På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rapporter

Använda rapporten Annonsaktivitet

Annonsaktivitetsrapporten ger en samlad överblick över ditt annonsresultat. Den innehåller data, mätvärden och dimensioner från rapporterna från AdMob-nätverket, Medling och Budgivning i en sammanslagen rapport.

Använd rapporten för att se hur det går för AdMob-nätverket, annonskällor för vattenfall och annonskällor för budgivning utan att behöva växla mellan rapporter.

Rapporten kan användas fristående, eller så kan du ändra filter, dimensioner och mätvärden och spara den som en ny rapport.

Använd dimensionen Annonskälla (fullständig lista) för att dela upp de annonskällor som ingår i AdMob-nätverket.

AdMob-nätverket innefattar efterfrågan från både Google och tredje part. Till skillnad från andra AdMob-rapporter visas dessa källor separat i rapporten Annonsaktivitet när du använder dimensionen Annonskälla (fullständig lista).

Obs! Du kan använda dimensionen Annonskälla även om du inte vill att dessa annonskällor ska visas separat. Dimensionen fungerar på samma sätt i rapporten Annonsaktivitet som i rapporterna AdMob-nätverk, Medling och Budgivning.

Filter

Följande filter är tillgängliga för den här rapporten:

• App: Se annonsaktivitetsrapporten för valda appar.
    Klicka på reglaget Visa dolda appar om du vill inkludera appar som du har dolt. Klicka på Visa appversioner för att inkludera dina appversioner.
  • Annonsenhet: Se annonsaktivitetsrapporten för valda annonsenheter.
  • Land: Se annonsaktivitetsrapporten för valda länder.
  • Format: Se annonsaktivitetsrapporten för valda annonsformat (till exempel banner- eller mellansidesannonser).
  • Annonskälla: Se annonsaktivitetsrapporten för valda annonskällor.
  • Medlingsgrupp: Se annonsaktivitetsrapporten för valda medlingsgrupper.
  • Visningstyp för annonsenhet: Se annonsaktivitetsrapporten för valda visningstyper för annonsenheter.
  • Plattform: Se annonsaktivitetsrapporten för valda plattformar.
  • Visningsbegränsning: Se annonsaktivitetsrapporten för valda visningsbegränsningar.
  • Datum för ATT-samtycke: Se annonsaktivitetsrapporten för valda ATT-samtyckesdatum.

Dimensioner

Följande dimensioner är tillgängliga för den här rapporten:

• App: Se resultatet sorterat efter app.
  • Annonsenhet: Se resultatet för enskilda annonsenheter.
  • Land: Se resultatet sorterat efter det land där besökare som har tittat på annonser i din app befinner sig.
  • Datum: Se resultatet sorterat efter datum.
  • Format: Se resultatet sorterat efter annonsformat (till exempel banner- eller mellansidesannonser).
  • Annonskälla: Se resultatet sorterat efter annonskälla. Annonskälla mäter medlingstrafiken och kan inbegripa direktförsäljning, anpassade händelser, egna annonser och tredje parts annonsnätverk.
    Obs! Utöver efterfrågan från Google omfattar AdMob-nätverket också många budgivningskällor från tredje part. Om du vill se data om dessa annonskällor separat kan du använda dimensionen Annonskälla (fullständig lista) i stället.
  • Annonskälla (fullständig lista): Se ditt resultat i form av en komplett lista över annonskällor. Listan innefattar alla annonskällor i ditt AdMob-nätverk plus tredje parts annonskällor för vattenfall och budgivning. Listan kan innehålla direktförsäljning, anpassade händelser, egna annonser och annonskällor från tredje part.
    Obs! Om en av annonskällorna för budgivning som du har ställt in också finns i AdMob-nätverket kan du ta reda på intäktskällan genom att använda dimensionerna Annonskälla och Annonskälla (fullständig lista) tillsammans.
  • Instans av annonskälla: Se resultatet för alla unika instanser av varje annonskälla som visas i rapporten. Kan innehålla instanser av AdMob-nätverket, tredje parts annonskällor, anpassade händelser, kampanjer med direktförsäljning och andra annonskällor.
  • Annonstyp: Se resultatet sorterat efter annonstyp (till exempel text eller bild).
  • Appversion: Se resultatet sorterat efter appversion. Appversionerna utgörs av dina appuppdateringar.
    Obs! Data för appversioner är inte tillgänglig i AdMob-rapporter från före den 19 juli 2020.
  • GMA SDK: Se resultatet sorterat efter den version av SDK för Google Mobile-annonser som är integrerad i appen. Google Mobile Ads SDK-versionen för Android-trafik stöds från och med den 3 augusti 2023. Före detta datum returnerar dimensionen ett bindestreck (-) i rapporter för Android.
  • Timme: Se resultatet sorterat efter timme. För att använda den här dimensionen ska du välja I går eller Hittills i dag i filtret för datumintervall.
  • A/B-medlingstest: Se resultatet sorterat efter A/B-medlingstest.
  • Medlingsgrupp: Se resultatet sorterat efter medlingsgrupp.
  • Månad: Se resultatet sorterat efter månad.
  • Operativsystem: Se resultatet sorterat efter enhetens operativsystem och dess versionsnummer.
  • Plattform: Se resultatet sorterat efter enhetsplattform (till exempel Android eller iOS).
  • Visningsbegränsning: Se resultatet genom att jämföra anpassade annonser med icke-anpassade och ta reda på vilka begränsningar som leder till att annonserna inte anpassas.
  • Variant: Se resultatet sorterat efter variant av A/B-medlingstest.
  • Vecka: Se resultatet sorterat efter vecka.

Mätvärden

Utöka alla  Komprimera alla

Följande mätvärden är tillgängliga för den här rapporten.

Uppskattade intäkter

Dina intäkter för det valda datumintervallet. Detta belopp är en uppskattning som kan komma att ändras.

AdMob beräknar en uppskattning av intäkterna proportionellt utifrån antalet exponeringar av varje annonsenhet. Detta förhindrar att intäkter räknas dubbelt när annonsenhetsmappningar återanvänds på flera annonsenheter. Läs mer om hur uppskattade intäkter rapporteras.

Obs! Det kan hända att intäktsdata som visas i AdMob-rapporterna skiljer sig från intäktsdata som rapporteras för dina annonsnätverk från tredje part.
Observerad eCPM

Uppskattad genomsnittlig eCPM​ som beräknas med hjälp av tidigare intäktsdata.

För annonskällor från tredje part tillhandahålls detta värde från respektive annonskälla.

Observerad eCPM visas endast för annonskällor där optimering har aktiverats. Värdet på raden Sammanfattning i tabellen är ett genomsnitt av alla värden i kolumnen Observerad eCPM.

Förfrågningar

Antalet gånger som din app eller annonsenhet begär en annons. Förfrågningar räknas även om inga annonser returneras. Om begäran skickas till fler än en annonskälla i medlingsvattenfallet räknas den en enda gång.

Obs! AdMob rapporterar förfrågningar på olika sätt beroende på vilka dimensioner du väljer.

När dimensionen för annonskälla eller instans av annonskälla används

Avser antalet gånger varje annonskälla tog emot en begäran. Vissa av dessa förfrågningar kan räknas mer än en gång när de flyttas genom medlingsvattenfallet. Till exempel räknas en begäran till nätverk A, nätverk B och nätverk C i medlingsstapeln tre gånger.

Översiktsraden i rapporten visar följande:

• Unika förfrågningar till annonsenheter: Det totala antalet unika försök att begära en annons. Värdet inbegriper inte dubbletter av samma begäran.
    Exempel: En begäran till nätverk A, nätverk B och nätverk C i medlingsvattenfallet räknas en enda gång.
  • Totalt antal förfrågningar om annonskälla: Antalet gånger som en app eller annonsenhet skickade en förfrågan till en annonskälla. Förfrågningar räknas även om inga annonser returneras. Om du har inkluderat en annonskälla flera gånger i en medlingsgrupp kan vissa av dessa förfrågningar räknas mer än en gång när de flyttas genom medlingsvattenfallet.

När dimensionen för medlingsgruppen tillämpas

Avser antalet annonsförfrågningar som skickades till en medlingsgrupp. En begäran räknas när den skickas till någon av annonskällorna i en medlingsgrupp. Begäran räknas en enda gång per medlingsgrupp även om den flyttas genom medlingsvattenfallet.

Översiktsraden i rapporten visar följande:

• Unika förfrågningar till annonsenheter: Det totala antalet unika försök att begära en annons. Värdet inbegriper inte dubbletter av samma begäran.
    Exempel: En begäran till nätverk A, nätverk B och nätverk C i medlingsvattenfallet räknas en enda gång.
  • Totalt antal förfrågningar till medlingsgrupp: Antalet annonsförfrågningar som skickades till en medlingsgrupp.

En begäran räknas när den skickas till någon av annonskällorna i en medlingsgrupp. Om begäran skickas till flera annonskällor i medlingsgruppen räknas den en enda gång.

Obs! Det totala antalet förfrågningar till en medlingsgrupp kan vara lägre än antalet unika förfrågningar till annonsenheter på grund av dina medlingsgruppers inriktningskriterier. Om du till exempel ställer in alla medlingsgrupper på att endast inriktas på länder i Europa skickas inte en annonsbegäran som skapas i Asien till någon av dina medlingsgrupper.
Matchningsfrekvens (%)

Andelen annonsförfrågningar som fick svar från en annonskälla. Värdet beräknas genom att antalet matchade förfrågningar divideras med antalet förfrågningar:

(matchade förfrågningar/förfrågningar) × 100 %

Matchade förfrågningar

Antalet annonser som returneras av en annonskälla som ett resultat av annonsförfrågningar. Alla matchade förfrågningar leder inte till en exponering.

För annonskällor med budgivning är matchade förfrågningar antalet gånger en annonskälla vinner auktionen med budgivning och vattenfall (om tillämpligt) och returnerar en annons till appen.

För vattenfallsannonskällor är matchade förfrågningar antalet gånger en annonskälla anropas i medlingsvattenfallet och returnerar en annons till appen.

Visningsfrekvens (%)

Andelen returnerade annonser som visades i appen för användare. Värdet beräknas genom att antalet exponeringar divideras med antalet matchade förfrågningar:

(exponeringar/matchade förfrågningar) * 100 %

Exempel: Om det totala antalet matchade förfrågningar är 80 men din app bara visar 60 av dessa blir appens visningsfrekvens 75 %.

Exponeringar

Det totala antalet annonser som har visats för användare.

Obs! När en vattenfallsannonskälla från tredje part visar en bannerannons räknar AdMob en exponering när tredjepartsadaptern skickar återanropet för annonsinläsning. Detta kan orsaka avvikelser i de rapporterade exponeringarna mellan AdMob och din annonskälla från tredje part. Om du till exempel i förväg läser in bannerannonser som inte visas direkt kan du få fler rapporterade exponeringar i AdMob.
CTR (%)

Klickfrekvens (CTR) är antalet annonsklick dividerat med antalet enskilda annonsexponeringar. Värdet beräknas genom att antalet klick divideras med antalet exponeringar:

(klick/exponeringar) * 100 %

Exempel: Om en annons fick 20 klick på 1 000 exponeringar blir klickfrekvensen för exponeringar 2 %.

Klick

Antalet gånger som användare klickade på annonser i din app.

Varför är det viktigt? Antalet klick kan ge en indikation på hur effektiv annonsen är. Om du vet hur många personer som klickar på en annons i förhållande till hur många som ser den (exponeringar) kan du mäta hur effektiv annonsen är.

Budförfrågningar

Antalet förfrågningar till en annonskälla för budgivning.

Obs! Mätvärdet för vattenfallskällor är alltid noll. Om du har tagit bort AdMob-nätverket som budgivningskälla i medlingsgrupper är detta mätvärde noll.

Bud i auktion

Antalet bud som skickades in av den annonskälla som deltog i auktioner med budgivning.

Inte alla bud som skickas in deltar i auktioner med budgivning. Buden måste uppfylla kriterierna för auktionen, till exempel minsta eCPM eller typer av annonsformat.

Obs! Mätvärdet för vattenfallskällor är alltid noll. Om du har tagit bort AdMob-nätverket som budgivningskälla i medlingsgrupper är detta mätvärde noll.

Bud i auktion (%)

Andelen bud som deltog i auktioner med budgivning. Värdet beräknas genom att antalet bud i auktionen divideras med antalet budförfrågningar:

bud i auktion/budförfrågningar

Obs! Mätvärdet för vattenfallskällor är alltid noll. Om du har tagit bort AdMob-nätverket som budgivningskälla i medlingsgrupper är detta mätvärde noll.
Vinnande bud

Antalet bud som vann en auktion med budgivning.

Obs! Mätvärdet för vattenfallskällor är alltid noll. Om du har tagit bort AdMob-nätverket som budgivningskälla i medlingsgrupper är detta mätvärde noll.

Vinnande bud (%)
Procentandelen bud som vann en auktion med budgivning. Värdet beräknas genom att vinnande bud divideras med antalet bud i auktion:
vinnande bud/bud i auktion
Obs! Mätvärdet för vattenfallskällor är alltid noll. Om du har tagit bort AdMob-nätverket som budgivningskälla i medlingsgrupper är detta mätvärde noll.