Mainosten kohdistaminen

Mainosten kohdistaminen on olennainen osa onnistunutta mainoskampanjaa. Olet ehkä suunnitellut täydellisen mainoksen, mutta sinun on näytettävä se oikeille ihmisille oikeaan aikaan saavuttaakseksi tavoitteen paremmin. AdWords tarjoaa eri tapoja kohdistaa mainokset.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Videomainosryhmät, jotka käyttävät vain sijoitteluun kohdistamista: Jos kohdistat mainospaikkoja ainoastaan YouTubeen tai Display-verkostoon, mainoksiasi voidaan nyt näyttää molemmissa.
Tällaiset mainosryhmät keskeytetään nyt automaattisesti, jotta mainoksia ei näytetä paikoissa, joissa et halua niitä näyttää. Jatkossa sinun on keskeyttävä manuaalisesti mainosryhmät, joiden mainokset eivät ole valmiita näytettäviksi. Lue lisää: Mainosryhmien keskeyttäminen ja jatkaminen.

Mainosten kohdistaminen Google-hakusivustoilla ja hakukumppaneiden sivustoilla

Voit kohdistaa tekstimainoksesi seuraavilla tavoilla Google-haussa ja Google-hakuverkostossa:

• Avainsanakohdistus: Valitse tuotteesi tai palvelusi kannalta osuvia sanoja tai ilmauksia, joiden avulla mainoksesi voidaan näyttää, kun asiakkaat tekevät hakuja kyseisillä termeillä. Luomalla erittäin osuvan avainsanaluettelon parannat mahdollisuuksiasi näyttää mainoksiasi vain niistä eniten kiinnostuneille asiakkaille.
  • Alue- ja kielikohdistus: Valitse kieli ja maantieteelliset sijainnit, kuten maat, alueet tai kaupungit, joissa asiakkaasi ovat. Kun olet määrittänyt nämä kohdistusasetukset, AdWords määrittää useiden tekijöiden perusteella, kuka näkee mainoksesi. Näitä tekijöitä ovat asiakkaiden käyttämät Google-verkkotunnukset (kuten www.google.de tai www.google.fi), heidän käyttämänsä hakutermit, asiakkaiden tietokoneiden IP-osoitteet (joista voi arvioida maantieteellisen sijainnin), Googlen kieliasetukset ja sellaisten sivustojen kielet, joilla asiakkaat ovat käyneet aiemmin.
  • Laitekohdistus: Voit näyttää mainoksia oikeille ihmisille kaikilla laitteilla heidän sijaintinsa, kellonajan ja laitetyypin mukaan.
  • Yleisöön kohdistaminen: Näytä mainoksia sivustollasi aiemmin vierailleille käyttäjille hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloiden (RLSA) avulla.

Esimerkki

Jos sinulla on koirahoitola Kuopiossa, voit lisätä avainsanan "koirien päivähoito" ja "Kuopio ja lähikaupungit" AdWords-kampanjasi kohdesijainniksi. Kun kuopiolainen käyttäjä kirjoittaa Googleen hakutermiksi "koirien päivähoito", hän näkee mainoksesi hakutulosten vieressä.

Mainosten kohdistaminen Googlen kumppaneiden verkkosivustoilla

Voit kohdistaa teksti- ja Display-mainoksesi Google Display ‑verkostossa seuraavilla tavoilla:

• Avainsanakohdistus: Valitse tuotteeseesi tai palveluusi liittyvät sanat tai ilmaukset, joiden avulla mainoksesi kohdistetaan osuville verkkosivustoille, sovelluksiin ja videoihin Display-verkostossa käyttämällä sisällön avainsanoja. Voit myös kohdistaa mainoksia yleisökohdistuksen avulla osuville yleisöille, jotka selailevat avainsanojasi sisältävää sisältöä. Yleisön avainsanat ja avainsanaehdotukset siirtyvät Muokattuihin tavoiteyleisöihin. Muokattujen tavoiteyleisöjen avulla voit lisätä avainsanojen lisäksi URL-osoitteita verkkosivustoihin, sovelluksiin tai yleisöäsi kiinnostavaan YouTube‑sisältöön.
  • Aiheeseen kohdistaminen: Kohdista mainos useille tiettyjä aiheita käsitteleville sivuille kerralla. Näin voit kattaa suuren määrän Display-verkoston sivuja. AdWords analysoi kunkin verkkosivuston sisällön ja huomioi eri tekijöitä, kuten tekstin, kielen, linkkirakenteen ja sivujen rakenteen. Verkkosivujen keskeiset teemat määritetään ja mainokset kohdistetaan sivulle aihevalintojesi perusteella.
  • Sijoitteluun kohdistaminen: Valitse asiakkaittesi käyttämät Display-verkoston sivustot. Jos valitset tämän kohdistustyypin, tutkimme ainoastaan valitsemiasi sivustoja (ohjattuja sijoitteluja), kun etsimme sopivia sivustoja. Toisin kuin asiayhteyteen kohdistuksessa (eli automaattisessa sijoittelussa), sijoitteluun kohdistamisessa ei käytetä avainsanoja. Sijoittelu voi olla kokonainen verkkosivusto tai sivuston osa.
  • Yleisöön kohdistaminen: Näytä mainoksiasi tietyille Display-verkoston sivustoilla käyville ja sovelluksia käyttäville käyttäjäryhmille. Voit saavuttaa ihmiset, jotka ovat vierailleet sivustollasi, määrittämällä kohdistustyypiksi Suhdeyleisöt ja Ostoaikeissa olevat yleisöt ja aloittamalla uudelleenmarkkinointikampanjan. Voit esimerkiksi valita suhdeyleisöt parantaaksesi yrityksesi tunnettuutta ja tavoittaaksesi enemmän potentiaalisia asiakkaita. Jos haluat kasvattaa myyntiä tai lisätä konversioita, voit valita Ostoaikeissa olevan yleisön tavoittaaksesi asiakkaat, jotka etsivät ja suunnittelevat hankkivansa myymäsi kaltaisia tuotteita. Voit myös luoda Muokatut tavoiteyleisöt joko käyttämällä avainsanoja tai URL-osoitteita tai valita Googlen automaattisesti luoman tavoiteyleisön. Toinen vaihtoehto on käyttää Omia tavoiteyleisöjä saavuttaaksesi asiakkaita, joilla on muita mielenkiinnon kohteita, mutta jotka silti todennäköisesti vierailevat sivustollasi.
  • Alue- ja kielikohdistus: Valitse kieli ja maantieteelliset sijainnit, kuten maat, alueet tai kaupungit, joissa asiakkaasi ovat.
  • Laitekohdistus: Näytä mainoksia asiakkaille, jotka käyttävät Display-verkoston sivustoja tietyillä tai millä tahansa laitteilla.

Esimerkki

Jos yrityksesi myy pukuja, voit lisätä avainsanan "osta pukuja" ja aiheen Harrastukset ja vapaa-aika > Juhlapäivät > Lomat ja loma-ajan tapahtumat kuvamainokseesi ja kohdistaa sen iPhone- tai Android-laitteisiin. Kun asiakkaat sitten selaavat Android-puhelimellaan Display-verkoston sivustoja, joilla on tietoja naamiaisasujen ostamisesta, pyhäinpäivästä tai vapusta, he näkevät kuvamainoksesi.

Muistettavaa

Kun valitset useita kohdistustapoja Display-verkostossa, menestys riippuu verkoston asetuksista. Lue lisää Display-verkoston kohdistusasetuksista.

Display-mainokset näkyvät vain Google Display ‑verkostossa. Ne eivät näy hakutulossivuilla. Display-mainoksia voidaan luoda muiden tällaisten mainosten tavoin klikkauskohtaisen hinnan ja tuhannen näyttökerran (CPM) hinnan kampanjoille. Ne voidaan kohdistaa koko Display-verkoston kaikille osuville sivuille tai Display-verkoston tiettyihin sijoitteluihin. Niissä voidaan käyttää kaikkia kohdistusvaihtoehtoja, kuten sijaintia, kohderyhmätietoja ja aiheita.