AdMob-, YouTube-, Blogger- och värdpartnerskap

Tjäna pengar på dina videor

Den 16 januari 2018 tillkännagav vi nya behörighetskrav för YouTubes partnerprogram. När en kanal når 4 000 visningstimmar under det senaste året och 1 000 prenumeranter granskar vi om den får bli medlem i programmet.

Det här är en del av vårt arbete för att skärpa kraven för intäktsgenerering så att vi hindrar spammare, bedragare och andra illvilliga aktörer från att skada vårt ekosystem eller utnyttja våra innehållsskapare, samtidigt som vi belönar de som gör plattformen fantastisk. Mer information finns på YouTubes idéblogg.

Med YouTubes partnerprogram kan innehållsskapare tjäna pengar på YouTube. Det handlar både om att annonser visas i anslutning till videor och att YouTube Red-prenumeranter tittar på innehållet.

Innan du börjar tjäna pengar på dina videor måste du gå igenom de fyra stegen nedan. Läs mer om kvalificering och programkrav.

Förbered kanalen för intäktsgenerering

Uppdaterades 1 maj 2018: Vi har fått utöka vårt granskningsteam för att kunna hantera alla väntande ansökningar till YouTubes partnerprogram. Väntande ansökningar granskas senast i slutet av juni och vi håller dig informerad om något ändras. Kanaler med flest antal tittare prioriteras eftersom de potentiella intäkterna sannolikt blir större för de kanalerna.
Steg 1: Läs igenom och godkänn villkoren för YouTubes partnerprogram.
  1. Logga in på YouTube.
  2. Välj kontoikonen > Studio längst upp till höger.
  3. Välj Kanal > Status och funktioner på menyn till vänster.
  4. Klicka på Aktivera under Intäktsgenerering.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att godkänna villkoren för YouTubes partnerprogram.
Steg 2: Registrera dig för AdSense.

Skapa ett nytt AdSense-konto eller koppla ett befintligt till din kanal. Du behöver ett AdSense-konto för att tjäna pengar på dina videor och få betalt. Följ de här stegen om du vill skapa ett AdSense-konto.

Logga in på ditt AdSense-konto och åtgärda eventuella betalningsspärrar för att få betalt. När du har gjort det får du betalt när du har nått din utbetalningsgräns. Det gäller under förutsättning att intäktsgenerering inte har inaktiverats för kanalen och att du inte bryter mot våra policyer.
Steg 3: Ställ in inställningar för intäktsgenerering

Ange vilka typer av annonser du vill visa på dina videor och aktivera intäktsgenerering automatiskt för alla befintliga och framtida videor.

När du har angett inställningarna börjar du tjäna pengar så snart kanalen har blivit godkänd.

1. Bekräfta att du vill tjäna pengar på befintliga och framtida videor.
  2. Markera rutorna under Annonsformat för att välja vilka annonstyper du vill visa.
  3. Klicka på Spara.

Du kan alltid ändra de här inställningarna i standardinställningar för intäktsgenerering så att intäktsgenerering är automatiskt aktiverat eller inaktiverat på uppladdningarna, eller välja de specifika videor du vill tjäna pengar på.

Steg 4: Bli granskad

När kanalen uppfyller programkraven granskar vi din ansökan för att se till att kanalens aktivitet följer policyerna för YouTubes partnerprogram, YouTubes användarvillkor och riktlinjerna för communityn. Vi meddelar dig så snart processen är klar.

Om du inte har tillräckligt många visningar för att bli granskad kan du fortsätta skapa originalinnehåll för att få fler tittare.

Gränsen för antal visningar ger oss tillräckligt med information för att fastställa kanalens validitet. Det gör också att vi kan bekräfta om en kanal följer våra riktlinjer för communityn och policyerna för annonsörer.

Få proffstips om att tjäna pengar på YouTube genom annonsering.