Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Rajoitetut mainokset

Rajoitetun mainonnan avulla julkaisijat voivat julkaista mainoksia rajoitetusti. Jos otat rajoitetun mainonnan käyttöön, henkilökohtaista dataa ei kerätä, jaeta eikä käytetä mainosten personointia varten. Ota huomioon seuraavat asiat:

• Mainostennäyttöteknologiat (SDK-koodi) tallennetaan edelleen välimuistiin tai asennetaan osana käyttäjien mobiilikäyttöjärjestelmien normaalia toimintaa. Myös mainosaineisto lähetetään laitteille ja joissakin tapauksissa tallennetaan niiden välimuistiin. Tavallisten mainosten näytössä hyödynnetään edelleen dataa, kuten IP-osoitteita. Tavallisten mainosten näytössä hyödynnetään edelleen dataa, kuten IP-osoitteita.
  • Pelkästään kelpaamattoman liikenteen havaitsemiseen tarkoitettuja evästeitä ja paikallisia tallennustiloja käytetään petoksilta ja väärinkäytöksiltä suojautumiseen vain, kun ohjelmallinen rajoitettu mainonta on päällä. Google ei edellytä julkaisijoilta suostumuksen hankkimista tätä käyttötapausta varten.

Jos julkaisija käyttää IAB TCF ‑version 2.2 suostumuskehystä, yritämme näyttää ehtojen mukaisen rajoitetun mainoksen silloin, kun suostumusta käyttötarkoitukseen 1 ei ole. Vaihtoehtoisesti julkaisija voi lähettää signaalin manuaalisesti (ks. Käyttöönotto), jolloin Google yrittää vastaavasti näyttää hyväksyttävän rajoitetun mainoksen riippumatta käyttäjän sijainnista.

Tällä hetkellä vain IAB TCF ‑version 2.2 kehys tukee rajoitettua mainontaa sovelluksissa.

Paikallisen tunnisteen käyttö

Rajoitettu mainonta poistaa käytöstä kaiken personoinnin ja kaikki ominaisuudet, jotka edellyttävät paikallisen tunnisteen käyttöä. Tämä tarkoittaa, että tietyt ominaisuudet eivät ole käytettävissä rajoitetun mainonnan yhteydessä.

Ominaisuudet, joita ei voi käyttää rajoitetun mainonnan kanssa

Rajoitetun mainonnan yhteydessä ei voi käyttää rivikohtia, joissa hyödynnetään seuraavia ominaisuuksia:

• mainosten personointi
  • yleisöön kohdistaminen
  • brändimainonnan vaikutuksen mittaus haussa
  • kyselyjen mainonnan vaikutuksen mittaus
  • uudelleenmarkkinointi
  • kiinnostukseen kohteisiin perustuvat kategoriat
  • mobiilioperaattorikohdistus
  • kaistanleveyden mukaan kohdistaminen
  • paikalliseen tunnisteeseen perustuvat ominaisuudet, kuten​​​​​
    • konversioseurannan mittari
    • sovelluksen sisäinen konversioseuranta
    • yksilökohtaisen tavoittavuuden mittaus
    • Estä tämän mainoksen näkyminen ‑painike
    • peräkkäinen mainosten rotaatio
    • videomainosten rotaatio ja kuvakäsikirjoitus
    • näyttötiheyden rajoitustoiminto
    • evästeiden tavoittavuuden, yksilökohtaisen tavoittavuuden tai sovelluksensisäisten konversioiden raportointi
    • jonkin kelpaamattoman liikenteen tunnistus (riippuen ohjelmallisen rajoitetun mainonnan asetuksistasi).

Kysynnän hyväksyttävyys

Rajoitettu mainonta tukee waterfall-välitystä AdMobissa. AdMob-kampanjoiden mainokset eivät näy, jos pyyntö sisältää rajoitetun mainonnan signaalin. Ohjelmallinen kysyntä ja ohjelmalliset kampanjat ovat käytettävissä rajoitetun mainonnan yhteydessä vain, jos julkaisija on laittanut päälle ohjelmallisen rajoitetun mainonnan.

Ohjelmallinen rajoitettu mainonta

Ohjelmalliset hintatarjoukset ovat käytettävissä inventaarissa, jossa voi näkyä rajoitettua mainontaa. Ottamalla tämän näyttötavan käyttöön julkaisija voi sallia asiayhteyteen perustuvan ohjelmallisen kysynnän rajoitetussa mainonnassa. Käytettävissä on Googlen, kampanjoiden, Authorized Buyersin ja SDK-hintatarjousten kysyntä.

Jos julkaisija päättää käyttää tätä uutta näyttötapaa, Google hyödyntää pelkästään kelpaamattoman liikenteen havaitsemiseen tarkoitettuja evästeitä ja paikallisia tallennustiloja kaikessa liikenteessä riippumatta siitä, onko suostumus annettu. Ohjelmallinen kysyntä otetaan käyttöön (ja vain kelpaamattoman liikenteen havaitsemiseen tarkoitettua evästettä ja paikallista tallennustilaa käytetään), kun 1) sertifioitua suostumustenkäsittelyalustaa (CMP) ei ole, 2) rajoitettu mainonta on otettu käyttöön mainospyynnössä tai 3) käyttäjä ei ole antanut suostumusta IAB Europen läpinäkyvyys- ja suostumuskehyksen (TCF) käyttötarkoitukseen 1 ja TC-merkkijonossa on signaali, joka tarvitaan kaikkia muita rajoitetun mainonnan edellyttämiä oikeusperusteita varten.

Kun CMP:tä ei ole, julkaisijoita muistutetaan siitä, että kaikkia asiaankuuluvia EU-käyttäjäsuostumuskäytännön ehtoja on edelleen noudatettava (esim. velvollisuus ilmoittaa selkeästi kaikki osapuolet, jotka voivat kerätä, vastaanottaa tai käyttää loppukäyttäjien henkilökohtaista dataa, ja velvollisuus kertoa käyttäjille näkyvästi ja helposti saatavilla olevassa muodossa, miten kyseiset osapuolet käyttävät loppukäyttäjien henkilökohtaista dataa).

Ohjelmallinen rajoitettu mainonta on valinnainen ominaisuus. Julkaisijoilla on lakisääteinen vastuu työkaluista, joiden avulla ne keräävät suostumuksia esimerkiksi evästeiden ja paikallisen tallennustilan käyttöön online-mainonnassa. Julkaisijan kannattaa miettiä ominaisuuden käyttöönottoa yhdessä lakitiiminsä kanssa ja ottaa huomioon asianmukaiset asetukset ja sovellettavat sääntelyohjeet.

Jos julkaisija ei halua käyttää pelkästään kelpaamattoman liikenteen havaitsemiseen tarkoitettuja evästeitä ja paikallisia tallennustiloja ilman käyttäjäsuostumusta, ominaisuus tulee poistaa käytöstä AdMobin käyttöliittymän kautta.

Ohjelmallisen rajoitetun mainonnan laittaminen pois päältä

Ohjelmallinen rajoitettu mainonta on oletuksena päällä, mutta voit laittaa sen pois päältä milloin tahansa. Tee näin:

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Siirry kohtaan Asetukset ja sitten Tilitiedot.
  3. Laita Ohjelmallinen rajoitettu mainonta pois päältä.
Jos ylläpidät sovellusta sekä AdMobissa että Ad Managerissa, tämä asetus laittaa ohjelmallisen rajoitetun mainonnan pois päältä riippumatta Ad Managerissa valitusta asetuksesta.

Ohjelmallisen rajoitetun mainonnan laittaminen päälle

Näin voit laittaa rajoitetun mainonnan ohjelmalliset hintatarjoukset päälle, jos ne on aiemmin laitettu pois päältä:

1. Kirjaudu AdMob-tilillesi osoitteessa https://apps.admob.com.
  2. Siirry kohtaan Asetukset ja sitten Tilitiedot.
  3. Laita Ohjelmallinen rajoitettu mainonta päälle.

Mainosaineiston hyväksyttävyys

Välitys

Mainosaineistojen näkymistä ei estetä välityksessä, jos personoimattomat mainokset on otettu käyttöön Googlen EU-käyttäjäsuostumustyökalujen avulla. Tämä koskee myös välityksen kautta näkyvää rajoitetun mainonnan mainosaineistoa. TCF-version 2.2 mukaan kaikki mainosaineistot ovat yleisesti hyväksyttäviä, mutta varausten lailla tarkistamme, että mainosteknologian tarjoajat ja muut ohjelmallisen kysynnän lähteet eivät riko Googlen käytäntöä ja että niillä on vähintään yksi oikeudellinen peruste datan käsittelyyn.

Implementation

Rajoitetun mainonnan käyttöönottoon ei ole uusia käyttöliittymäasetuksia. Julkaisijat voivat valita, otetaanko rajoitettu mainonta käyttöön.
  • GMA SDK: Julkaisijat voivat ottaa rajoitetun mainonnan käyttöön Androidilla ja iOS:llä käyttämällä gad_has_consent_for_cookies-avainta alustan jaetussa tallennustilassa.
Otamme huomioon IAB TCF ‑versiota 2.2 käyttävien julkaisijoiden TC-merkkijonoon sisältyvän evästeiden tai tunnusten suostumussignaalin (käyttötarkoitukseen 1). Rajoitetun mainonnan pyyntö lähetetään, jos suostumus käyttötarkoitukseen 1 puuttuu mutta oikeutettu etu tai suostumus käyttötarkoituksiin 2, 7, 9 ja 10 on olemassa.
Rajoitetun mainonnan pyyntöjen osalta ei ole saatavilla sovelluksensisäisten konversioiden raportointia. Rajoitetun mainonnan impressioraportointia voi katsoa käyttämällä Näyttörajoitus-ulottuvuutta.

Suostumustenkäsittelyalustalla tehtävät asiat

Julkaisijat, joilla on käytössä Yksityisyys ja viestit ‑työkalu, voivat luoda ja lähettää suostumusviestejä käyttämällä IAB TCF ‑versiota 2.2.

Muilla IAB TCF ‑version 2.2 mukaisilla sertifioiduilla suostumustenkäsittelyalustoilla (CMP:t) ei tarvitse tehdä mitään rajoitetun mainonnan tukemiseksi. Nykyinen TC-merkkijono sisältää kaikki asianmukaiset, oikean näyttötavan valitsemiseen tarvittavat signaalit. Jos Google täyttää seuraavat ehdot mainosteknologian tarjoajana, se käyttää rajoitettua mainontaa:

• Käyttötarkoitukseen 1 ei ole saatu suostumusta.
  • Oikeutettu etu tai suostumus käyttötarkoituksiin 2, 7, 9 ja 10 on olemassa.

Evästesuostumusta on pyydettävä omien suostumustyökalujen avulla. Jos käyttäjä ei anna suostumusta, tunnuksettomien mainosten näytöstä on ilmoitettava uusien sovellusliittymien avulla.

Seuraavat mainosten näyttötavat ovat käytettävissä julkaisijoille:

Mainosten näyttötapa Personoidut mainokset Personoimattomat mainokset Rajoitettu mainonta
Ohjelmallinen Ei-ohjelmallinen
Kelpaamaton liikenne ja petossuojaus Tuettu Tuettu Tuettu Ei tuettu
Ohjelmallinen kysyntä Googlelta Tuettu Tuettu Tuettu Ei tuettu
Ohjelmallinen kysyntä kolmannen osapuolen ostajilta Tuettu Tuettu Tuettu Ei tuettu