Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Registrering och aktivering

Aktivera ditt AdSense-konto

När du har skapat ditt AdSense-konto måste du aktivera det så att du kan visa annonser på din webbplats och tjäna pengar.

How to activate your AdSense account?

Processen för kontoaktivering

På startsidan i AdSense finns en lista över uppgifter som du måste slutföra innan vi kan aktivera ditt konto. Du kan utföra uppgifterna i valfri ordning.

När du har slutfört uppgifterna kontrollerar vi att de stämmer och att din webbplats följer programpolicyerna för AdSense. Vi skickar ett meddelande när ditt konto är aktiverat fullt ut. Detta tar vanligen några dagar men kan i vissa fall ta två till fyra veckor. Därefter kan du skapa annonser på din webbplats och börja generera intäkter. Om du redan har aktiverat automatiska annonser börjar det visas annonser på din webbplats.

Tips! Medan du väntar på att AdSense ska aktivera ditt konto kan du se till att användarnas integritet skyddas på din webbplats. Det är viktigt att du följer integritetsbestämmelser som California Privacy Rights Act (CPRA) och den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) innan du börjar visa annonser för dina användare.

Tips vid kontoaktivering

Betalningar

• Ange ditt fullständiga namn exakt så som det visas i dina bankuppgifter.
  • Ange den fullständiga postadressen som är kopplad till ditt bankkonto, inklusive postnummer, så att du kan få betalt.
  • Ange ett giltigt telefonnummer.

Annonser

• Överväg att aktivera automatiska annonser så att det visas annonser på din webbplats så snart ditt konto har aktiverats.

Webbplatser

• Din webbplats måste vara aktiv och ha tillräckligt med innehåll för att våra specialister ska kunna granska den. Om webbplatsen är under uppbyggnad, inte går att läsa in eller är svårnavigerad kan vi inte aktivera ditt konto.
  • Kontrollera att du angav rätt webbadress när du skapade ditt AdSense-konto.
  • Granska din webbplats och se till att den följer våra programpolicyer.
  • Kopiera koden exakt så som den visas på startsidan i AdSense.
  • Klistra in koden mellan taggarna <head> och </head> på en sida med innehåll som får regelbunden trafik.
Obs! Du har sex månader på dig att slutföra stegen för att aktivera ditt konto. Om du inte har aktiverat kontot efter sex månader inaktiveras det.

Om vi inte kan aktivera ditt konto

Om vi inte kan aktivera ditt konto skickar vi ett meddelande där vi förklarar varför och vad du kan göra för att lösa problemet. Läs mer om vad du kan göra om det inte går att aktivera ditt AdSense-konto.