Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Rapporten

Het Cohort-rapport gebruiken

Beschikbare filters, dimensies en statistieken opnemen

Het Cohort-rapport is een vooraf gemaakt standaardrapport van AdMob. U kunt het rapport in deze vorm gebruiken, maar ook wijzigingen aanbrengen in de filters, dimensies en statistieken en het vervolgens opslaan als een nieuw rapport.

Vind meer informatie over het Cohort-rapport en hoe u de gegevens kunt interpreteren.

Filters

Functioneel gezien verbergen filters onnodige of ongewenste gegevens in uw rapporten. Wanneer u een filter selecteert, definieert u wat u in het rapport wilt zien. AdMob verbergt vervolgens alles wat niet aan de criteria in de filters voldoet.

De volgende opties zijn beschikbaar voor dit rapport en opgeslagen rapporten waarvoor dit rapport als template wordt gebruikt:

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Periode voor installaties (verplicht)
De geselecteerde periode voor de installaties.
App (verplicht)
  1. Vink het selectievakje aan naast de app waarop u wilt filteren. U kunt in het Cohort-rapport maar één app selecteren. De gegevens voor de geselecteerde app worden weergegeven in uw rapport. U kunt het vak Zoeken gebruiken om op naam te zoeken naar een specifieke app.
  2. Klik op Toepassen om het filter op uw rapport toe te passen.
Land

The ad mob interface showing the country filter in reports.

1. Vink de selectievakjes aan naast de regio's of landen waarop u wilt filteren. Klik op de pijlen om de landen in elke regio weer te geven, zodat u gedetailleerder kunt filteren.
  2. Klik op Toepassen om het filter op uw rapport toe te passen.
  3. Als u nog een filter wilt toevoegen, klikt u op Filter toevoegen en selecteert u het gewenste filter.

Dimensies

Functioneel gezien bepalen dimensies hoe uw rapport wordt ingedeeld. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw inkomsten worden uitgesplitst per land, kunt u de dimensie Land toevoegen. Als u nieuwe dimensies toevoegt, worden de gegevens opnieuw ingedeeld en verder verfijnd.

De volgende opties zijn beschikbaar voor dit rapport en opgeslagen rapporten waarvoor dit rapport als template wordt gebruikt:

• Land: Bekijk de prestaties per land waar de app-gebruikers vandaan komen.
  • Installatiedatum: Bekijk de prestaties per installatiedatum.
  • Installatieweek: Bekijk de prestaties per installatieweek.
  • Installatiemaand: Bekijk de prestaties per installatiemaand.
  • App-campagne: Bekijk de prestaties per app-campagne. Lees meer informatie over hoe u deze dimensie aanzet.

Statistieken

Functioneel gezien vertegenwoordigen statistieken de typen gegevens of waarden die zijn opgenomen in een rapport. Ze zijn meestal gerangschikt in kolommen en bevatten cijfers of percentages. Als er dimensies worden toegevoegd, worden de statistische waarden opnieuw berekend op basis van de nieuwe volgorde of groepering van de dimensies. Als u statistieken toevoegt of verwijdert, wordt er een kolom met informatie aan het rapport toegevoegd of uit het rapport verwijderd.

De volgende opties zijn beschikbaar voor dit rapport en opgeslagen rapporten waarvoor dit rapport als template wordt gebruikt:

Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Installaties
Het aantal keer dat uw app op een apparaat is gedownload en voor het eerst is geopend.
LTV

De totale LTV voor een gebruikerscohort, inclusief opbrengst uit in-app-aankopen, advertenties en abonnementen. Meer informatie over hoe LTV wordt berekend, vindt u hier. U kunt de volgende LTV-statistieken toevoegen aan uw rapport:

• LTV na 1 dag: De cumulatieve opbrengst tussen de dag van installatie (D0) en de dag na installatie (D1).
  • LTV na 3 dagen: De cumulatieve opbrengst tussen de dag van installatie (D0) en drie dagen na installatie (D3).
  • LTV na 7 dagen: De cumulatieve opbrengst tussen de dag van installatie (D0) en 7 dagen na installatie (D7).
  • LTV na 14 dagen: De cumulatieve opbrengst tussen de dag van installatie (D0) en 14 dagen na installatie (D14).
  • LTV na 28 dagen: De cumulatieve opbrengst tussen de dag van installatie (D0) en 28 dagen na installatie (D28).
  • LTV na 60 dagen: De cumulatieve opbrengst tussen de dag van installatie (D0) en 60 dagen na installatie (D60).
LTV in-app-aankopen

De LTV van in-app-aankopen voor een gebruikerscohort. Meer informatie over hoe LTV wordt berekend, vindt u hier.

Opmerking: De IAA-opbrengst wordt berekend na berekening van het opbrengstenaandeel van de Google Play Store en de Apple App Store.

U kunt de volgende statistieken voor de LTV van in-app-aankopen toevoegen aan uw rapport:

• LTV in-app-aankopen na 1 dag: De cumulatieve opbrengst van in-app-aankopen (IAA) tussen de dag van installatie (D0) en de dag na installatie (D1).
  • LTV in-app-aankopen na 3 dagen: De cumulatieve opbrengst van in-app-aankopen (IAA) tussen de dag van installatie (D0) en 3 dagen na installatie (D3).
  • LTV in-app-aankopen na 7 dagen: De cumulatieve opbrengst van in-app-aankopen (IAA) tussen de dag van installatie (D0) en 7 dagen na installatie (D7).
  • LTV in-app-aankopen na 14 dagen: De cumulatieve opbrengst van in-app-aankopen (IAA) tussen de dag van installatie (D0) en 14 dagen na installatie (D14).
  • LTV in-app-aankopen na 28 dagen: De cumulatieve opbrengst van in-app-aankopen (IAA) tussen de dag van installatie (D0) en 28 dagen na installatie (D28).
  • LTV in-app-aankopen na 60 dagen: De cumulatieve opbrengst van in-app-aankopen (IAA) tussen de dag van installatie (D0) en 60 dagen na installatie (D60).
LTV advertenties

De LTV van advertentieopbrengst voor een gebruikerscohort. De advertentieopbrengst is de totale opbrengst van het AdMob-netwerk, uw advertentiebronnen voor Bieden en uw geschatte opbrengst via derden. Meer informatie over hoe LTV wordt berekend, vindt u hier.

U kunt de volgende statistieken voor de LTV van advertenties toevoegen aan uw rapport:

• LTV advertenties na 1 dag: De cumulatieve opbrengst van advertenties tussen de dag van installatie (D0) en de dag na installatie (D1).
  • LTV advertenties na 3 dagen: De cumulatieve opbrengst van advertenties tussen de dag van installatie (D0) en 3 dagen na installatie (D3).
  • LTV advertenties na 7 dagen: De cumulatieve opbrengst van advertenties tussen de dag van installatie (D0) en 7 dagen na installatie (D7).
  • LTV advertenties na 14 dagen: De cumulatieve opbrengst van advertenties tussen de dag van installatie (D0) en 14 dagen na installatie (D14).
  • LTV advertenties na 28 dagen: De cumulatieve opbrengst van advertenties tussen de dag van installatie (D0) en 28 dagen na installatie (D28).
  • LTV advertenties na 60 dagen: De cumulatieve opbrengst van advertenties tussen de dag van installatie (D0) en 60 dagen na installatie (D60).
LTV abonnementen

De LTV van abonnementen voor een gebruikerscohort. Meer informatie over hoe LTV wordt berekend, vindt u hier.

U kunt de volgende statistieken voor de LTV van abonnementen toevoegen aan uw rapport:

• LTV abonnementen na 1 dag: De cumulatieve opbrengst van abonnementen tussen de dag van installatie (D0) en de dag na installatie (D1).
  • LTV abonnementen na 3 dagen: De cumulatieve opbrengst van abonnementen tussen de dag van installatie (D0) en 3 dagen na installatie (D3).
  • LTV abonnementen na 7 dagen: De cumulatieve opbrengst van abonnementen tussen de dag van installatie (D0) en 7 dagen na installatie (D7).
  • LTV abonnementen na 14 dagen: De cumulatieve opbrengst van abonnementen tussen de dag van installatie (D0) en 14 dagen na installatie (D14).
  • LTV abonnementen na 28 dagen: De cumulatieve opbrengst van abonnementen tussen de dag van installatie (D0) en 28 dagen na installatie (D28).
  • LTV abonnementen na 60 dagen: De cumulatieve opbrengst van abonnementen tussen de dag van installatie (D0) en 60 dagen na installatie (D60).
Behoud

Het percentage gebruikers in een cohort dat uw app blijft openen na de installatie.

U kunt de volgende statistieken voor behoud toevoegen aan uw rapport:

• Behoud na 1 dag: Het percentage gebruikers dat uw app 1 dag na installatie heeft geopend.
  • Behoud na 3 dagen: Het percentage gebruikers dat uw app 3 dagen na installatie heeft geopend.
  • Behoud na 7 dagen: Het percentage gebruikers dat uw app 7 dagen na installatie heeft geopend.
  • Behoud na 14 dagen: Het percentage gebruikers dat uw app 14 dagen na installatie heeft geopend.
  • Behoud na 28 dagen: Het percentage gebruikers dat uw app 28 dagen na installatie heeft geopend.
  • Behoud na 60 dagen: Het percentage gebruikers dat uw app 60 dagen na installatie heeft geopend.