Knytt appene dine til Firebase

Knytt apper til Firebase

You must first enable user metrics in your AdMob account before you can link your AdMob apps to Firebase.

Knytt AdMob-appene dine til Firebase slik at du kan bruke de tilknyttede Google Analytics-kontodataene dine i AdMob. For at du skal kunne bruke Google Analytics- eller Google Analytics for Firebase-dataene dine i AdMob, må Firebase-prosjektet ditt være knyttet til Google Analytics- eller Google Analytics for Firebase-kontoen din.

Hvis du knytter AdMob til Firebase, blir Google Analytics for Firebase-dataene dine tilgjengelige for AdMob uavhengig av innstillingene du har valgt for deling av Google Analytics for Firebase-data. Dermed kan Analytics-dataene dine overføres til AdMob for å styrke produktfunksjonene og øke inntektene du genererer fra apper.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å knytte appene dine til Firebase.

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Apper i sidefeltet.
  3. Velg den aktuelle appen. Hvis den ikke er oppført i listen over apper du nylig har brukt, kan du klikke på Se alle appene for å søke i en liste over alle appene du har lagt til i AdMob.
  4. Klikk på Appinnstillinger i sidefeltet.
  5. Sørg for at du har slått på brukerberegninger for denne appen. Du slår denne innstillingen på ved å klikke på Rediger ved siden av brukerberegningene. Finn ut mer
    Du kan ikke opprette tilknytning til Firebase før brukerberegninger er slått på. Hvis du nylig har slått på brukerberegninger, kan oppdateringen ta opptil to døgn før du kan opprette tilknytning til Firebase.
  6. Klikk på Knytt til Firebase.
  7. Velg et tilknytningsalternativ:
    1. Opprett en tilknytning til et eksisterende Firebase-prosjekt og en eksisterende Firebase-app: Bruk dette alternativet hvis du har en eksisterende Firebase-app som du vil knytte til AdMob-appen din.
    2. Opprett en tilknytning til et eksisterende Firebase-prosjekt, og opprett en ny Firebase-app: Bruk dette alternativet hvis du allerede har et Firebase-prosjekt, men ikke har en Firebase-app du vil knytte til AdMob-appen din. Firebase oppretter automatisk en Firebase-app som er modellert etter AdMob-appen din.
      Hvis du legger til en ny app i et eksisterende Firebase-prosjekt, fjernes alle historiske data fra brukerberegninger for appen. Vi anbefaler at du lagrer alle versjoner av en app (iOS og Android) i ett Firebase-prosjekt. Hvis du ønsker å beholde appens historiske data, bør du imidlertid opprette et nytt prosjekt i stedet. Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for bruk av Firebase
    3. Opprett et nytt prosjekt og en ny app: Bruk dette alternativet hvis du trenger både et Firebase-prosjekt og en Firebase-app. Når du har opprettet et nytt Firebase-prosjekt, oppretter Firebase automatisk en Firebase-app som er modellert etter AdMob-appen din.
  8. Klikk på Fortsett.

Gå til dokumentasjonen for Firebase for å finne ut hvordan du kan dra nytte av flere funksjoner som er tilgjengelige via Google Analytics og Firebase. Dette kan for eksempel være logging av tilpassede hendelser i apper, tilpassede konverteringer og generering av økt trafikk til apper ved å tilknytte andre Firebase-produkter.

Tillatelse kreves for tilknytning

Hvis du vil knytte en AdMob-app til Firebase, må du ha følgende tillatelser for AdMob, Firebase og Google Analytics:

• For AdMob-kontoer med flere brukere må du være brukeren som startet den første tilknytningen til Firebase og godtok vilkårene for bruk av Firebase. Brukeren som opprettet den første Firebase-tilknytningen, er den eneste som kan opprette nye tilknytninger mellom AdMob- og Firebase-apper.
  • Du må ha tillatelsen firebase.links.create i Firebase. Denne tillatelsen er inkludert i eierrollen og administratorrollen i Firebase. Hvis du ikke har noen av disse rollene, kan du be en prosjekteier om å tilordne en av disse rollene til kontoen din via IAM-innstillingene for Firebase-konsollen.
  • I Google Analytics må du ha en rolle som medfører at du kan gjøre endringer eller administrere brukere for området som er knyttet til Firebase-prosjektet. Finn ut mer.

Feilsøking

Hvis du fikk en feilmelding da du forsøkte å knytte AdMob-appen din til Firebase, kan du ta en titt på de vanligste årsakene til problemer med tilknytting.