AdMob-, YouTube-, Blogger- och värdpartnerskap

Tjäna pengar på dina videor

Från och med 6 april 2017 går det inte att visa annonser på videor för kanaler som har färre än 10 000 visningar. Läs mer om de senaste ändringarna i YouTubes partnerprogram på YouTubes idéblogg.

Innan du börjar tjäna pengar på dina videor måste du gå igenom de fyra stegen nedan.

Förbered kanalen för intäktsgenerering

Steg 1: Läs igenom och godkänn villkoren för YouTubes partnerprogram.
  1. Logga in på ditt YouTube-konto.
  2. Välj kontoikonen > Studio längst upp till höger.
  3. Välj Kanal > Status och funktioner på menyn till vänster.
  4. Klicka på Aktivera under Intäktsgenerering.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att godkänna villkoren för YouTubes partnerprogram.
Steg 2: Registrera dig för AdSense.

Skapa ett nytt AdSense-konto eller koppla ett befintligt till din kanal. Du behöver ett AdSense-konto för att tjäna pengar på dina videor och få betalt. Följ de här stegen om du vill skapa ett AdSense-konto.

Logga in på ditt AdSense-konto och åtgärda eventuella betalningsspärrar för att få betalt. När du har gjort det får du betalt när du har nått din utbetalningsgräns. Det gäller under förutsättning att intäktsgenerering inte har inaktiverats för kanalen och att du inte bryter mot våra policyer.
Steg 3: Ställ in inställningar för intäktsgenerering

Ange vilka typer av annonser du vill visa på dina videor och aktivera intäktsgenerering automatiskt för alla befintliga och framtida videor.

När du har angett inställningarna börjar du tjäna pengar så snart kanalen har blivit godkänd.

1. Bekräfta att du vill tjäna pengar på befintliga och framtida videor.
  2. Markera rutorna under Annonsformat för att välja vilka annonstyper du vill visa.
  3. Klicka på Spara.

Du kan alltid ändra de här inställningarna i standardinställningar för intäktsgenerering så att intäktsgenerering är automatiskt aktiverat eller inaktiverat på uppladdningarna, eller välja de specifika videor du vill tjäna pengar på.

Steg 4: Bli granskad (när du har 10 000 kanalvisningar)

När kanalen har 10 000 visningar granskar vi din ansökan för att säkerställa att kanalaktiviteten följer policyerna för YouTubes partnerprogram, YouTubes användarvillkor och riktlinjerna för mötesplatsen. Vi meddelar dig så snart processen är klar.

Om du inte har tillräckligt många visningar för att bli granskad kan du fortsätta skapa originalinnehåll för att få fler tittare.

Med gränsen för antal visningar kan vi fastställa kanalens trovärdighet och bekräfta om kanalen följer riktlinjerna för mötesplatsen och policyerna för annonsörer.