Raportit

Käyttäjämittareiden käyttöönotto sovelluksissa

Kun otat käyttäjämittarit käyttöön, voit hyödyntää uutta dataa sekä Palkkion tarjoavat mainokset ‑raportin kaltaisia hyödyllisiä raportteja, joista saat tietoa kaupallistamisstrategiaasi varten.

AdMob alkaa luoda raportteja mittareista, kuten istunnot/käyttäjä, istunnon kesto, mainoksen näkyvyys / istunto ja päivittäiset aktiiviset käyttäjät. Käyttäjämittareita kehitetään ajan mittaan, ja saataville tulee lisää mittareita ja raporttityyppejä.

Jotta saat nämä edut käyttöösi, sinun on asennettava uusin Google Mobile Ads SDK (18.1.0 tai sitä uudempi Androidilla, 7.44 tai sitä uudempi iOS:llä) ja otettava käyttäjämittarit käyttöön AdMobin käyttöliittymässä.

Ohjeet

Ennen käyttäjämittareiden käyttöönottoa sinun on asennettava Google Mobile Ads SDK:n uusin versio:

• 18.1.0 tai sitä uudempi, jos käytät Androidia
  • 7.44 tai sitä uudempi, jos käytät iOS:ää

Käyttäjämittarien ottaminen käyttöön kaikissa tai monissa sovelluksissa

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Sovellukset.
  3. Valitse Kaikki sovellukset.
  4. Valitse niiden sovellusten viereiset valintaruudut, joissa haluat ottaa käyttäjämittarit käyttöön, tai valitse ylhäällä oleva valintaruutu, niin kaikki sovellukset valitaan automaattisesti.
  5. Klikkaa Käyttäjämittarit
  6. Klikkaa Ota käyttäjämittarit käyttöön.
Huom. Dataa alkaa näkyä Käyttäjämittarit-kortissa yleensä noin tunnin kuluttua ja viimeistään 48 tunnin sisällä.

Käyttäjämittarien ottaminen käyttöön yksittäisissä sovelluksissa

1. Kirjaudu sisään AdMob-tiliisi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Valitse sivupalkista Sovellukset.
  3. Klikkaa sovelluksen nimeä. Huom. Jos sovellusta ei näy viimeisimpien sovellusten luettelossa, klikkaa Näytä kaikki sovellukset. Klikkaa sitten sovelluksen nimeä.
  4. Klikkaa Sovellusasetukset.
  5. Klikkaa Käyttäjämittarit-osiosta Kirjoita viesti.
  6. Valitse valintaruutu, jolla osoitat ymmärtäväsi, että sinun on ehkä otettava käyttöön lisätarkistuksia sen varmistamiseksi, että tietosuojakäytäntöäsi noudatetaan.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Klikkaa Valmis.
Huom. Dataa alkaa näkyä Käyttäjämittarit-kortissa yleensä noin tunnin kuluttua ja viimeistään 48 tunnin sisällä.

Datan käyttö

Tarkkojen mittaustulosten varmistamiseksi Google Mobile Ads SDK alkaa lähettää tapahtumia sovelluksen käynnistämisen yhteydessä. Dataa kerätään automaattisesti, mutta sitä ei hyödynnetä raportoinnissa eikä mainosten näyttämisessä, ellet ota käyttäjämittareita käyttöön AdMob-käyttöliittymästä.

Sinun on ehkä varmistettava tiettyjen edellytysten täyttyminen, ennen kuin dataa voidaan lähettää Googlelle. Jos sinulla esimerkiksi on käyttäjiä Euroopan talousalueella (ETA) tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa, sinun kannattaa tarkistaa Googlen EU-alueella asuvan käyttäjän suostumuskäytäntö ja varmistaa, että noudatat kyseistä käytäntöä. Tutustu myös aiheeseen liittyviin Google Mobile Ads SDK ‑kehittäjien dokumentteihin. SDK sisältää toiminnon, jonka avulla voit viivyttää tapahtumien lähettämistä (Android, iOS) siihen saakka, kun alustat SDK:n.

Google käyttää koottua sovellus- ja mainostapahtumadataa mainosjärjestelmiensä yleiseksi hyödyksi. Koottu data esimerkiksi auttaa mainostajia kohdistamaan mainoksiaan sovelluksiin ja parantaa Googlen mainosten näyttämisen laatua ja tarkkuutta kokonaisuudessaan.

Jos haluat poistaa käyttäjämittarit käytöstä, seuraa Käyttäjämittareiden poistaminen käytöstä sovelluksissa ‑artikkelissa olevia ohjeita.

Linkitä sovelluksesi Firebaseen

Voit linkittää AdMob-sovelluksesi Firebaseen, jotta voit käyttää linkitetyn Google Analytics ‑tilin dataa AdMobissa. Jotta voit käyttää Google Analytics- tai Google Analytics for Firebase ‑dataasi AdMobissa, Firebase-projektisi on oltava linkitetty Google Analytics- tai Google Analytics for Firebase ‑tiliisi.

Lue lisää Firebasen ja Google Analyticsin käytön eduista

Kun linkität AdMobin Firebaseen, Google Analytics for Firebase ‑datasi tulee saataville AdMobiin Google Analytics for Firebasen datan jakamisasetuksista riippumatta. Näin Analytics-datasi kulkeutuu AdMobiin ja voit parantaa tuotteiden ominaisuuksia sekä sovellusten kaupallistamista.