Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Uw apps linken aan Firebase

Uw apps koppelen aan Firebase

Koppel uw AdMob-apps aan Firebase om uw gekoppelde Google Analytics-accountgegevens te gebruiken in AdMob. Als u gegevens van Google Analytics voor Firebase wilt gebruiken in AdMob, moet uw Firebase-project zijn gekoppeld aan uw Google Analytics-account.

Tip: Hier vindt u meer informatie over de voordelen van het gebruik van Firebase en Google Analytics.

Als u AdMob aan Firebase koppelt, zijn uw Google Analytics-gegevens beschikbaar voor AdMob, ongeacht de instellingen voor gegevens delen in Google Analytics. Daardoor kunt u uw Analytics-gegevens in AdMob gebruiken om productfuncties te verbeteren en meer inkomsten te genereren met uw apps.

How to link Firebase to your AdMob account

1. Volg de onderstaande stappen om uw apps aan Firebase te koppelen:
  2. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  3. Klik op Instellingen in de zijbalk.
  4. Klik op het tabblad Gekoppelde services.
  5. Klik op Uitvouwen in de rij van de app die u aan Firebase wilt koppelen.
  6. Klik op de schakelaar om aan Firebase te koppelen.
  7. Selecteer een koppelingsoptie:

Koppelen aan bestaande Firebase-app en bestaand Firebase-project

Gebruik deze optie als u een bestaande Firebase-app heeft die u wilt koppelen aan uw AdMob-app.
    1. Klik daarna op App koppelen.

Nieuwe app maken in een bestaand Firebase-project

Gebruik deze optie als u wel een Firebase-project heeft, maar geen Firebase-app die u wilt koppelen aan uw AdMob-app. Firebase maakt automatisch een Firebase-app die is gebaseerd op uw AdMob-app.
    Opmerking: Als u een nieuwe app toevoegt aan een bestaand Firebase-project, worden eventuele historische gegevens van gebruikersstatistieken voor de app verwijderd. We raden u aan alle versies van een app (iOS en Android) in één Firebase-project te bewaren. Als u de historische gegevens van de app wilt behouden, kunt u overwegen een nieuw project te maken. Best practices voor het gebruik van Firebase
    1. Klik daarna op App maken en koppelen.

Nieuwe Firebase-app en nieuw Firebase-project maken

Gebruik deze optie als u zowel een Firebase-project als een Firebase-app nodig heeft. Nadat u een nieuw Firebase-project heeft gemaakt, maakt Firebase automatisch een Firebase-app die is gebaseerd op uw AdMob-app.
    1. Klik op Ga naar Firebase.

Lees de Firebase-documentatie voor informatie over hoe u meer beschikbare functies kunt gebruiken via Google Analytics en Firebase, bijvoorbeeld aangepaste gebeurtenissen bijhouden in uw app, aangepaste conversies en uw app uitbreiden met andere Firebase-producten.

Vereiste rechten om te koppelen

Als u een AdMob-app aan Firebase wilt koppelen, moet u de volgende rechten hebben voor AdMob, Firebase en Google Analytics:

Problemen oplossen

Als u uw AdMob-app aan Firebase koppelt en een foutmelding krijgt, vindt u hier de meest voorkomende oorzaken van koppelingsfouten.