Rapporter

Brug af AdMob-indsigt

AdMob-indsigt registrerer afvigelser på din konto og giver dig besked, hvis der sker afvigelser i vigtige forretningsmetrics. Du kan bruge denne indsigt til at finde ud af, hvad der skal ændres i de apps, der ikke er så effektive, og til at se, hvad der går rigtig godt i dine mest effektive apps.

AdMob bruger historiske datatrends til at beregne dit forventede effektivitetsområde og registrere afvigelser uden for dette område inden for de seneste syv dage. Med indsigtskortet bliver du opmærksom på eventuelle afvigelser, der er registreret inden for de seneste syv dage.

Afvigelser registreres på AdMob-netværket for følgende metrics:

• Estimeret indtjening
  • RPM for eksponeringer
  • Eksponeringer

Brug af indsigtskortet

Du får besked i oversigten på startsiden og betjeningspanelet for appoversigt, når der registreres afvigelser på din konto, f.eks. hvis der er et pludseligt fald i omsætningen eller en pludselig stigning i antallet af eksponeringer.

Oversigten på startsiden

I oversigten på startsiden viser indsigtskortet en oversigt over de apps, der er registreret afvigelser for inden for de seneste syv dage. Vær opmærksom på, at afvigelser kun bliver ved med at blive vist på indsigtskortet, hvis AdMob fortsætter med at registrere, at de ligger uden for området for den forventede effektivitet.

Betjeningspanelet for appoversigt

I betjeningspanelet for appoversigt ser du en mere detaljeret visning af afvigelserne for de enkelte apps. Du har muligvis mere end ét indsigtskort i betjeningspanelet for appoversigt ad gangen.

Hvert enkelt indsigtskort i betjeningspanelet for appoversigt svarer til en metric med en afvigelse. Klik dig gennem kortene for at få flere oplysninger om resultaterne for metric'en inden for de seneste syv dage.

Bemærk! Hvis du ændrer tidszonen for dine rapporter, påvirker det kun dataene fra det tidspunkt, hvor du foretager ændringen. Ændringen anvendes ikke med tilbagevirkende kraft. Dine historiske data afspejler tidszonen på det tidspunkt, hvor dataene blev indsamlet.

Lad os f.eks. sige, at du ændrer din tidszone den 3. april og senere kører en tidszonerapport for kontoen for perioden fra 1. april til 5. april. Alle dataene i rapporten fra før det tidspunkt, hvor du ændrede din tidszone den 3. april, vises i PST, hvorimod dataene efter ændringstidspunktet vises i den valgte tidszone for din konto.

Fejlfinding af afvigelser

Der er mange grunde til, at der opstår en afvigelse. Her er nogle tips til, hvordan du finder og retter almindelige problemer, der påvirker dine indsigtsdata.

Estimeret indtjening

Det første, du skal gøre, når du skal finde frem til årsagen til et fald i indtjeningen, er at få oplysninger om de vigtigste metrics, der har betydning for indtjeningen. Der er flere faktorer, som påvirker omsætningen, men overordnet set er følgende de vigtigste metrics: Eksponeringer, RPM for eksponeringer, klikrate for eksponeringer, matchprocent og visningsfrekvens.

Hvad du bør gøre: Hvis du ved, hvilken metric der påvirker din indtjening, kan det hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du løser problemet. Se disse metrics i din AdMob-netværksrapport for at se, hvilke der muligvis hænger sammen med den reducerede indtjening. Læs vores tips til fejlfinding for at finde ud af, hvad du kan gøre.

RPM for eksponeringer

Et fald i RPM for eksponeringer kan skyldes dårlig placering af en annonceenhed eller en dårlig målretning. Enten ser brugerne dine annoncer, men klikker ikke på dem, da de finder dem irrelevante, eller de ser slet ikke dine annoncer. Derudover kan et fald i RPM for eksponeringer skyldes indstillinger for bundgrænser, der endnu ikke er optimeret fuldt ud. Lav RPM for eksponeringer fører ofte til en lavere indtjening.

Hvad du bør gøre: Tjek placeringen af dine annonceenheder, indstillingerne for annonceenheder samt indstillingerne for målretning for dine formidlingsgrupper. Se også indstillingerne for bundgrænsen for eCPM. Hvis du hæver bundgrænsen, kan det hjælpe med at understøtte RPM for eksponeringer.

Eksponeringer

Et fald i antallet af eksponeringer kan være sæsonbestemt eller resultatet af ændringer af dit indhold eller din konto.

Hvad du bør gøre: Hvis du for nylig har ændret nogen form for implementering, f.eks. at integrere en ny SDK eller udskifte en annonceenhed, skal du tjekke, at der ikke er nogen implementeringsfejl. Tjek din app for fejl, og brug testannoncer til at tjekke implementeringen.

Hvis du har foretaget ændringer af din konto, der kan påvirke antallet af eksponeringer, f.eks. at angive nye kontrolelementer for blokering, kan du også gennemgå dem. Se, om der er sket nylige ændringer i visningsfrekvensen. Hvis visningsfrekvensen er faldet, kan det skyldes, at der er et problem med annonceimplementeringen.

Tips til fejlfinding

Brug følgende tips som en hjælp til at finde og rette afvigelser på din konto.

• Brug dine rapporter til at tjekke vigtige metrics. Tjek f.eks. metric'en for aktive brugere på dagsbasis for at se, om færre brugere åbner din app. Eller tjek metric'en for visningsfrekvens for at se, om annoncer returneres, men ikke vises i appen.
  • Tjek Politikcenter for at se, om du har nogen overtrædelser, der påvirker din annoncevisning. Løs alle overtrædelser for at sørge for, at annoncevisningen fortsætter.
  • Tjek dine kontrolelementer for blokering. Blokering af annoncer reducerer din potentielle indtjening, da det medfører, at annoncørers bud fjernes fra auktionen, så der bliver mindre konkurrence om din annonceplads.
  • Tjek maksimumklassificeringen af dit annonceindhold. Hvis du justerer din målgruppes størrelse, kan det påvirke din indtjening.
  • Hvis du har foretaget ændringer af din konto for nylig, bør du tjekke dem for at se, om de er skyld i afvigelserne.
  • Tjek, om der har været helligdage på det sted, hvor brugerne befinder sig. Helligdage kan påvirke trafikken, hvilket kan påvirke din indtjening. Brug dine rapporter til at filtrere efter land og datointerval.
  • Se på de store linjer. Har der historisk set været et fald eller en stigning i dine metrics på denne tid af året? Tjek dette ved at udvide datointervallet for dine rapporter.
  • Når du har foretaget en ændring for at afhjælpe en afvigelse, skal du overvåge AdMob-netværksrapporten for at se, om den stabiliseres eller forbedres.