Klantenmatch-beleid

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Dit beleid is van toepassing op adverteerders die Klantenmatch gebruiken voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes, display-campagnes, YouTube-campagnes of Gmail-campagnes.

Vereisten voor het gebruik van Klantenmatch

Als u Klantenmatch wilt gebruiken, moet uw account aan de volgende criteria voldoen:
  • Het account moet een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving hebben.
  • Het account moet een goede reputatie op het gebied van betalingen hebben.

Welke functies beschikbaar zijn voor adverteerders, hangt af van de vereisten waaraan uw account voldoet:

• Alle adverteerders die het beleid naleven, kunnen Klantenmatch en Vergelijkbare doelgroepen voor Klantenmatch gebruiken in de instelling Observatie en voor uitsluitingen.
  • Als u een Google Ads-geschiedenis van 90 dagen heeft en in totaal meer dan $ 50.000 heeft uitgegeven tijdens de levensduur, kunt u Klantenmatch en Vergelijkbare doelgroepen voor Klantenmatch gebruiken in de instellingen Targeting en Observatie, en voor handmatige bodaanpassingen en uitsluitingen. Voor adverteerders met accounts die worden beheerd in een andere valuta dan USD, wordt het bestede bedrag omgerekend naar USD met de gemiddelde maandelijkse wisselkoers voor die valuta.
Beschikbare Klantenmatch-functies Accounts met een geschiedenis van 90 dagen in Google Ads en met meer dan USD $ 50.000 aan uitgaven tijdens de levensduur Alle accounts die het beleid naleven*
De instelling Targeting Ja Nee
De instelling Observatie Ja Ja
Vergelijkbare doelgroepen Ja

Ja (in instelling Observatie)

Handmatige bodaanpassingen Ja Nee
Uitsluitingen Ja Ja

*Uw accounts moeten een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving en betalingen hebben.

Als uw account geen goede reputatie heeft op het gebied van beleidsnaleving en niet voldoet aan de bovenstaande criteria, komt het momenteel niet in aanmerking voor het gebruik van Klantenmatch.

Daarnaast is voor gepersonaliseerde advertenties die worden weergegeven via Google Zoeken, Shopping, Gmail of YouTube het beleid voor het gebruik van gegevens verzameld van eigen klanten en van derden van toepassing.

Klantgegevens verzamelen

Wanneer u Klantenmatch gebruikt, mag u alleen klantinformatie uploaden die u rechtstreeks heeft verzameld (bijvoorbeeld op uw websites, in uw apps, in uw fysieke winkels of in andere situaties waarin klanten hun informatie rechtstreeks met u hebben gedeeld).

Voorbeelden:

• U heeft gegevens verzameld van klanten die een artikel op uw website hebben gekocht.
  • U heeft gegevens verzameld van klanten die zich hebben geregistreerd voor marketingberichten via uw apps.
  • U heeft gegevens verzameld van klanten die zich in uw fysieke winkel hebben aangemeld voor uw loyaliteitsprogramma.

Ook geldt het volgende:

• Zorg ervoor dat u:
    • in uw privacybeleid duidelijk aangeeft dat u klantgegevens deelt met derden om namens u services uit te voeren,
    • toestemming vraagt om klantgegevens te delen waar dat wettelijk verplicht is of vereist is onder toepasselijke Google-beleidsregels voor gepersonaliseerde advertenties en/of toestemming van gebruikers, waaronder het Beleid voor toestemming van gebruikers in de EU van Google,
  • alleen de goedgekeurde API of interface van Google gebruikt om klantgegevens te uploaden, en
  • voldoet aan alle toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder zelfregulerende of brancherichtlijnen die van toepassing zijn.

Aanvullende vereisten

U mag het volgende niet doen:

• Advertenties laten lopen die persoonlijk identificeerbare informatie verzamelen, met uitzondering van Gmail-advertenties met HTML-formulieren die voldoen aan het Beleid voor Gmail-advertenties.
  • Informatie uploaden van klanten jonger dan 13 jaar of die is verzameld via sites of apps die zijn gericht op kinderen jonger dan 13 jaar.
  • Advertentiecontent maken die kennis van persoonlijk identificeerbare of gevoelige informatie van klanten suggereert (kijk hieronder voor meer informatie).
  • Een klantenlijst gebruiken die een te beperkte of specifieke doelgroep target. U mag een klantenlijst bijvoorbeeld niet combineren met andere targetingcriteria (zoals geografische beperkingen) als dit resulteert in een advertentie die slechts enkele gebruikers target.
  • Producten promoten die gerelateerd zijn aan gevoelige informatie (zoals farmaceutische producten) in een campagne waarvoor Klantenmatch wordt gebruikt (kijk hieronder voor meer informatie).
  • Advertenties laten lopen die volgens het Google Ads-beleid niet zijn toegestaan.

Beperkingen met betrekking tot gevoelige categorieën

Zoals gedefinieerd in de beleidsregels voor gepersonaliseerd adverteren die van toepassing zijn op remarketing, mogen adverteerders geen gevoelige interessecategorieën gebruiken om advertenties op gebruikers te targeten of om de producten of services van adverteerders te promoten. Deze beleidsregels zijn ook van toepassing op remarketing met Klantenmatch.

Bovendien mag u de gegevens uit uw Klantenmatch-campagnes niet gebruiken om gevoelige interessecategorieën te identificeren die betrekking hebben op uw klanten.

Lees het Beleid voor gepersonaliseerd adverteren voor uitgebreide informatie over wat in dat beleid en in het Klantenmatch-beleid wordt beschouwd als een gevoelige interessecategorie.

Wat er gebeurt als u ons beleid schendt

• Controle op de naleving van het beleid: We kunnen op elk gewenst moment controleren of uw bedrijf het Klantenmatch-beleid naleeft. Als we contact met u opnemen met het verzoek om informatie met betrekking tot de naleving van het beleid, moet u tijdig reageren en eventueel snel corrigerende maatregelen treffen om aan onze beleidsrichtlijnen te voldoen. Als u een manageraccount heeft, kunnen we ook contact opnemen met uw beheerde accounts om de naleving te controleren.
  • Melding van niet-naleving: Als we van mening zijn dat u het Klantenmatch-beleid schendt, nemen we contact met u op en verzoeken we u corrigerende maatregelen te treffen. Als u de gevraagde correcties niet doorvoert, wordt het gebruik van Klantenmatch mogelijk geblokkeerd of wordt de toegang tot uw Google Ads-accounts mogelijk opgeschort. U kunt contact met ons opnemen als u bezwaar wilt maken tegen een Klantenmatch-beleidsschending. Als er sprake is van ernstige of herhaalde schendingen, kan uw account zonder voorafgaande kennisgeving meteen worden opgeschort. Meer informatie over opgeschorte accounts

Hulp nodig?

Als u vragen heeft over dit beleid, kunt u ons dit laten weten: Contact opnemen met Google Ads-support