Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Programmabeleid van AdMob en AdSense

Niet-gepersonaliseerde advertentieverzoeken naar RTB-kopers van derden sturen

Vanaf 21 oktober 2021 stuurt Google biedingsverzoeken voor niet-gepersonaliseerde advertentieverzoeken en advertentieverzoeken met beperkte gegevensverwerking naar externe RTB-bieders.

Dit Helpcentrum wordt regelmatig geüpdatet om ervoor te zorgen dat u altijd over de meest recente informatie beschikt.

De informatie in dit artikel is alleen van toepassing op AdMob-bieden.

Niet-gepersonaliseerde advertenties zijn advertenties die niet zijn gebaseerd op eerder gedrag van gebruikers. Deze advertenties worden getarget met behulp van contextuele informatie, waaronder brede geografische targeting op basis van de huidige locatie en content op de huidige site of in de huidige app. Google staat geen enkele vorm van op interesses gebaseerde doelgroeptargeting toe, waaronder demografische targeting.

AdMob biedt tools waarmee u de voorkeuren van gebruikers kunt respecteren en lokale regelgeving kunt naleven:

• IAB TCF v2.2: De TC-tekenreeks bevat informatie over de advertentiepartners waarvoor een gebruiker toestemming heeft gegeven. Meer informatie over TCF v2.2-advertenties en niet-gepersonaliseerde advertenties
  • Europese verordeningen: U kunt niet-gepersonaliseerde advertenties selecteren voor de advertentieverzoeken die afkomstig zijn uit de EER, het VK en Zwitserland door het advertentieverzoek te taggen als niet-gepersonaliseerd of door uw Account in te stellen op niet-gepersonaliseerde advertenties in de instellingen voor Europese verordeningen in Privacy en berichten. Klik op Privacy en berichten en dan Europese verordeningen en dan Instellingen om de instellingen te openen. Als er een geldige TC-tekenreeks wordt herkend, verwerkt Google het advertentieverzoek zoals beschreven in Uitgeversintegratie met het IAB TCF v2.2.
  • Verordeningen voor Amerikaanse staten: U kunt de gegevensverwerking voor het advertentieverzoek beperken door het advertentieverzoek te taggen voor beperkte gegevensverwerking of door uw account in te stellen op Beperkte gegevensverwerking in de instellingen voor verordeningen voor Amerikaanse staten in Privacy en berichten. Klik op Privacy en berichten en dan Verordeningen voor Amerikaanse staten en dan Instellingen om de instellingen te openen.

Als er geen geldige TC-tekenreeks wordt herkend, kunnen niet-gepersonaliseerde advertentieverzoeken die afkomstig zijn uit verschillende regio's, anders worden behandeld:

• EER, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en toepasselijke Amerikaanse staten: U kunt de instellingen voor Europese verordeningen en de instellingen voor verordeningen voor Amerikaanse staten in Privacy en berichten gebruiken om de partners te selecteren die in deze regio's deze niet-gepersonaliseerde advertentieverzoeken en advertentieverzoeken met beperkte gegevensverwerking krijgen. Deze instellingen zijn van toepassing op zowel niet-gepersonaliseerde als gepersonaliseerde advertentieverzoeken als u gepersonaliseerde advertenties heeft toegestaan.
  • Brazilië: Voor advertentieverzoeken die afkomstig zijn uit Brazilië worden alle biedingsverzoeken gestuurd naar bieders die op de lijst van Aanbieders van advertentietechnologie voor de LGPD staan.
  • Andere regio's: Niet-gepersonaliseerde advertentieverzoeken buiten de eerder vermelde regio's worden naar alle bieders gestuurd, onder voorbehoud van andere beveiligingsmaatregelen.

Niet-gepersonaliseerde biedingsverzoeken die naar RTB-bieders van derden worden gestuurd, worden voorzien van de juiste privacysignalen, en gebruikers-ID's (zoals google_user_id, hosted_match_data, advertentie-ID's voor apparaten en session_id) worden verwijderd uit biedingsverzoeken voor niet-gepersonaliseerde advertenties. Andere signalen die worden gebruikt voor targeting of herkenning van ongeldig verkeer (zoals user_agent of afgekapt IP-adres), worden nog steeds verstuurd. Meer informatie over niet-gepersonaliseerde biedingsverzoeken

Uitzonderingen

• Advertenties waarvoor een op kinderen gerichte behandeling van toepassing is, komen niet in aanmerking voor verzending naar externe RTB-bieders. Voorbeeld: advertentieverzoeken die zijn getagd met childDirectedTreatment of underAgeOfConsent
  • Door SDK verzamelde signalen van derden worden niet verzonden naar RTB-bieders voor niet-gepersonaliseerde advertentieverzoeken.