På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rapporter

Lås upp användarmätvärden för dina appar

Reglaget för användarmätvärden har nyligen tagits bort. Läs mer om denna ändring

Länka din app till Firebase och integrera Google Analytics för Firebase SDK för att låsa upp data om användarmätvärden för appen. Denna data fyller kortet för användarmätvärden på sidorna Appöversikt så att du kan använda Användaraktivitetsrapporten och Kohortrapporten.

När du har länkat din app till Firebase och integrerat Google Analytics för Firebase SDK börjar AdMob rapportera om sessioner per användare, sessionslängd, annonsexponering per session, aktiva användare per dag (AAD) och annat.

Mer information om hur Google Analytics för Firebase SDK samlar in och använder din data finns i Komma igång med apprapportering i Google Analytics.

Exempel på ett kort med användarmätvärden i AdMob-rapporter.

Anvisningar

Så här ser du data om användarmätvärden i ditt AdMob-konto:

1. Länka dina appar till Firebase
  2. Integrera Google Analytics för Firebase SDK i dina appar (Android, iOS).

Länka dina appar till Firebase

Du kan länka dina AdMob-appar till Firebase så att du kan använda din länkade Google Analytics-kontodata i AdMob. Om du vill använda Google Analytics-data i AdMob måste ditt Firebase-projekt vara länkat till ditt Google Analytics-konto.

Läs mer om fördelarna med att använda Firebase och Google Analytics

När du länkar AdMob till Firebase är din Google Analytics-data tillgänglig för AdMob oberoende av dina inställningar för datadelning i Google Analytics. På så sätt skickas Analytics-data till AdMob för att förbättra produktfunktioner och appens intäkter.