Raportit

Käyttäjämittareiden käyttöönotto sovelluksissa

Kun otat käyttäjämittarit käyttöön, voit hyödyntää uutta dataa sekä Palkkion tarjoavat mainokset ‑raportin kaltaisia hyödyllisiä raportteja, joista saat tietoa rahallistamisstrategiaasi varten.

AdMob alkaa luoda raportteja mittareista, kuten istunnot/käyttäjä, istunnon kesto, mainoksen näkyvyys / istunto ja päivittäiset aktiiviset käyttäjät. Kun käyttäjämittareita kehitetään ajan mittaan, saataville tulee lisää mittareita ja raporttityyppejä.

Jotta saat nämä edut käyttöösi, sinun on asennettava uusin Google Mobile Ads SDK (18.1.0 tai sitä uudempi Androidilla, 7.44 tai sitä uudempi iOS:llä) ja otettava käyttäjämittarit käyttöön AdMobin käyttöliittymässä.

Ohjeet

Ennen käyttäjämittareiden käyttöönottoa sinun on asennettava jompikumpi seuraavista Google Mobile Ads SDK:n versioista:

• 18.1.0 tai sitä uudempi, jos käytät Androidia
  • 7.44 tai sitä uudempi, jos käytät iOS:ää

Käyttäjämittarien ottaminen käyttöön kaikissa tai monissa sovelluksissa

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Sovellukset.
  3. Valitse Kaikki sovellukset.
  4. Valitse niiden sovellusten viereiset valintaruudut, joissa haluat ottaa käyttäjämittarit käyttöön, tai valitse ylhäällä oleva valintaruutu, niin kaikki sovellukset valitaan automaattisesti.
  5. Klikkaa Käyttäjämittarit
  6. Klikkaa Ota käyttäjämittarit käyttöön.
Huom. Käyttäjämittarit-kortissa aletaan näyttää dataa yleensä noin tunnin kuluttua ja viimeistään 48 tunnin sisällä.

Käyttäjämittarien ottaminen käyttöön yksittäisissä sovelluksissa

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Sovellukset.
  3. Klikkaa sovelluksen nimeä. Huom. Jos sovellusta ei näy viimeisimpien sovellusten luettelossa, klikkaa Näytä kaikki sovellukset. Klikkaa sitten sovelluksen nimeä.
  4. Klikkaa Sovellusasetukset.
  5. Klikkaa Käyttäjämittarit-osion kuvaketta Kirjoita viesti.
  6. Valitse valintaruutu, jolla osoitat ymmärtäväsi, että sinun on ehkä otettava käyttöön lisätarkistuksia sen varmistamiseksi, että tietosuojakäytäntöäsi noudatetaan.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Klikkaa Valmis.
Huom. Käyttäjämittarit-kortissa aletaan näyttää dataa yleensä noin tunnin kuluttua ja viimeistään 48 tunnin sisällä.

Datan käyttö

Tarkkojen mittaustulosten varmistamiseksi Google Mobile Ads SDK alkaa lähettää tapahtumia sovelluksen käynnistämisen yhteydessä. Dataa kerätään automaattisesti, mutta sitä ei hyödynnetä raportoinnissa eikä mainosten näyttämisessä, ellet ota käyttäjämittareita käyttöön AdMob-käyttöliittymästä.

Sinun on ehkä varmistettava tiettyjen edellytysten täyttyminen, ennen kuin dataa voidaan lähettää Googlelle. Jos sinulla esimerkiksi on käyttäjiä Euroopan talousalueella (ETA), sinun kannattaa tarkistaa Googlen EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytäntö ja varmistaa, että noudatat kyseistä käytäntöä. Tutustu myös aiheeseen liittyviin Google Mobile Ads SDK ‑kehittäjien dokumentteihin. SDK sisältää toiminnon, jonka avulla voit viivyttää tapahtumien lähettämistä (Android, iOS) siihen asti, kun alustat SDK:n.

Jos haluat poistaa käyttäjämittarit käytöstä, seuraa Käyttäjämittareiden poistaminen käytöstä sovelluksissa ‑artikkelissa olevia ohjeita.