På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rapporter

Om kohortrapporten

Med kohortrapporten kan du få insikter om användarnas beteende och hur de genererar intäkter sedan de installerade din app.

I denna artikel:

Översikt över kohortrapporten

För att kunna använda kohortrapporten måste du installera den senaste versionen av SDK:et för Google Mobile-annonser (18.1.0 eller senare för Android, 7.44 eller senare för iOS) och aktivera användarmätvärden.

Kohorter är grupper av användare som har installerat och öppnat din app under samma tidsperiod. Till exempel tillhör alla användare som installerade och öppnade appen den 1 juli till samma installationskohort.

Rapporten innehåller livstidsvärdet (LTV) för en användarkohort, inklusive:

• LTV: Totalt LTV för en användarkohort, inklusive intäkter från köp i appen, från annonser och från prenumerationer
  • Köp i appen LTV: LTV från köp i appen för en användarkohort
    För att kunna se KIA LTV-data för dina Android-appar måste du
  • Annons-LTV: LTV från annonsintäkter för en användarkohort. Annonsintäkterna är de totala intäkterna från AdMob-nätverket, dina annonskällor för budgivning och dina beräknade intäkter från tredje part.
  • Prenumerations-LTV: LTV från prenumerationer för en användarkohort

I kohortrapporten anges även avbrottsfrekvensen för en användarkohort. Kvarhållning är procentandelen användare i en kohort som fortsätter öppna appen efter installationen. Läs mer.

Du kan även använda kohortrapporten för att se data, LTV och kvarhållning för var och en av dina Google Ads-appkampanjer. Läs om hur du aktiverar dimensionen för appkampanjer.

Fördelar med att använda kohortrapporten

Det kan vara användbart att spåra kohorter för att få mer information om användarnas beteende. Det kan hjälpa dig att fatta databaserade beslut om din strategi för engagemang, användarförvärv och intäktsgenerering.

Överväg att använda rapporten för att

• utforma din strategi för användarförvärv (Vilket bud ska jag ange?)
  • identifiera vilka länder som är mest värdefulla (Vilka länder har hög LTV?)
  • förstå uppdelningen av intäkter (Kommer fler intäkter från köp i appen eller annonser?)
  • jämföra dina appars resultat (Jämför D1 LTV för en ny app med D1 LTV för en äldre app)
  • förstå hur användarna reagerar på ändringar i appen (Ökar LTV efter särskilda ändringar i appen?)

Om kohorter

Användarna grupperas i en kohort samma dag som de installerar och öppnar appen första gången. Detta kallas D0. Dx anger antalet dagar sedan installationen. Du kan se genomsnittlig data per användare för följande milstolpar i kohorten:

• D1: dagen efter att användaren installerade appen
  • D3: tre dagar efter installationen
  • D7: sju dagar efter installationen
  • D14: 14 dagar efter installationen
  • D28: 28 dagar efter installationen
  • D60: 60 dagar efter installationen

Exempel på kohortrapport i AdMob.

I exempelrapporten ovan är D3 LTV 1,30 kronor för installationsveckan 2020-03-08–2020-03-14. Det innebär att en användare som installerade appen under den veckan får en sammanlagd intäkt på i genomsnitt 1,30 kronor via annonser eller köp i appen mellan dagen då de installerar appen och tre dagar senare.

Exempel på en kohortrapport i AdMob.

Observera också att vissa rader i exemplet ovan inte visar data om alla mätvärden. Det innebär att kohorterna under installationsveckan inte har nått alla milstolpar ännu.

Exempel på en kohortrapport i AdMob.

Vissa kohorter är också ”ofullständiga” eftersom inte alla användare i kohorten har nått milstolpen. Vi kan titta på en ofullständig kohort i exempelrapporten ovan och anta att rapporten körs den 2020-04-01.

För installationsveckan 2020-03-22–2020-03-28 har användare som installerade appen 2020-03-28 inte nått D7-milstolpen (de kommer att nå D7-milstolpen 2020-04-04) och ingår därför inte i beräkningen av D7 LTV.

Vanliga frågor

Varför ser jag en minskning av LTV för högre milstolpar som D28 och D60?

Vissa kohorter är också ”ofullständiga” eftersom inte alla användare i kohorten har nått milstolpen. Kohort A genomförde till exempel en installation för sju dagar sedan, medan kohort B gjorde det för 30 dagar sedan. Det betyder att kohort B-data ingår i D28-milstolpen, men data från kohort A är inte med eftersom den inte har nått D28 än.

För högre milstolpar, som D28 och D60, kan du alltså se en minskning av LTV jämfört med de lägre milstolparna. Det beror på att det finns färre kohorter i beräkningarna för högre milstolpar.

Varför är D0-kvarhållningsperioden mindre än 100 %?

I vissa fall kan det uppstå en fördröjning i databehandlingen som gör att D0 är mindre än 100 %. Duplicerade händelser kan också leda till att D0-kvarhållningen är mindre än 100 %. Duplicerade händelser kan bero på problem med SDK-implementeringen.