Målretning af dine annoncer

Målretning af annoncer er en vigtig forudsætning for at opnå de ønskede resultater med en annoncekampagne. Du kan sagtens have designet den perfekte annonce, men du skal vise den til de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt for at have større chance for at nå dit mål. Google Ads tilbyder forskellige metoder til målretning af dine annoncer.

Målretning efter målgruppe

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon, åbn fanen "Målgrupper, søgeord og indhold", og klik på Målgrupper for at få flere oplysninger. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og overalt i Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om opdateringerne af målgrupperelaterede termer og udtryk.

Din målgruppe er de personer, du gerne vil nå ud til med dine annoncer. Du kan nå ud til personer baseret på:

• Hvem er de?
  • Deres interesser og vaner
  • Hvad søger de aktivt efter?
  • Personer, der allerede har interageret med dine annoncer, dit website eller din app og muligvis vender tilbage

Få flere oplysninger om målretning efter målgruppe.

Indholdsmålretning

For at sikre, at du når ud til så mange potentielle kunder som muligt, bliver dine annoncer nu vist sammen med indhold, der matcher en hvilket som helst af de placeringer eller et hvilket som helst af de emner, placeringer eller søgeord på Displaynetværket, Videonetværket eller Søgenetværket, du målretter mod. Hvis du f.eks. målretter mod "cykler" som emne og "cykling" som søgeord på Displaynetværket, Videonetværket eller Søgenetværket, bliver dine annoncer vist i indhold, der matcher enten én af delene eller begge dele.

Du vil også se, at kontekstmålretning er blevet forenklet og placeret på en enkelt side i Google Ads, så du kan administrere alle indholdsbaserede målretningstyper (Emner, Placeringer, Display-/videosøgeord og Ekskluderinger) i en enkelt visning. Du finder den nye side i sektionen "Indhold" under Kampagner Campaigns Icon på navigationsmenuen til venstre.

For videokampagner, der kun driver konverteringer: Inden for de næste par måneder kan du ikke længere føje indholdsbaseret målretning til nye og eksisterende videokonverteringskampagner, så du kan finde flere konverteringsmuligheder. I starten af 2023 fjernes alle eksisterende indstillinger for indholdsmålretning automatisk fra videokampagner, der genererer konverteringer. Hvis du vil fjerne indholdsmålretning manuelt fra eksisterende konverteringskampagner, skal du gå til dine annoncegruppeindstillinger. Få flere oplysninger om, hvordan du optimerer din kampagne til konverteringer

Med indholdsbaserede målretningsmetoder kan du definere, hvor dine annoncer skal vises. Hvis du kombinerer flere indholdsbaserede målretningsmetoder, målrettes dine annoncer mod det valgte indhold i din annoncegruppe og hjælper dig med at nå ud til en bredere målgruppe.

• Emner: Målret én annonce mod flere sider om bestemte emner på én gang. Målretning efter emne giver dig mulighed for at nå ud til en bred vifte af sider på Displaynetværket. Google Ads analyserer webindhold på baggrund af faktorer som tekst, sprog, linkstruktur og sidestruktur. Ud fra denne analyse bestemmes de centrale temaer på hver enkelt webside, og annoncerne målrettes efter de emner, som du har valgt.
  • Placering: Målret mod websites på Displaynetværket, som dine kunder besøger. Hvis du vælger denne type målretning, ser vi kun på dine valgte websites (også kaldet administrerede placeringer), når vi søger efter relevante websites. I modsætning til kontekstmålretning (automatiske placeringer) kræver placeringsmålretning ingen søgeord. En placering kan være et helt website eller en del af et website.
  • Indholdssøgeord: Vælg ord, der er relevante for dit produkt eller din tjeneste, for at målrette mod brugere, der foretager søgninger, der bruger de samme termer. Du kan skræddersy et sæt søgeord til manuelt at nå ud til bestemte demografiske grupper eller opfylde specifikke mål. Du kan f.eks. ændre dine søgeord for at afspejle sæsonafhængige interesser eller få mest muligt ud af et salg.

Du kan administrere dine indstillinger for indholdsbaseret målretning i en individuel kampagne eller for alle kvalificerede kampagner via sektionen "Indhold" i Google Ads.

Eksempler

Hvis du har en kennel i Odense, kan du tilføje "hundepleje" som søgeord til Søgenetværket og "Odense og byer i nærheden" som den lokation, der målrettes mod via din Google Ads-kampagne. Når folk i Odense derefter indtaster "hundepleje" på Google, kan de muligvis se din annonce ud for søgeresultaterne.

Hvis din virksomhed sælger udklædningstøj, kan du tilføje "køb udklædningstøj" som display-/videosøgeord og målrette din billedannonce mod iPhones eller Android-enheder. Når folk derefter bruger deres Android-telefon til at besøge websites på Displaynetværket med oplysninger om køb af udklædningstøj, kan de muligvis se din billedannonce.

Husk!

Når du vælger flere målretningsmetoder på Displaynetværket, afhænger din succes af dine netværksindstillinger.

Displayannoncer vises kun på Google Displaynetværket. De vises ikke på søgeresultatsider. Displayannoncer kan, ligesom andre Google-annoncer, oprettes for kampagner med pris pr. klik (CPC, cost-per-click), pris pr. tusinde eksponeringer (CPM, cost per thousand impressions), målpris pr. handling (tCPA, target cost-per-action), mål for annonceafkast (tROAS, target return on ad spend) og Udvidet pris pr. klik (ECPC, enhanced cost-per-click).