Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Uw apps linken aan Firebase

Uw apps koppelen aan Firebase

You must first enable user metrics in your AdMob account before you can link your AdMob apps to Firebase.

Koppel uw AdMob-apps aan Firebase om uw gekoppelde Google Analytics-accountgegevens te kunnen gebruiken in AdMob. Als u gegevens van Google Analytics of Google Analytics voor Firebase wilt gebruiken in AdMob, moet uw Firebase-project zijn gekoppeld aan uw Google Analytics- of Google Analytics voor Firebase-account.

Als u AdMob koppelt aan Firebase, zijn uw gegevens van Google Analytics voor Firebase beschikbaar in AdMob, ongeacht de instellingen voor gegevens delen in Google Analytics voor Firebase. Hierdoor kunt u uw Analytics-gegevens in AdMob gebruiken om productfuncties te verbeteren en meer inkomsten te genereren met uw apps.

Volg de onderstaande stappen om uw apps te koppelen aan Firebase:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van uw app. Als u de app niet ziet staan in de lijst met recente apps, klikt u op Alle apps bekijken om een lijst te doorzoeken met alle apps die u aan AdMob heeft toegevoegd.
  4. Klik op App-instellingen in de zijbalk.
  5. Zorg ervoor dat u gebruikersstatistieken heeft ingeschakeld voor deze app. Klik op Bewerken naast gebruikersstatistieken om deze optie in te schakelen. Meer informatie
    U kunt pas koppelen aan Firebase als gebruikersstatistieken zijn ingeschakeld. Als u onlangs gebruikersstatistieken heeft ingeschakeld, kan het tot 48 uur duren voordat u kunt koppelen aan Firebase.
  6. Klik op Koppelen aan Firebase.
  7. Selecteer een koppelingsoptie:
    1. Koppelen aan een bestaand Firebase-project en een bestaande Firebase-app: gebruik deze optie als u een bestaande Firebase-app heeft die u wilt koppelen aan uw AdMob-app.
    2. Koppelen aan een bestaand project, maar een nieuwe app maken: gebruik deze optie als u wel een Firebase-project heeft maar geen Firebase-app die u wilt koppelen aan uw AdMob-app. Firebase maakt automatisch een Firebase-app die is gebaseerd op uw AdMob-app.
      Als u een nieuwe app toevoegt aan een bestaand Firebase-project, worden eventuele historische gegevens van gebruikersstatistieken voor de app verwijderd. We raden u aan alle versies van een app (iOS en Android) in één Firebase-project te bewaren. Als u de historische gegevens van de app wilt behouden, kunt u overwegen een nieuw project te maken. Praktische tips voor het gebruik van Firebase.
    3. Een nieuw project en nieuwe app maken: gebruik deze optie als u zowel een Firebase-project als een Firebase-app nodig heeft. Nadat u een nieuw Firebase-project heeft gemaakt, maakt Firebase automatisch een Firebase-app die is gebaseerd op uw AdMob-app.
  8. Klik op Doorgaan.

Raadpleeg de Firebase-documentatie voor informatie over hoe u meer van de beschikbare functies kunt gebruiken via Google Analytics en Firebase. Denk hierbij aan functies om aangepaste gebeurtenissen bij te houden in uw app, functies voor custom conversies en functies om uw app uit te breiden met andere Firebase-producten.

Rechten vereist voor koppelen

Als u een AdMob-app aan Firebase wilt koppelen, moet u de volgende rechten hebben voor AdMob, Firebase en Google Analytics:

• Voor AdMob-accounts met meerdere gebruikers moet u de gebruiker zijn die de eerste koppeling met Firebase heeft gestart en de servicevoorwaarden van Firebase heeft geaccepteerd. De gebruiker die de eerste koppeling met Firebase heeft gemaakt, is de enige gebruiker die nieuwe koppelingen tussen AdMob- en Firebase-apps kan maken.
  • In Firebase moet u het recht firebase.links.create hebben. Dit recht is opgenomen in de eigenaarsrol en de Firebase-beheerdersrol. Als u geen van deze rollen heeft, kunt u een projecteigenaar vragen een van deze rollen aan uw account toe te wijzen via de IAM-instellingen van de Firebase-console.
  • In Google Analytics moet u de rol 'Bewerken' of 'Gebruikers beheren' hebben voor de property die aan het Firebase-project is gekoppeld. Meer informatie

Problemen oplossen

Bekijk de meest voorkomende oorzaken van koppelingsfouten als er een foutmelding wordt weergegeven als u uw AdMob-app aan Firebase probeert te koppelen.