Aloittelijan opas

AdSense-käytännöt: Aloitusopas

Toivomme, että kaikki AdSense-ohjelmassa mukana olevat julkaisijat jatkavat Googlen kumppaneina kauan ja menestyksekkäästi. Siksi on tärkeää, että tutustut AdSense-ohjelmasääntöihin. Mitä enemmän tiedät käytännöistämme, sitä todennäköisemmin kaikki sivustot ja sivut, joilla näytät Google-mainoksia, ovat sääntöjemme mukaisia.

Jotta pääset hyvin alkuun, olemme lisänneet alle joitakin tärkeimpiä ja yleisimmin rikottuja käytäntöjä. Nämä yksinkertaiset säännöt eivät kata kaikkia käytäntöjämme, mutta niiden seuraaminen auttaa säilyttämään tilisi hyvän maineen.

Klikkaukset ja näyttökerrat

Asiantuntijamme seuraavat Google-mainosten klikkauksia ja näyttökertoja tarkasti sekä automaattisilla järjestelmillä että ihmisten arviointien perusteella. Tämä suojaa niin sinun kuin mainostajiemmekin etuja. Pyrimme tällä tavalla ehkäisemään keinotekoisesti kasvatettujen kulujen kertymistä mainostajillemme. Seuraavassa on kerrottu muutamia tapoja, joilla voit varmistaa, että sivustoillasi on mahdollisimman korkealaatuista liikennettä.

• Älä klikkaa omia Google-mainoksiasi.
    Jos haluat lisätietoja jostakin sivustollasi näytettävästä mainostajasta, kirjoita mainoksessa näkyvä URL-osoite suoraan selaimesi osoiteriville.

• Älä pyydä muita klikkaamaan Google-mainoksiasi.
    Käyttäjien rohkaiseminen klikkaamaan Google-mainoksia on kiellettyä riippumatta siitä, rohkaistaanko käyttäjää klikkaamaan mainosta suoraan vai epäsuorasti, omalla sivustolla, kolmannen osapuolen sivustolla vai sähköpostitse. Käyttäjien pitäisi aina klikata Google-mainoksia siksi, että he ovat kiinnostuneita mainostetuista palveluista, eikä siksi, että he pyrkivät keräämään rahaa sivustoasi tai tiettyä tarkoitusta varten tai haluavat ansaita jonkinlaisen palkinnon.

• Valitse mainostesi sijainti huolellisesti.
    Julkaisijoiden ei pitäisi koskaan käyttää temppuja tai harhaanjohtavia käytäntöjä saadakseen mainoksilleen tahattomia klikkauksia. Varmista, että mainoksesi on sijoitettu hyvin sivustollasi ja että ne ovat kaukana vuorovaikutteisista elementeistä. Mainokset eivät myöskään saa muistuttaa liikaa ympäröivää sisältöä tai sijaita harhaanjohtavien otsikoiden alla.
    • Jätä riittävästi tilaa mainosten ja sivun ohjausobjektien väliin. Älä esimerkiksi sijoita mainoksia liian lähelle pelin ohjaimia pelejä sisältävällä sivustolla. Suosittelemme jättämään Flash Playerin ja mainoksen väliin vähintään 150 pikseliä tilaa.
    • Älä sijoita sisältömainoksia välisivuille, pelien käyttöliittymiin tai videoiden suoratoistosivustoille. Jos haluat ansaita tuloja videotoistosta tai pelin käyttöliittymästä peittokuva-, In-Stream- tai välimainossijoitteluiden avulla, tutustu AdSense videoille- tai AdSense peleille ‑ohjelmaan taikka YouTube-kumppaniohjelmaan.
  • Selvitä, miten sivustoasi mainostetaan.
    Julkaisijoiden on oltava varovaisia ostaessaan liikennettä kolmansilta osapuolilta tai luodessaan heidän avullaan mainoskampanjoita. Varmista ennen sopimuksen laatimista minkään mainontaverkoston kanssa, ettei kyseinen mainosverkosto koskaan näytä sivustoasi ponnahdusikkunassa tai minkään ohjelmistosovelluksen toiminnon seurauksena. Muista myös, että mitä tahansa verkkomainontaa käyttävien julkaisijoiden on noudatettava Googlen aloitussivua koskevia laatusääntöjä.

• Käytä Google Analyticsia.
    Jos et vielä käytä Google Analyticsia, suosittelemme ottamaan sen käyttöön, sillä se auttaa sivustosi liikenteen ymmärtämisessä ja optimoinnissa. Kun tiedät, mistä liikenteesi on peräisin, pystyt hyödyntämään sivustoasi parhaalla mahdollisella tavalla. Lue lisää Analyticsista sen sivustolta. Voit myös katsoa hyödyllisiä videoita Analyticsin YouTube-kanavalta.

Sisältöä koskevat säännöt

Julkaisijat ovat vastuussa sisällöstä kaikilla sivuilla, joilla näytetään niiden mainoksia, vaikka sisällön olisi luonut joku muu, kuten esimerkiksi sivustoilla, joilla on käyttäjien luomaa sisältöä.

• Sisältörajoitukset koskevat sivuja/sivustoja, joilla näytetään Google-mainoksia.
    Google-mainoksia ei saa näyttää minkään sellaisen sisällön yhteydessä, joka on kielletty ohjelmasäännöissämme ja Googlen julkaisijakäytännöissä. Sinun vastuullasi on varmistaa, että kaikki sivusi ovat näiden sääntöjen mukaisia.
  • Luo sivustoja, joiden sisältö on ainutlaatuista ja osuvaa.
    Google ryhtyy toimenpiteisiin sellaisia verkkotunnuksia vastaan, jotka eivät luo käyttäjille lisäarvoa. Saat lisätietoja menestyksekkäiden julkaisijoiden parhaista käytännöistä tutustumalla Googlen verkkovastaavan ohjeisiin. Tällaisia käytäntöjä ovat muun muassa seuraavat:
    • Keskity siihen, että sisältösi on osuvaa ja ytimekästä, koska verkkosivujen sisältöön tai koodiin ei saa lisätä liian suurta määrää avainsanoja eikä toistuvia tai epäolennaisia avainsanoja.
    • Vältä piilotekstin tai piilotettujen linkkien käyttämistä sivustosi verkkosivuilla.

Mainosten käyttöönotto

Kun koodi on luotu tilillä, sitä ei saa muuttaa tai sijoittaa mainosten sijoittelukäytäntöjemme vastaisiin kohteisiin, kuten ponnahdusikkunoihin, ohjelmiin tai Googlea jäljitteleville sivustoille.
  • Älä muuta AdSense-koodia.
    Kun olet luonut koodisi, pyydämme, ettet muuta mitään koodin osaa tai asettelua, toimintaa, kohdistusta tai mainosten jakelua, ellei sinulla ole siihen erikseen Googlen lupaa.

• Älä käytä ponnahdusikkunakehotteita tai automaattisia ohjelmistoasennuksia.
    Google pyrkii parantamaan käyttökokemusta internetissä. Vastuullisten ohjelmiston periaatteiden edistäminen on osa tätä pyrkimystä. Sivustoilla, joilla näytetään Google-mainoksia, ei saa kehottaa käyttäjiä asentamaan ohjelmia koneisiinsa. Julkaisijat eivät myöskään saa yrittää muuttaa käyttäjien selainten etusivuja automaattisesti tai ponnahdusikkunakehotteiden avulla.

• Kunnioita Google-tavaramerkkejä.
    Googlen sivujen kehystäminen tai jäljittely on kielletty Googlen brändiominaisuuksien käytön säännöissä. Julkaisijat eivät myöskään saa käyttää Googlen brändiominaisuuksia, kuten Googlen tavaramerkkejä, logoja, verkkosivuja tai kuvakaappauksia, ilman Googlen ennalta antamaa suostumusta.

Käytöstä poistetut mainokset tai tili:

Mikäli poistamme mainoksesi käytöstä joko sivustoltasi tai tililtäsi, ainut keino saada mainoksesi taas näkymään on lukea ilmoitussähköpostiviesti huolellisesti ja reagoida pyyntöihimme.

• Reagoi pyyntöihimme.
    Muista pitää tiliisi liittyvä sähköpostiosoite ajan tasalla, jotta voimme tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä tiliisi liittyvissä asioissa. Julkaisijoita pyydetään lukemaan AdSense-tiimin lähettämät sähköpostiviestit huolellisesti ja reagoimaan pyyntöihimme. Pyyntöihin reagoiminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun pitäisi kirjoittaa meille. Jos ilmoitamme sinulle tiettyyn sivustoon liittyvästä ongelmasta, varmista, että myös muut sivusi ja sivustosi ovat kaikkien AdSense-käytäntöjen mukaisia, ja tee tarvittavat korjaukset.
Teemme jatkuvasti tarkistuksia varmistaaksemme, että julkaisijat noudattavat AdSense-ohjelmasääntöjä ja yllä mainittuja sääntöjä. Jos uskot, että jokin mainoksia sisältävä sivusto on näiden sääntöjen vastainen, ilmoita siitä meille.