Skapa ett AdSense för YouTube-konto för att få betalt på YouTube

På grund av det pågående kriget i Ukraina pausar vi tillfälligt Google- och YouTube-annonser från att visas för användare som befinner sig i Ryssland. Läs mer.

Om du tjänar pengar på YouTube kan du länka ett godkänt AdSense för YouTube-konto så att du kan tjäna pengar och få betalt.

Viktigt! Enligt användarvillkoren för AdSense eller användarvillkoren för AdSense för YouTube kan du bara ha ett AdSense- eller AdSense för YouTube-konto med samma betalningsmottagare. Dubblettkonton godkänns inte och intäktsgenerering inaktiveras för den kopplade YouTube-kanalen. När du startar ett nytt AdSense för YouTube-konto ska du enbart skapa det via YouTube Studio. Det fungerar inte att göra det via en annan webbplats (exempelvis startsidan för AdSense).

Skapa och länka ett AdSense för YouTube-konto

Du får betalt på YouTube via AdSense för YouTube-kontot som är länkat till din kanal. Om du redan är med i YouTubes partnerprogram kan du ändra det länkade AdSense för YouTube-kontot vid behov. Du kan även generera intäkter från flera YouTube-kanaler med ett och samma AdSense för YouTube-konto.

Tänk på att du bara kan ändra ditt länkade AdSense för YouTube-konto var 32:a dag.

AdSense för YouTube-kreatörer

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Du kan skapa ett nytt AdSense för YouTube-konto och länka det till din kanal:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj fliken Intäkter i menyn till vänster.
  3. Klicka på START på kortet Registrera dig för AdSense för YouTube.
  4. Ange ditt kontolösenord för YouTube när du blir ombedd att göra det och autentisera ditt konto igen vid behov.
  5. Välj vilket Google-konto du vill använda för AdSense för YouTube.
    • Obs! Om du redan använder AdSense till annat än YouTube loggar du in på det Google-konto som används med ditt befintliga AdSense-konto.
  6. Nu är du i AdSense för YouTube. Kontrollera nu att rätt e-postadress visas överst på sidan. Om fel adress visas klickar du på Använd ett annat konto och byter konto.
  7. Fortsätt med inställningen av ditt konto. Ange dina kontaktuppgifter och skicka in ansökan för AdSense för YouTube-kontot.

När du har följt stegen ovan förflyttas du tillbaka till YouTube Studio där du ser ett meddelande med en bekräftelse om att AdSense för YouT u be-kontoansökan har tagits emot. Vi informerar dig via e-post när kontot har godkänts. Det kan ta flera dagar. När det har godkänts ser du en bekräftelse i YouTube Studio på kortet Registrera dig för AdSense för YouTube om att AdSense för YouTube-kontot har godkänts och är aktivt.

MCN-nätverk (Multi-Channel Networks): Om du är en partnerkanal som samarbetar med ett MCN-nätverk måste du länka ditt eget AdSense för YouTube-konto till din kanal. Att komma åt en tredje parts AdSense för YouTube-konto, även med deras tillstånd, strider mot användarvillkoren för AdSense eller användarvillkoren för AdSense för YouTube i tillämpliga fall.

Jag vet inte om jag redan har ett AdSense- eller AdSense för YouTube-konto

Sök efter e-post från adsense-noreply@google.com.
Enligt användarvillkoren för AdSense eller användarvillkoren för AdSense för YouTube kan du bara ha ett AdSense- eller AdSense för YouTube-konto med samma betalningsmottagare. AdSense för YouTube-kontot godkänns inte om det visar sig att du har en dubblett. Du blir då ombedd att avsluta andra relaterade konton.
Jag har redan ett godkänt AdSense- eller AdSense för YouTube-konto
  1. Logga in på ditt YouTube-konto och öppna https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization
  2. Klicka på Start på kortet Registrera dig för AdSense för YouTube.
  3. Du behöver ange ditt kontolösenord för YouTube och autentisera dig igen. Läs mer om hur du autentiserar ditt YouTube-konto igen.
  4. Välj det Google-konto du vill använda för att logga in på AdSense för YouTube. Om du redan har ett AdSense- eller AdSense för YouTube-konto måste du logga in med det Google-konto du använder för att komma åt ditt befintliga konto. Det kan vara ett annat konto än det som du använder för att logga in på YouTube.
  5. Du dirigeras till en registreringssida för AdSense för YouTube. Verifiera att rätt e-postadress står längst upp på sidan. Om fel konto visas kan du byta konto genom att klicka på Använd ett annat konto.
  6. Klicka på Tillåt koppling.
  7. Du omdirigeras till sidan Intäkter i YouTube Studio.
  8. När du har anslutit ditt AdSense för YouTube-konto markerar vi det här steget med den gröna markeringen Klart på kortet Registrera dig för AdSense för YouTube-konto.

Ställ in AdSense för YouTube med ett innehållshanteringskonto

Om du har fått behörighet att administrera ett innehållshanteringskonto kan du länka ett AdSense för YouTube-konto till det.
  1. Logga in på ditt innehållshanteringskonto.
  2. Öppna Inställningar.
  3. Under avsnittet Översikt finns AdSense för YouTube (du kan behöva scrolla för att se det).
  4. Klicka på Redigera.
  5. Klicka på Fortsätt till AdSense för YouTube.
  6. Du behöver ange ditt kontolösenord för YouTube och autentisera dig igen. Läs mer om hur du autentiserar ditt YouTube-konto igen.
  7. Välj det Google-konto du vill använda för att logga in på AdSense för YouTube. Om du redan har ett AdSense- eller AdSense för YouTube-konto måste du logga in med Google-kontot du använder för att komma åt ditt befintliga konto.
  8. Ange lösenordet till AdSense för YouTube-kontot när du blir ombedd. Uppgifterna behöver inte vara desamma som du använder för att logga in på YouTube.
  9. Kontrollera YouTube-kanalen som du kopplar till AdSense för YouTube-kontot och välj primärt språk för kanalen. Även om du väljer en YouTube-kanal för att slutföra AdSense för YouTube-länkningen visar YouTube annonser på alla kanaler som är länkade till Innehållshanteraren.
  10. Klicka på Tillåt koppling och lägg till dina faktureringsuppgifter om det efterfrågas.
När du har slutfört processen omdirigeras du tillbaka till YouTube. Läs mer om AdSenses väntetider för granskning av ansökan.

Vanliga problem

Läs informationen nedan för att felsöka vanliga problem när du försöker länka ett AdSense för YouTube-konto till din kanal.

Jag har skapat ett nytt AdSense för YouTube-konto men det blev inte godkänt eftersom jag redan har ett AdSense- eller AdSense för YouTube-konto

Enligt användarvillkoren för AdSense eller användarvillkoren för AdSense för YouTube kan du bara ha ett AdSense- eller AdSense för YouTube-konto med samma betalningsmottagare. Om vi upptäcker att du har ett dubblettkonto godkänns inte ditt nya AdSense för YouTube-konto.

Sök i din inkorg efter ett e-postmeddelande med ämnet Du har redan ett AdSense- eller AdSense för YouTube-konto. Meddelandet innehåller information om ditt befintliga AdSense- eller AdSense för YouTube-konto. Det finns två alternativ för att åtgärda problemet:

Använd det befintliga (äldre) kontot

1. Logga in på YouTube Studio och klicka på Ändra koppling.
  2. På menyn för kontoval väljer du Google-kontor för ditt befintliga (äldre) AdSense- eller AdSense för YouTube-konto.
  3. Klicka på Tillåt koppling.

Du omdirigeras tillbaka till YouTube Studio där du kan se det konto som är länkat till din kanal.

Använd det nya kontot som du nyss skapade

Först måste du avsluta det befintliga (äldre) kontot

1. Logga in på ditt befintliga AdSense-konto eller AdSense för YouTube-konto.
  2. Följ de här stegen för att avsluta kontot.

När det är avslutat loggar du in på det nya AdSense för YouTube-kontot och bekräftar att du har avslutat det äldre kontot.

Obs! Det kan ta några dagar innan det nya AdSense för YouTube-kontot har godkänts och länkats till din YouTube-kanal.

Problem med adressverifiering (pinkod)

Du måste slutföra adressverifieringen (pinkod) i AdSense för YouTube-kontot för att fortsätta generera intäkter med kanalen och ta emot betalningar.

Om du länkar ett nytt AdSense för YouTube-konto till din kanal skickas ett kort för pinkodsverifiering till din fysiska adress när du har ett saldo på 10 USD. Kortet för pinkodsverifiering innehåller en pinkod som du anger i kontot för att verifiera din adress.

Om du länkar till ett befintligt AdSense- eller AdSense för YouTube-konto kan det ta minst tre veckor för kortet för pinkodsverifiering att komma med posten. Om det inte har kommit efter tre veckor kan du begära ett nytt kort för pinkodsverifiering.

Se till att den registrerade adressen i ditt AdSense för YouTube-konto stämmer överens med din postadress. Postadressen måste vara korrekt för att du ska få din post. Om de inte stämmer överens behöver du ändra betalningsadressen för ditt konto.

Om du behöver hjälp med adressverifieringen (pinkod) hittar du mer information i följande hjälpresurser:

Vad händer om jag inte verifierar min adress?

Om du inte verifierar din adress inom fyra månader pausas intäktsgenereringen för din kanal. Det omfattar att pausa åtkomsten till funktioner som

• Kanalmedlemskap
  • Super Chat med mera.

Intäktsgenereringen återupptas på kanalen när du har verifierat din adress.

Övriga problem

”Hoppsan! Ett fel uppstod.” visas i YouTube Studio

Det här felmeddelandet kan visas när du gör ändringar med en e-postadress som YouTube Studio inte känner igen. Prova följande metoder för att felsöka dessa problem:

• När du länkar ett AdSense för YouTube-konto uppmanas du att verifiera din identitet i YouTube Studio. Se till att du använder samma e-postadress som du använder för att logga in på YouTube.
  • Du blir sedan ombedd att välja ett Google-konto för att fortsätta till AdSense för YouTube. I det här fallet kan du välja en annan e-postadress än den du använder för att logga in på YouTube Studio.
  • Om din kanal är länkad till ett varumärkeskonto bör du logga in med e-postadressen som användes för att skapa kanalen. Om du inte kan logga in med e-postadressen återställer du kontot med hjälp av tipsen om kontoåterställning.

AdSense för YouTube ber mig ange en webbadress för att registrera mig

När du länkar ett nytt AdSense för YouTube-konto till din YouTube-kanal ska du inte skapa ett konto på google.com/adsense eller adsense.com. Om du gör det godkänns inte ditt konto och intäktsgenerering inaktiveras för din kanal. Skapa i stället AdSense för YouTube-kontot direkt i YouTube Studio.

Andra fel

Försök med följande om du har tekniska problem som inte beskrivs på den här sidan:

• Stäng alla webbläsarflikar.
  • Töm webbläsarens cacheminne och rensa cookiefiler.
  • Använd ett privat fönster eller inkognitofönster (för att kontrollera att inget annat Google-konto är inloggat).