Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Nybegynnerveiledning

Retningslinjer for AdSense: veiledning for nybegynnere

Vi ønsker lange og gode samarbeidsforhold med alle publisister som deltar i AdSense-programmet. Derfor er det viktig at du leser gjennom programretningslinjene for AdSense. Jo mer du vet om retningslinjene våre, desto mer sannsynlig er det at alle nettsteder og sider der du viser Google-annonser, samsvarer med disse retningslinjene.

For å hjelpe deg i gang har vi laget en oversikt over noen av de viktigste retningslinjene samt retningslinjene som oftest blir brutt. Dette er ikke en fullstendig liste over alle retningslinjene våre, men regler som gjør det enklere for deg å sørge for at kontoen din har god anseelse.

Klikk og visninger

Ekspertene våre overvåker klikk og visninger av Google-annonser nøye for å beskytte dine og annonsørenes interesser. Dette skjer både ved hjelp av automatiske systemer og gjennom manuell evaluering. Vi gjør dette for å beskytte annonsørene våre mot kunstig høye kostnader. Nedenfor finner du tips for hvordan du sikrer optimal trafikkvalitet på nettstedene dine.

• Ikke klikk på dine egne Google-annonser.
    Hvis du ønsker mer informasjon om en av annonsørene på nettstedet ditt, kan du skrive inn annonsens nettadresse direkte i adressefeltet i nettleseren.

• Ikke be andre om å klikke på Google-annonsene dine.
    Å oppfordre brukere til å klikke på dine egne Google-annonser er strengt forbudt – enten det gjøres direkte eller indirekte, på ditt eget nettsted, på nettsteder fra tredjeparter eller via e-post. Brukerne skal klikke på Google-annonser fordi de er interessert i tjenestene det annonseres for – ikke for å generere inntekter for nettstedet ditt eller andre formål, eller å få en belønning.

• Vær nøye med å velge riktig plassering for annonsene.
    Publisister har ikke lov til å bruke triks eller villedende teknikker for å utløse utilsiktede klikk på annonser. Annonsene skal være godt plassert på nettstedet og ordentlig atskilt fra interaktive elementer. Annonsene skal ikke etterligne innholdet rundt eller plasseres under villedende overskrifter.
    • Sørg for at det er tilstrekkelig plass mellom annonsene og sidekontrollene. På spillnettsteder bør du for eksempel prøve å unngå å plassere annonser for nær spillkontrollene. Som en generell regel anbefaler vi en minimumsavstand på 150 piksler mellom Flash-spilleren og annonsen.
    • Ikke plassér innholdsannonser på interstitial-nettsider, i spillgrensesnitt eller på nettsteder med strømmet video. Hvis du vil tjene penger på overleggs-, in-stream- eller interstitial-plasseringer i et grensesnitt for videostrømming eller spill, kan du ta en titt på AdSense for video, AdSense for spill eller YouTubes partnerprogram.
  • Vær oppmerksom på hvordan nettstedet markedsføres.
    Publisister må være forsiktige når de kjøper trafikk eller konfigurerer annonsekampanjer hos tredjeparter. Før du inngår en avtale med et annonsenettverk, må du forsikre deg om at nettstedet ditt ikke kommer til å vises i forgrunnsvinduer eller utløses av dataprogrammer. Publisister som bruker annonsering på nettet, må også sørge for at annonseringen samsvarer med Googles retningslinjer for kvalitet på landingssider.

• Bruk Google Analytics.
    Hvis du ikke bruker Google Analytics ennå, oppfordrer vi deg til å installere denne løsningen, slik at du får bedre oversikt over og muligheter til å optimalisere trafikken på nettstedet ditt. Hvis du vet hvor trafikken kommer fra, har du et godt utgangspunkt for å få mest mulig ut av nettstedet ditt. Finn ut mer om Analytics på dette nettstedet. Du finner også nyttige videoer på YouTube-kanalen for Analytics.

Retningslinjer for innhold

Publisistene er ansvarlige for innholdet på alle sidene der annonsene vises, uavhengig av hvem som har stått for innholdet (f.eks. nettsteder med brukergenerert innhold).

Annonseimplementering

Etter at koden er opprettet i kontoen din, skal den ikke endres eller plasseres på steder der den bryter med retningslinjene for annonseplassering, som for eksempel i forgrunnsvinduer, i programvare eller på nettsteder som er Google-etterligninger.
  • Ikke endre AdSense-koden.
    Etter at koden er generert, ber vi deg – uansett årsak – om ikke å endre noen del av koden og heller ikke annonseutformingen, -atferden, -målrettingen eller -leveringen med mindre Google uttrykkelig har gitt tillatelse.

• Ikke bruk forgrunnsvinduer eller automatisk installasjon av programvare.
    Google ønsker å sikre gode brukeropplevelser på nettet, og tiltakene våre for ansvarlige programvareprinsipper er en del av dette arbeidet. Nettsteder som viser Google-annonser, kan ikke be brukere om å installere programvare på datamaskinen. Publisister skal ikke forsøke å endre startsidene i brukerens nettleser, verken automatisk eller via forespørsler i forgrunnsvinduer.

• Respekter Googles varemerker.
    I henhold til retningslinjene for tredjepartsbruk av Googles merkevareelementer er det forbudt å bruke framing samt å etterligne nettsider fra Google. I tillegg kan publisister heller ikke bruke noen av Googles merkefordeler, slik som Google-varemerker, logoer, nettsteder eller skjermbilder, uten å ha fått tillatelse til dette fra Google på forhånd.

Deaktiverte annonser og kontoer:

Hvis vi deaktiverer annonser på nettstedet ditt eller i kontoen din, må du lese e-postvarslet fra Google nøye og respondere på forespørslene før annonsene eventuelt kan aktiveres på nytt.

• Svar på forespørslene våre.
    I tilfelle vi må kontakte deg om kontoen din, er det viktig at e-postadressen som er tilknyttet kontoen, holdes oppdatert. Publisister blir bedt om å gjennomgå e-poster fra AdSense nøye og respondere på forespørslene våre. Å respondere innebærer ikke nødvendigvis at du skriver til oss. Hvis vi varsler deg om problemer på ett nettsted, bør du også ta deg tid til å rydde opp på andre sider eller nettsteder, slik at hele nettverket ditt samsvarer med retningslinjene for AdSense.
Vi kontrollerer hele tiden at publisistene overholder programretningslinjene for AdSense og reglene som er nevnt ovenfor. Hvis du mistenker at annonsevisningen på et nettsted bryter med disse retningslinjene, bør du kontakte oss.