Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

AdMob, YouTube och Blogger

Tjäna pengar på YouTube

Du kan tjäna pengar på YouTube genom att ansöka till och bli godkänd i YouTubes partnerprogram. Du kan även kvalificera dig för att få Shorts-bonusar som en del av YouTube Shorts Fund utan att du är med i YouTubes partnerprogram.

Några saker att tänka på

• Det är du som bestämmer vad du vill skapa på YouTube, men tänk på att vi har ett ansvar gentemot våra tittare, kreatörer och annonsörer. Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du tjäna pengar via YouTube. När du deltar i YouTubes partnerprogram förväntas ditt innehåll hålla en högre standard.
  • Vi arbetar för att hjälpa duktiga kreatörer, så därför granskar vi din kanal innan du godkänns för YouTubes partnerprogram. Dessutom granskar vi kanaler kontinuerligt för att se till att de följer våra policyer och riktlinjer.
  • Kanaler behöver inte generera intäkter på YouTube för att vara kvalificerade för YouTube Shorts Fund. Kreatörer i YouTubes partnerprogram och kanaler som ingår i ett MCN-nätverk (Multi-Channel Network) är fortfarande kvalificerade.
  • Du kanske behöver skatta på dina intäkter från YouTube. Läs mer nedan.

Olika sätt att tjäna pengar i YouTubes partnerprogram

Du kan tjäna pengar på YouTube med följande funktioner:

• Annonsintäkter: Få annonsintäkter från display-, överlagrings- och videoannonser.
  • Kanalmedlemskap: Här betalar medlemmarna en återkommande månadsavgift för särskilda förmåner du erbjuder.
  • Produkthylla: Dina fans kan shoppa runt och köpa officiella profilprodukter på dina visningssidor.

Förutom kraven på antal prenumeranter och visningar finns det även behörighetskrav för de enskilda funktionerna. Om våra granskare anser att din kanal eller video inte är kvalificerad kanske du inte får åtkomst till vissa funktioner. Det finns två huvudorsaker till de här extra kraven. För det första måste vi uppfylla juridiska krav på de platser där funktionen är tillgänglig. För det andra arbetar vi för att hjälpa duktiga kreatörer, och därför måste vi se till att det finns tillräckligt med innehåll på kanalen. Det betyder för det mesta att vi behöver mer innehåll för att kunna göra vår bedömning.

Kom ihåg att vi kontinuerligt granskar kanaler för att se till att innehållet följer våra policyer.

Lägsta behörighetskrav för att aktivera intäktsgenerering

Tänk på att det finns specifika krav för varje funktion. Du kanske inte har tillgång till vissa funktioner på grund av lokala juridiska krav.

När du har godkänts för YouTubes partnerprogram kan du få tillgång till följande funktioner för intäktsgenerering:

Krav
Annonsintäkter

Kanalmedlemskap

• Vara minst 18 år.
  • Ha minst 1 000 prenumeranter.
Produkthylla
  • Vara minst 18 år.
  • Ha minst 10 000 prenumeranter.
Super Chat och Super Stickers
  • Vara minst 18 år.
  • Bo i ett land/område där Superchatt är tillgängligt.
YouTube Premium-intäkter
  • Skapa innehåll som ses av tittare som är YouTube Premium-prenumeranter.

YouTube Shorts Fund

YouTube Shorts Fund är en fond med 100 miljoner dollar för att belöna kreatörer för deras arbete med att skapa kreativa och unika Shorts-videor som är till glädje för YouTube-communityn. Vi kontaktar tusentals kreatörer varje månad för att berätta att de är kvalificerade för en Shorts-bonus från fonden.

Krav
Shorts-bonus
  • Befinna dig i ett/en av dessa länder/regioner:
    • Algeriet
    • Argentina
    • Australien
    • Bahrain
    • Brasilien
    • Kanada
    • Chile
    • Colombia
    • Danmark
    • Egypten
    • Finland
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Hongkong
    • Indien
    • Indonesien
    • Irak
    • Italien
    • Japan
    • Jordanien
    • Kuwait
    • Libanon
    • Malaysia
    • Mexiko
    • Marocko
    • Nederländerna
    • Nya Zeeland
    • Nigeria
    • Norge
    • Filippinerna
    • Polen
    • Ryssland
    • Saudiarabien
    • Singapore
    • Sydafrika
    • Sydkorea
    • Spanien
    • Sverige
    • Schweiz
    • Taiwan
    • Thailand
    • Turkiet
    • Förenade Arabemiraten
    • Förenade kungariket
    • USA
    • Vietnam
  • För kreatörer som är 13–18 år måste en förälder eller vårdnadshavare skapa ett AdSense-konto för betalningarna om ett inte redan finns länkat till kanalen.
  • Ha laddat upp minst en kvalificerad Shorts-video under de senaste 180 dagarna.

YouTube-intäkter och skattskyldighet

Att tjäna pengar på YouTube eller få Shorts-bonusar är ett utmärkt sätt att bli belönad för bra och engagerande innehåll på plattformen. Kom ihåg att du kan behöva betala skatt i landet du är bosatt i på intäkterna från dina videor på YouTube. Kontakta de lokala skattemyndigheterna för mer ingående information.