Verzameling en gebruik van gegevens

We willen dat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat de informatie over hen wordt gerespecteerd en met zorg wordt behandeld. Onze advertentiepartners mogen geen misbruik maken van deze informatie of deze voor ongespecificeerde doeleinden of zonder gepaste beveiligingsmaatregelen verzamelen.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van wat u moet vermijden in uw advertenties. Informatie over wat er gebeurt als u ons beleid schendt.

Houd er rekening mee dat er afzonderlijke beleidsregels zijn voor remarketinglijsten en gepersonaliseerde advertenties (voorheen bekend als op interesses gebaseerde advertenties). Als u gepersonaliseerde advertenties gebruikt, bekijkt u de aanvullende beleidsregels voor de verzameling van gegevens die ook van toepassing zijn op hoe u persoonlijke gegevens gebruikt voor advertenties.

Onvoldoende beveiliging van gegevens

Het volgende is niet toegestaan:

Het gebruik van ontoereikende beveiligingsmethoden voor het soort gegevens dat wordt verzameld

Voorbeelden: creditcard- of bankpasnummers, nummers van bank- of beleggingsrekeningen, overboekingsgegevens, nationale identiteitsgegevens, btw-nummers, pensioengegevens, medische gegevens, rijbewijsgegevens of burgerservicenummers verzamelen via een onbeveiligde pagina zonder SSL en zonder een geldig certificaat

Probleemoplosser: onvoldoende beveiliging van gegevens
  1. Corrigeer de bestemming van de advertentie. Verzamel geen persoonlijke gegevens van gebruikers meer of verzamel die persoonlijke gegevens via een beveiligde SSL-server om de gegevens te beveiligen.
    • Optie 1: Gebruik een beveiligde server.
      Gebruik een beveiligde verwerkingsserver (een server met het SSL-protocol) wanneer u persoonlijke gegevens verzamelt. Als SSL wordt gebruikt, wordt de URL van uw webpagina weergegeven met https:// in plaats van http://. Meer informatie over het instellen van SSL op uw site.
    • Optie 2: Verzamel geen gebruikersgegevens.
      Wijzig uw website of app zodat er niet meer om persoonlijke gegevens wordt gevraagd wanneer gebruikers toegang tot uw content willen hebben.
  2. Bewerk de advertentie. Hierdoor worden de advertentie en bijbehorende bestemming opnieuw ingediend voor beoordeling.

We beoordelen de meeste advertenties binnen één werkdag, hoewel dit soms langer duurt als er een uitgebreidere beoordeling is vereist.

Onacceptabel delen van gegevens

Het volgende is niet toegestaan:

Persoonlijk identificeerbare informatie (PII) delen met Google via remarketingtags, tags voor het bijhouden van conversies of elke andere productgegevensfeed die mogelijk is gekoppeld aan advertenties.

Voorbeeld: Het e-mailadres van de gebruiker delen via URL's met remarketingtags

Probleemoplosser: onacceptabel delen van gegevens
  1. Identificeer de bron. Gebruik de e-mail met de breukkennisgeving van Google om vast te stellen welke URL's het beleid schenden. PII wordt vaak per ongeluk opgenomen in URL's die worden doorgegeven aan Google vanaf webformulieren, inlogpagina's en aangepaste parameters van e-mailmarketingcampagnes.
  2. Verwijder PII uit gedeelde gegevens. Update uw systemen zodat PII niet wordt opgenomen in URL's. Hieronder staan de meest gebruikte methoden om PII te verwijderen uit URL's.

Webformulieren: HTML-formulieren moeten worden ingediend met het protocol POST. Als het protocol GET wordt gebruikt, worden de parameters van het formulier opgenomen in de URL in de adresbalk. Update de paginabron of de component die de HTML genereert, zodat de formuliertag method=”post” in het kenmerk bevat. Meer informatie over de formuliermethode.

Inlogpagina's: Sommige sites, vooral sites met gebruikersprofielen of sites waarop gebruikers moeten inloggen, gebruiken URL-patronen waarbij PII deel uitmaakt van het ontwerp. Vervang de PII in de URL door een unieke site-specifieke ID of een universele unieke ID (UUID).

Aangepaste parameters van e-mailmarketingcampagnes: Onderzoek de URL's die zijn gegenereerd door een test voor een e-mailmarketingcampagne, zodat u e-mailadressen of andere PII in URL-parameters kunt identificeren. Wijs aan elke gebruiker een unieke site-specifieke ID of een universele unieke ID (UUID) toe en houd de UUID bij via URL-parameters.

U kunt een UUID implementeren om te voorkomen dat PII wordt doorgegeven aan Google. Bijvoorbeeld: site.com/my_settings/sample@email.com kan worden gewijzigd in site.com/my_settings/43231, waarbij het unieke ID-nummer 43231 is gekoppeld aan het adres sample@email.com.
  3. Vul het antwoordformulier in. Gebruik het formulier om aan te geven dat u actie heeft ondernomen om het probleem op te lossen. Aan de hand van het formulier kan Google bepalen waar u bent in het proces.
  4. Controleer of het probleem is opgelost. Nadat u via het formulier heeft gereageerd, valideert Google dat het probleem is opgelost door de wijzigingen die u op uw site heeft aangebracht. Binnen twee weken ontvangt u een andere kennisgeving ter bevestiging dat het probleem is opgelost of om u te laten weten dat PII nog steeds wordt gedeeld vanaf URL's die zijn gekoppeld aan uw account. Als er nog steeds PII wordt gedeeld, onderzoekt u de geüpdatete lijst van URL's die niet voldoen aan het beleid, zodat u kunt bepalen wat de oorzaak van het probleem is.

Houd in gedachten dat u kunt controleren of uw wijzigingen werken op een testsite voordat u codewijzigingen doorvoert op uw live site. Tag uw testsite met tags van dezelfde klant-ID van Google Ads die u gebruikt voor gepersonaliseerd adverteren. Zodra uw testsite wordt vermeld in de lijst van URL's waarin PII werd aangetroffen, kunt u testwijzigingen aanbrengen. Als we niet langer PII afkomstig van uw testsite detecteren, wordt deze niet meer gerapporteerd. Daarna kunt u wijzigingen doorvoeren op uw live site.

Remarketinglijsten en andere lijsten die zijn gebaseerd op remarketing, zoals aangepaste combinatielijsten of vergelijkbare doelgroepen, worden uitgeschakeld als ze niet voldoen aan dit beleid. Meer informatie over wat er gebeurt als u ons beleid schendt.

Misbruik van persoonlijke gegevens

Het volgende is niet toegestaan:

Persoonlijke gegevens gebruiken op een wijze waar gebruikers geen toestemming voor hebben gegeven

Voorbeelden: contactgegevens van gebruikers doorverkopen, afbeeldingen van gebruikers in advertenties gebruiken zonder dat zij hiervoor toestemming hebben gegeven

Promoties waarin gebruikers rechtstreeks persoonlijk worden aangesproken

Voorbeelden: advertenties waarin gebruikers worden aangesproken met hun naam, titel of functie

Specifiek voorbeeld: 'Hallo Jan Jansen - koop nu een prachtig boeket!'

Promoties die gebruikmaken van persoonlijke gegevens van gebruikers of claimen hierover te beschikken

Voorbeelden: promoties die claimen op de hoogte te zijn van uw financiële situatie of politieke voorkeur

Specifiek voorbeeld: 'U heeft hoge schulden. Wij kunnen u helpen.'

Informatie over het corrigeren van een afgekeurde advertentie of extensie.

Toestemming van gebruikers in de Europese Unie

Het volgende is niet toegestaan:

Promoties die ons beleid ten aanzien van toestemming voor cookies van gebruikers in de EU schenden

Voorbeeld: Google Ads-functies zoals remarketing of 'Conversies bijhouden' gebruiken zonder toepasselijke toestemming van gebruikers in de EU te verkrijgen voor het gebruik van cookies

Informatie over het corrigeren van een afgekeurde advertentie of extensie.

Ongeautoriseerde cookies in Google-domeinen

Het volgende is niet toegestaan:

Een cookie instellen in een Google-domein

Voorbeeld: toestaan dat een derde partij een cookie instelt op doubleclick.net of googlesyndication.com

Informatie over het corrigeren van een afgekeurde advertentie of extensie.

Heeft u hulp nodig?

Heeft u vragen over dit beleid? Laat het ons dan weten:
Contact opnemen met Google Ads-ondersteuning