de), heidän käyttämäänsä hakutermiä, heidän tietokoneensa IP-osoitetta (josta voidaan arvioida maantieteellinen sijainti), heidän Google-kieliasetuksensa ja sellaisten sivustojen kielet, joilla he ovat aiemmin vierailleet.
  • Laitekohdistus: Näytä osuvia mainoksia erilaisia laitteita käyttäville asiakkaille sijainnin, vuorokaudenajan ja laitetyypin mukaan.
  • Yleisöön kohdistaminen: Näytä mainoksia sivustollasi aiemmin vierailleille käyttäjille hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloiden avulla.

Esimerkki

Jos sinulla on koirahoitola Kuopiossa, voit lisätä avainsanan "koirien päivähoito" ja "Kuopio ja lähikaupungit" AdWords-kampanjasi kohdesijainniksi. Kun kuopiolainen käyttäjä kirjoittaa Googleen hakutermiksi "koirien päivähoito", hän näkee mainoksesi hakutulosten vieressä.

Mainosten kohdistaminen Googlen kumppaneiden verkkosivustoilla

Voit kohdistaa teksti- ja Display-mainoksesi Google Display ‑verkostossa seuraavilla tavoilla:

• Avainsanakohdistus: Valitse tuotteeseesi tai palveluusi liittyvät sanat tai ilmaukset, joiden avulla mainoksesi kohdistetaan osuville verkkosivustoille, sovelluksiin ja videoihin Display-verkostossa käyttämällä sisällön avainsanoja. Voit myös kohdistaa mainoksia yleisökohdistuksen avulla osuville yleisöille, jotka selailevat avainsanojasi sisältävää sisältöä.
  • Aiheeseen kohdistaminen: Kohdista mainoksesi useille tiettyjä aiheita käsitteleville sivuille kerralla. Näin voit kattaa suuren määrän Display-verkoston sivuja. AdWords analysoi kunkin verkkosivuston sisällön ja huomioi eri tekijöitä, kuten tekstin, kielen, linkkirakenteen ja sivujen rakenteen. Verkkosivujen keskeiset teemat määritetään ja mainokset kohdistetaan sivulle aihevalintojesi perusteella.
  • Sijoitteluun kohdistaminen: Valitse asiakkaittesi käyttämät Display-verkoston sivustot, joilla haluat näyttää mainoksia. Jos valitset tämän kohdistustyypin, tutkimme ainoastaan valitsemiasi sivustoja (ohjattuja sijoitteluja), kun etsimme mainoksillesi sopivia paikkoja. Toisin kuin asiayhteyteen kohdistuksessa (eli automaattisessa sijoittelussa), sijoitteluun kohdistamisessa ei käytetä avainsanoja. Sijoittelu voi olla kokonainen verkkosivusto tai sivuston osa.
  • Yleisöön kohdistaminen: Näytä mainoksiasi tietyille Display-verkoston sivustoilla käyville ja sovelluksia käyttäville käyttäjäryhmille. Voit tavoittaa sivustollasi aiemmin vierailleita käyttäjiä luomalla uudelleenmarkkinointikampanjan tai näyttämällä mainoksiasi suhdeyleisöille, ostoaikeissa oleville yleisöille tai samankaltaisille yleisöille. Voit esimerkiksi valita suhdeyleisöt, jos haluat tavoittaa paljon potentiaalisia asiakkaita ja kertoa heille yrityksestäsi. Jos haluat tavoittaa asiakkaita, jotka ovat tutkineet ja aktiivisesti harkitsevat sellaisten tuotteiden tai palveluiden ostamista, joita yrityksesi tarjoaa, voit valita ostoaikeissa olevat yleisöt.

Voit käyttää myös omia suhdeyleisöjä, jos haluat tavoittaa asiakkaita, jotka käyvät todennäköisemmin sivustollasi ja joilla on kiinnostuksen kohteita, jotka eivät kuulu suhdeyleisöihin tai ostoaikeissa oleviin yleisöihin.

• Alue- ja kielikohdistus: Valitse kieli ja maantieteelliset sijainnit, kuten maat, alueet tai kaupungit, joissa asiakkaasi ovat.
  • Laitekohdistus: Näytä mainoksia asiakkaille, jotka käyttävät Display-verkoston sivustoja vain pöytäkoneilla ja kannettavilla tietokoneilla tai vain iPhone- ja Android-laitteilla tai kaikilla näillä.

Esimerkki

Jos yrityksesi myy pukuja, voit lisätä avainsanan "osta puvut" ja aiheen Harrastukset ja vapaa-aika > Juhlapäivät > Lomat ja loma-ajan tapahtumat kuvamainokseesi ja kohdistaa sen iPhone- tai Android-laitteisiin. Kun asiakkaat selaavat Android-puhelimella Display-verkoston sivustoja, joilla on tietoja naamiaisasujen tarjoajista, pyhäinpäivästä tai vapusta, he näkevät kuvamainoksesi.

Muistettavaa

Kun valitset useita kohdistustapoja Display-verkostossa, saatat verkoston asetustesi mukaan tavoittaa juuri oikeat asiakkaat ja päätyä näyttämään mainoksiasi hyvin harvoille ihmisille. Lue lisää siitä, missä mainokset voivat näkyä, kun valitset monta kohdistustapaa.

Näyttömainokset näkyvät lisäksi vain Google Display -verkostossa. Ne eivät näy hakutulossivuilla. Kuten muitakin Display-verkostossa näkyviä mainoksia, näyttömainoksia voidaan luoda klikkauskohtaisen hinnan (CPC) kampanjoihin ja tuhannen näyttökerran hinnan (CPM) kampanjoihin. Ne voidaan kohdistaa koko Display-verkoston kaikille osuville sivuille tai Display-verkoston tiettyihin sijoitteluihin. Niissä voidaan käyttää kaikkia kohdistusvaihtoehtoja, kuten sijaintia, kohderyhmätietoja ja aiheita.

Seuraavat vaiheet