Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Raportit

Kohorttiraportti

Kohorttiraporttia käyttämällä voit saada hyödyllistä tietoa sovelluksesi käyttäjien toiminnasta ja sovelluksen kaupallistamisesta asentamisen jälkeen.

Sisältö:

Yleistä kohorttiraportista

Ennen kuin voit käyttää kohorttiraporttia, sinun on asennettava uusin Google Mobile Ads SDK ‑versio (18.1.0 tai uudempi Androidilla, 7.44 tai uudempi iOS:llä) ja otettava käyttöön käyttäjämittarit.

Kohortit sisältävät käyttäjiä, jotka ovat asentaneet ja avanneet sovelluksesi saman aikavälin aikana. Esimerkiksi kaikki käyttäjät, jotka asensivat ja avasivat sovelluksesi 1.7., kuuluvat samaan asennuskohorttiin.

Raportti sisältää seuraavat käyttäjäkohortin elinkaariarvot:

• Elinkaariarvo: Käyttäjäkohortin kokonaiselinkaariarvo, joka kattaa sovelluksensisäisistä ostoksista, mainoksista ja tilauksista peräisin olevat tulot
  • Sovelluksensisäisten ostosten elinkaariarvo: Käyttäjäkohortin sovelluksensisäisiä ostoja koskeva elinkaariarvo
    Jotta voit katsoa Android-sovellustesi sisäisten ostosten elinkaariarvodataa
  • Mainosten elinkaariarvo: Käyttäjäkohorttiin liittyviä mainostuloja koskeva elinkaariarvo. Mainostuloilla tarkoitetaan AdMob-verkoston, hintatarjousmainoslähteiden ja arvioitujen kolmannen osapuolen tulojen kokonaissummaa.
  • Tilausten elinkaariarvo: Käyttäjäkohortin tilauksia koskeva elinkaariarvo

Kohorttiraportissa näkyy myös käyttäjäkohortin asiakaspitoprosentti. Se ilmaisee niiden kohorttiin kuuluvien käyttäjien prosenttiosuuden, jotka avaavat sovelluksesi uudelleen asennuksen jälkeen. Lue lisää

Kohorttiraportin avulla voit myös nähdä kunkin Google Ads ‑sovelluskampanjasi datan, elinkaariarvon ja asiakaspidon. Katso, miten voit ottaa Sovelluskampanja-ulottuvuuden käyttöön.

Miksi kohorttiraporttia kannattaa käyttää?

Kohortteja seuraamalla saat hyödyllistä tietoa sovelluksesi käyttäjien toiminnasta. Näin voit tehdä aktivointi-, käyttäjähankinta- ja kaupallistamisstrategiaasi dataan perustuvia muutoksia.

Tämän raportin avulla voit

• saada tietoa käyttäjien hankintastrategiaasi varten (Minkä suuruinen hintatarjous kannattaa valita?)
  • selvittää, mitkä maat ovat arvokkaimpia (Missä maissa on korkea elinkaariarvo?)
  • ymmärtää tulojen jakautumista (Saatko tuloja enemmän sovelluksen sisäisistä ostoksista vai mainoksista?)
  • vertailla sovellustesi kehitystä (Vertaa uuden sovelluksen ensimmäisen päivän elinkaariarvoa vanhemman sovelluksen ensimmäisen päivän elinkaariarvoon)
  • saada tietää, miten käyttäjät reagoivat sovelluksesi muutoksiin (Kasvaako elinkaariarvo sovellukseen tehtyjen muutosten jälkeen?).

Kohorttien tutkiminen

Käyttäjät ryhmitellään kohorttiin sinä päivänä, jolloin he asentavat ja avaavat sovelluksesi ensimmäistä kertaa. Tämä on niin sanottu päivä 0. Päivä x ilmaisee asennuksen jälkeen kuluneiden päivien määrän. Näet keskimääräisen käyttäjäkohtaisen datan seuraavien merkkipaalujen osalta:

• Päivä 1: 1 päivä sovelluksen asentamisen jälkeen
  • Päivä 3: 3 päivää asentamisen jälkeen
  • Päivä 7: 7 päivää asentamisen jälkeen
  • Päivä 14: 14 päivää asentamisen jälkeen
  • Päivä 28: 28 päivää asentamisen jälkeen
  • Päivä 60: 60 päivää asentamisen jälkeen.

Esimerkki AdMobin kohorttiraportista.

Yllä olevassa esimerkissä asennusviikkoa 8.3.2020–14.3.2020 koskeva päivän 3 elinkaariarvo on 0,013 $. Tämä tarkoittaa, että kyseisellä viikolla sovelluksen asentanut käyttäjä tuottaa tuloja yhteensä keskimäärin 0,013 $ mainosten tai sovelluksen sisäisten ostosten kautta asennuspäivänä ja kolmena seuraavana päivänä.

Esimerkki AdMobin kohorttiraportista.

Huomaa myös, että jotkin yllä olevan esimerkin rivit eivät näytä dataa kaikille mittareille. Tämä tarkoittaa, että kyseisen asennusviikon kohortit eivät ole saavuttaneet kaikkia merkkipaaluja.

Esimerkki AdMobin kohorttiraportista.

Jotkin kohortit ovat myös "osittaisia", sillä kaikki kohortin käyttäjät eivät ole saavuttaneet merkkipaalua. Tutkitaan seuraavaksi yllä olevassa esimerkkiraportissa olevaa osittaista kohorttia ja oletetaan, että raportti on luotu 1.4.2020.

Katso asennusviikkoa 22.3.2020–28.3.2020. Käyttäjät, jotka asensivat sovelluksen 28.3.2020 eivät ole vielä saavuttaneet päivän 7 merkkipaalua (he saavuttavat sen 4.4.2020), eikä heitä siksi sisällytetä päivän 7 elinkaariarvon laskelmiin.

Usein kysyttyä

Miksi elinkaariarvo on alhaisempi myöhempien merkkipaalujen, kuten päivien 28 ja 60, kohdalla?

Jotkin kohortit ovat myös "osittaisia", sillä kaikki kohortin käyttäjät eivät ole saavuttaneet merkkipaalua. Esimerkiksi kohortti A on voinut asentaa sovelluksen 7 päivää sitten ja kohortti B 30 päivää sitten. Tämä tarkoittaa, että kohortti B:n data sisältyy 28 päivän merkkipaaluun mutta kohortti A:n data ei sisälly, koska sen käyttäjät eivät ole vielä saavuttaneet 28 päivän merkkipaalua.

Siksi myöhempien merkkipaalujen, kuten 28 tai 60 päivän, kohdalla elinkaariarvo voi olla alhaisempi kuin aiempien merkkipaalujen kohdalla. Tämä johtuu siitä, että myöhempien merkkipaalujen laskennassa on mukana vähemmän kohortteja.

Miksi päivän 0 säilyttämisprosentti on alle 100 %?

Joissakin tapauksissa datankäsittelyssä voi olla viiveitä, joiden vuoksi päivän 0 arvo on alle 100 %. Myös päällekkäiset tapahtumat voivat aiheuttaa sen, että päivän 0 säilyttämisprosentti on alle 100 %. Päällekkäiset tapahtumat voivat johtua ongelmista SDK:n käyttöönotossa.