Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

GDPR:n yleiskatsaus ja ohjeet

Ohjeita IAB EU:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen (TCF) version 2.2 toteutusongelmiin

IAB julkaisi 16.5.2023 IAB TCF:n version 2.2. Google alkaa palveluntarjoajana hyväksyä TCF:n versiota 2.2 käyttäviä TC-merkkijonoja 11.7.2023 alkaen. Sitä ennen lähetetyt pyynnöt, jotka sisältävät uutta versiota käyttäviä merkkijonoja, voivat aiheuttaa virheitä.
  • TCF:n versio 2.1: Hyväksymme jatkossakin TCF:n versiota 2.1 käyttävät merkkijonot, mutta suosittelemme, että suostumustenkäsittelyalustat (CMP) seuraavat IAB:n ohjeissa kerrottua käyttöönottoaikataulua, kun alalla siirrytään käyttämään TCF:n versiota 2.2.
  • Googlen suostumusten ylläpitotyökalut: Googlen suostumusten ylläpitotyökaluihin, jotka ovat käytettävissä Ad Managerin, AdSensen ja AdMobin Yksityisyys ja viestit ‐välilehdellä, aiotaan lisätä tuki TCF-version 2.2 käytölle GDPR-suostumusviesteissä marraskuun alkupuolella, mikä vastaa CMP:ille asetettua IAB:n päivittämää käyttöönoton määräaikaa (20.11.2023).

IAB Europe on julkaissut läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksensä (TCF) version 2.0, joka on kehitetty IAB Tech Labin ja yhteisten jäsenyritysten kanssa. Google tukee nyt täysin TCF-versiota 2.0.

Jotta julkaisijoilla olisi aikaa korjata IAB Europen läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen (TCF) version 2.0 lanseeraukseen liittyvät virheet ja virheelliset määritykset, Google toimittaa julkaisijoille raportin havaitsemistaan virheistä ja antaa heille 150 päivää lisäaikaa virheiden korjaamiseen.

Tässä artikkelissa on lisätietoa TCF-version 2.2 toteutusvirheiden korjaamisesta. Sisällys:

Päivitetyt ohjeet

Päivitykset

• Muistutus TCF-vaatimuksesta, jonka mukaan suostumusta on pyydettävä uudelleen 13 kuukauden välein:

You are required by IAB TCF policy to remind users about their consent choices at least once every 13 months. If the consent decision is more than 13 months old, the TC string will no longer be considered valid by Google and Google will not serve ads to that user. We suggest that you work with your CMP to remind users about their consent choices before the 13-month limit is reached.

• 3.2-virhetyyppi on poistettu. 13 viime kuukauden aikana päivitetyt TC-merkkijonot pysyvät voimassa.

Ohjeita yleisten virheiden korjaamiseen

Näin korjaat joitakin yleisiä Ad Manageriin, AdSenseen ja AdMobiin liittyviä virheitä:

Harkitse suostumuksen pyytämistä uudelleen TC-merkkijonojen avulla sellaisilta käyttäjiltä, joille sisältöä ei kaupallisteta
(virheet 1.1, 3.1, 4.1, 5.1, 5.2 ja 6.1)

Muut vastaavanlaiset virheet

Virhe 1.1.Näitä ohjeita voidaan myös soveltaa virheisiin 3.1,4.1, 5.1, 5.2 ja 6.1.

Päivitetyt ohjeet

Harkitse suostumuksen pyytämistä uudelleen käyttäjiltä.

Perustelut

Julkaisijoille on hyötyä suostumuksen pyytämisestä uudelleen, jos he ovat aiemmin käyttäneet merkkijonoja, joissa on käytetty globaalia ja ulkopuolista laajuutta, virheellisiä CMP-tunnuksia (testauksesta) tai virheellisiä GVL-tunnuksia (testauksesta), tai jos he eivät ole jossakin toteutuksensa vaiheessa merkinneet Googlea palveluntarjoajaksi, jolla on oikea suostumus.

Virheet 1.1, 1.2 ja 1.3: On tärkeää tarkistaa, koskevatko nämä virheet merkittävää määrää liikenteestä. Jos näin on, ota huomioon, että virhe voi olla CMP:n puolella, ja varmista, että Googlelle on palveluntarjoajana annettu suostumus tarvittaviin käyttötarkoituksiin JA että Googlella on oikeutettu etu (palveluntarjoajan tunnus 755).

IAB:n spesifikaatio

IAB:n spesifikaation mukaan CMP:t voivat säilyttää suostumusmerkkijonoja välimuistissa 13 kuukauden ajan.

Jotkin CMP:t ovat säilyttäneet ensimmäisen suostumuspäivämäärän ja pidentäneet aikaa, mutta näin ei saa tehdä. Suostumuspäivämäärän on oltava aina tietyn suostumusmerkkijonon uusi päivämäärä.
Ehdotus: Aseta CMP palauttamaan AddEventHandler-kutsut 500 ms:n kuluessa
(virheet 2.1a, 2.1b, 2.0a, 2.0b ja 2.0c)

Muut vastaavanlaiset virheet

Virhe 2.1a. Näitä ohjeita voidaan myös soveltaa virheisiin 2.1b, 2.0a, 2.0b ja 2.0c.

Päivitetyt ohjeet

Koska aikarajavaatimusta ei enää ole, CMP:iden on suositeltavaa tarkistaa toteutuksensa huolellisesti, jotta AddEventListener getTCData ‑kutsujen palauttaminen heti voidaan varmistaa.

Jos CMP ei vastaa, kaupallistamispyyntö voi jäädä täyttämättä.

Perustelut

Google noudattaa IAB:n spesifikaatiota, jonka mukaan CMP:n on vastattava AddEventListener-funktiolle heti. Jos CMP ei vastaa heti, kaupallistamispyyntö voi jäädä täyttämättä.

Lisäksi CMP-vastaukset ovat osa sellaisten tapahtumien ketjua, jotka vaikuttavat siihen, miten pian mainospyyntö voidaan tehdä. Sivun latauksen ja mainospyyntöjen välisen ajan lyheneminen tarkoittaa vähemmän menetettyjä impressioita julkaisijalle.

IAB:n spesifikaatio

Sovellettava IAB:n spesifikaatio: IAB:n AddEventListener-määritys (GitHubissa)

AddEventListener-vastakutsu tulee tehdä heti nykyisen TC-datan rekisteröinnin jälkeen, vaikka CMP:n tilana olisi loading (ladataan) ja CMP:n TC-data olisi puutteellista. Tällöin kutsuvalla skriptillä on pääsy sen rekisteröityyn listenerId-tunnukseen. Lisäksi vastakutsu tulee tehdä jokaisen TC-merkkijonon muutoksen yhteydessä, ellei sitä poisteta käyttämällä RemoveEventListener-funktiota.

Käytäntökeskus

Julkaisijat näkevät Käytäntökeskuksessa ilmoituksen, jos sovellus tai sivusto ei ole Googlen suostumustenkäsittelyvaatimusten mukainen.

Virheraportti

Ilmoitamme julkaisijalle tuotteen käyttöliittymässä, mikäli havaitsemme TC-merkkijonossa ongelman, joka koskee yhtä tai useampaa julkaisijan sivustoa tai sovellusta. Julkaisija voi klikata tilinsä "EU-käyttäjäsuostumus"-sivulta Lataa TCF-virheraportti nähdäkseen yksityiskohtaisen raportin virheistä, jotka on havaittu seitsemän viime päivän aikana.

Raportti on saatavilla vain, jos virheitä on havaittu seitsemän viime päivän aikana.
Näin löydät "EU-käyttäjäsuostumus"-sivun ja TCF-virheraportin:
  • Ad Manager: Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja sitten EU-käyttäjän suostumus.
  • AdMob ja AdSense: Klikkaa Estoasetukset ja sitten EU-käyttäjän suostumus.

Raportti sisältää seuraavat tiedot kaikista havaituista virheistä:

• Verkkotunnus/MobileAppID: Se sivusto tai mobiilisovellus, joka on määritetty virheellisesti.
  • Mainosyksikön polku: Virheeseen liittyvä mainosyksikkö.
  • Virhekoodi: Virheelle annettu koodi.
  • Virheiden määrä: Niiden kyselyjen määrä, joissa virhe esiintyi ja jotka havaittiin edellisen viikon aikana.
  • Havaittu viimeksi: Viimeinen päivä, jolloin virhe on havaittu.

Julkaisijat voivat etsiä alla olevista vianetsintätaulukoista raportin virhekoodeja vastaavat suositellut toimenpiteet ja korjata virheet niiden avulla.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Auttaaksemme julkaisijoita korjaamaan virheellisesti määritettyjä TCF-version 2.2 integrointeja olemme koonneet alla oleviin taulukoihin yleisimmät TC-merkkijonoon liittyvät virhetyypit ja suositukset ongelmien ratkaisemiseksi.

Taulukot auttavat ymmärtämään mainospyyntötasolla esiintyviä virheitä ja järjestelmän toimintaa näissä tilanteissa.

Rajoitetun suostumuksen mukaiset tilanteet

Kaikki nämä kolme tilannetta ovat aina etusijalla määritysvirheisiin nähden, vaikka jossakin pyynnössä olisi useita virheitä.

Virhe Kuvaus Suositellut toimenpiteet
1.1 Googlelle palveluntarjoajana ei ole annettu suostumusta tai sillä ei ole oikeutettua etua. Tarkista, onko käyttäjä evännyt tarkoituksellisesti Googlen palveluntarjoajana, onko CMP toteutettu virheellisesti tai onko käytössä julkaisijarajoituksia.
1.2 Ei suostumusta käyttötarkoitukselle 1 ETA-maissa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Tarkista, onko käyttäjä evännyt tarkoituksellisesti käyttötarkoituksen 1 tai onko CMP toteutettu virheellisesti.

Sveitsiläisten julkaisijoiden tulee varmistaa, että PublisherCC- ja PurposeOneTreatment-kentät on määritetty oikein, jos käyttäjiltä ei pyydetä suostumusta.

Joulukuusta 2021 alkaen emme enää tarkista PurposeOneTreatment-käsittelyä Saksasta peräisin olevien mainospyyntöjen yhteydessä Saksan televiestintää ja ‑mediaa koskevan tietosuojalain mukaisesti.

1.3 Käyttötarkoitukselle 1 on suostumus, mutta oikeusperusteet tavallisille mainoksille puuttuvat.

Tarkista, onko käyttäjä tarkoituksellisesti evännyt oikeutetun edun muiden käyttötarkoitusten osalta tai onko CMP toteutettu virheellisesti.

Virheellinen määritys

Jos määritysvirheitä esiintyy, mainospyyntöjä ei täytetä.

Virhe Kuvaus Suositellut toimenpiteet
2.1a Tagi tai SDK ei vastaanota TC-merkkijonoa, koska CMP:n status on stub, loading tai error.

Jos käynnistät funktion manuaalisesti mainosten pyytämistä varten, huolehdi siitä, että getTCData TCData.eventStatus = 'tcloaded' TAI 'cmpuishown' + 'useractioncomplete'. Tämä kertoo, että CMP on valmiina näyttämään suostumusta koskevan valinnan käyttäjälle.

Jos et kutsu funktiota manuaalisesti mainosten pyytämistä varten, huolehdi siitä, että CMP ottaa käyttöön getTCData-tuen ja palauttaa TCData.eventStatus = 'tcloaded'- TAI 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' ‑tilan sen osoittamiseksi, että käyttäjän suostumus on käytettävissä sovellusliittymän kautta.

2.1b

Molemmat ehdot täyttyvät:

• CMP sisältää asetuksen &gdpr=1.
  • Pyynnössä on &gdpr_consent=, mutta TC-merkkijono on tyhjä.
Pyydä CMP:tä varmistamaan, että ohjelmointirajapinnat on toteutettu oikein IAB:n läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen teknisten vaatimusten mukaisesti.
2.0a

TC-merkkijonoa ei voida jäsentää, koska sitä ei ole base64-koodattu.

Esimerkki: ”2”

CMP-toimittajien (tai julkaisijoiden) tulisi lähettää gdpr_consent=-parametreissa vain base64-koodattua dataa.
2.0b

TC-merkkijonoa ei voida jäsentää koodauksen purkamisessa ilmenneen virheen vuoksi.

Esimerkki: Bittimäärä on virheellinen

CMP-toimittajan on korjattava TC-merkkijonon toteutusvirheet.
2.0c

TC-merkkijonoa ei voida jäsentää datavirheen vuoksi.

Esimerkkejä: Virheellinen aikaleima, liian pitkä toimittajatunnus

CMP-toimittajan on korjattava TC-merkkijonon toteutusvirheet.

TC-merkkijonon ongelmat

Jos mainospyyntöön liittyvän TC-merkkijonon yhteydessä esiintyy ongelmia, mainospyyntö keskeytetään ja jätetään täyttämättä.

Virhe Kuvaus Suositellut toimenpiteet
3.1 Virheellinen CMP-tunnus

Varmista, että käytössä on IAB:n validoima CMP ja että sen tunnus on määritetty oikein TC-merkkijonoihin.

Jos CMP oli voimassa TC-merkkijonoa luotaessa, mutta IAB on myöhemmin poistanut CMP:n, suostumusta on pyydettävä uudelleen käyttämällä voimassa olevaa CMP:tä.

3.2 Ei enää käytössä Ei mitään. Aiempi merkitys: TC-merkkijono on luotu yli 13 kuukautta sitten.

Suostumusta on pyydettävä uudelleen

Käyttäjältä on pyydettävä uudelleen suostumusta. Jos olet pyytänyt käyttäjältä suostumusta yli 13 kuukautta sitten tai Googlea ei löydy käyttämästäsi GVL-versiosta, sinun on pyydettävä suostumusta uudelleen. Muussa tapauksessa mainospyynnöt keskeytetään ja jätetään täyttämättä.

Virhe Kuvaus Suositellut toimenpiteet
3.3 TC-merkkijono on päivitetty viimeksi yli 13 kuukautta sitten.

CMP-toimittajan on poistettava vanha TC-merkkijono, ja suostumusta on pyydettävä uudelleen.

Näitä virheitä voi esiintyä pieniä määriä, jos vanhentuneen TC-merkkijonon sisältäviä mainospyyntöjä lähetetään, ennen kuin CMP on mitätöinyt käyttäjän suostumuksen ja pyytänyt sitä uudelleen.

Jos käytät Googlen suostumustyökaluja ja UMP SDK:ta sovelluksessasi, varmista, että UMP SDK on otettu oikein käyttöön ja että requestConsentInfoUpdate-funktiota kutsutaan aina, kun sovellus käynnistyy.

4.1 TC-merkkijono on luotu käyttämällä GVL-versiota, jossa Google ei ole vielä mukana. Pyydä suostumusta uudelleen käyttämällä ajantasaista GVL-versiota.

Globaali ja ulkopuolinen laajuus

Globaaliin ja ulkopuoliseen laajuuteen saattaa liittyä ongelmia (Ad Manager, AdMob, AdSense). Jos TC-merkkijonossa on käytetty globaalia tai ulkopuolista laajuutta, mainokset eivät näy.

Virhe Kuvaus Suositellut toimenpiteet
5.1 TC-merkkijono sallii TCF:n ulkopuolisen suostumuksen. Pyydä CMP-toimittajaasi poistamaan TC-merkkijonoista ulkopuolista suostumusta koskevat signaalit.
5.2 TC-merkkijono, jossa on käytetty globaalia laajuutta Pyydä CMP-toimittajaasi päivittämään TC-merkkijonot palvelukohtaisiksi.

Mainosten näyttö rajallista

Mainoksia näkyy rajoitetusti.

Virhe Kuvaus Suositellut toimenpiteet
6.1 TC-merkkijonon versio on 1 tai 1.1 (version 1.0 merkkijono). CMP:n tulee lähettää TCF-version 2.2 merkkijonoja.

Google käsittelee ongelmat

Google ratkaisee ongelmat tarvittaessa itse ja jatkaa normaalia TCF-käsittelyä.

Virhe Kuvaus Suositellut toimenpiteet
7.1 gdprApplies-parametria ei ole määritetty tai sen arvo on virheellinen tai ei tulkittavissa, mutta hyväksyttävä TC-merkkijono on käytössä.
7.2 TC-merkkijono on luotu käyttämällä sellaista GVL-versiota, joka on uudempi kuin Googlen mainosten näyttöteknologian tunnistama nykyinen versio.
7.3 Jotkin käyttötarkoitukset, ominaisuudet tai toimittajat ovat tuntemattomia.
7.4 TC-merkkijonon tcf_policy_version on vanhempi kuin uusin GVL-versio. CMP-toimittajan on poistettava vanhempi TC-merkkijono, ja suostumusta on pyydettävä uudelleen käyttämällä uusinta GVL-listaa.
7.5

Pyynnössä on &gdpr=1, mutta pyynnön URL-osoitteessa ei ole lainkaan &gdpr_consent-parametria.

7.6 Julkaisijan maatunnus on virheellinen, mutta suostumus käyttötarkoitukseen 1 on olemassa. CMP-toimittajan on korjattava TC-merkkijonon toteutusvirheet.
7.7 Kielikoodi on virheellinen. CMP-toimittajan on korjattava TC-merkkijonon toteutusvirheet.
7.8 TC-merkkijonon versiokenttä ei sisällä lukua 1 tai 2.

CMP-toimittajan on korjattava TC-merkkijonon toteutusvirheet pyytämällä suostumusta uudelleen, jos virheellinen TC-merkkijono havaitaan.

Jos käytät Googlen suostumustyökaluja ja UMP SDK:ta sovelluksessasi, varmista, että UMP SDK on otettu oikein käyttöön ja että requestConsentInfoUpdate-funktiota kutsutaan aina, kun sovellus käynnistyy.

7.9 AC-merkkijonon versio ei ole 1 tai 2. CMP:n on asetettava AC-merkkijonon versioksi 1 tai 2.

AC-merkkijonon ongelmat

Jos näitä ongelmia ilmenee, Google katsoo lisäsuostumuksen merkkijonon (AC-merkkijonon) virheelliseksi ja vain TC-merkkijonon palveluntarjoajat otetaan huomioon.

Virhe Kuvaus Suositellut toimenpiteet
8.1 AC-merkkijonossa ei käytetä versionumeron erottavaa merkkiä (~). CMP:n on käytettävä ~-merkkiä AC-merkkijonon toisena merkkinä. Se erottaa versionumeron valtuutettujen palveluntarjoajien listasta.
8.2 AC-merkkijonossa on palveluntarjoajien lista, jonka muoto ei ole odotetun kaltainen (int64-lista, jossa erotinmerkki on piste). CMP:n on korjattava AC-merkkijonon toteutusvirheet.