Förfalskade varor

Google Ads förbjuder försäljning och marknadsföring av förfalskade varor. Förfalskade varor har ett varumärke eller en logotyp som är identisk med eller i allt väsentligt överensstämmer med en annan ägares varumärke. De tar efter egenskaper hos en produkt av ett visst varumärke i syfte att framstå som äkta vara från varumärkets ägare. Den här policyn gäller innehållet i din annons och din webbplats eller app.

Läs om vad som händer om du bryter mot våra policyer.

Om du vill informera oss om annonser som marknadsför förfalskade produkter kan du anmäla dem.

Förfalskade varor

Följande är inte tillåtet:

Produkter som beskrivs som kopior, imitationer, kloner, fejk, fejkade, liknar exakt och liknande termer i samband med ett varumärke för att försöka framstå som äkta vara från varumärkets ägare

Förfalskade produkter som efterliknar egenskaperna hos varumärkesskyddade produkter i syfte att framstå som äkta vara

Exempel: icke-autentiska produkter med varumärkets märken eller logotyper

Vi ser mycket allvarligt på brott mot denna policy eftersom de utgör en säkerhetsrisk för våra användare eller deras egendom (t.ex. från brottslig verksamhet och/eller skadliga annonser). Vid bedömningen av om en annonsör eller destination bryter mot policyn kan vi granska information från flera källor, som din annons, din webbplats, dina konton och tredjepartskällor. Konton som bryter mot denna policy kan stängas av tillfälligt och därefter kanske inte tillåtas att annonsera hos oss igen. Om du anser att det har skett ett misstag och att du inte har överträtt vår policy kan du överklaga och förklara varför. Vi återställer bara konton som kan uppvisa övertygande omständigheter. Det är därför viktigt att du tar dig tid att vara noggrann, korrekt och ärlig. Läs mer om avstängda konton.

Ytterligare information

Google Ads policy för förfalskade varor kontra Google Ads varumärkespolicy

Vår policy för förfalskningar avser de faktiska produkter som marknadsförs på webbplatsen eller appen som annonsen gäller. Vår varumärkespolicy avser användning av varumärket i annonstexten eller sökorden (i vissa fall) i själva annonsen.

Google Ads policy för förfalskade varor kontra DMCA/upphovsrätt/piratkopiering

Förfalskare gör produkter som efterliknar varumärkesfunktionerna i stället för att kopiera själva produkten (program, böcker, konstverk, filmer osv.).

Hjälp

Kontakta supportteamet på Google Ads om du har frågor om våra policyer.