Få tilpassede optimeringstips, forstå din kontos tilstand, og sørg for, at den er optimalt konfigureret, på den forbedrede "Min AdMob-side".

Begrænsede annoncer

Begrænsede annoncer giver udgivere mulighed for at vise annoncer i begrænset omfang. Med begrænsede annoncer deaktiveres indsamling, deling og brug af personoplysninger med henblik på tilpasning af annoncer. Bemærk følgende:

• Teknologier til annoncevisning (vores SDK-kode) cachelagres stadig eller installeres som del af den normale drift af brugernes mobiloperativsystemer, og annoncemateriale sendes fortsat til og bliver i nogle tilfælde cachelagret på enheder. Der bruges stadig data såsom IP-adresser i forbindelse med visning af basisannoncer. Der bruges stadig data såsom IP-adresser i forbindelse med visning af basisannoncer.
  • Dette er kun tilfældet, når programmatisk efterspørgsel på annoncer, der er underlagt begrænsning, er aktiveret, cookies, som udelukkende er til registrering af ugyldig trafik, og lokal lagring bruges som hjælp til at beskytte mod bedrageri og misbrug. Google kræver ikke, at udgiverne indhenter samtykke til dette eksempel på brug.

Hvis en udgiver følger og anvender IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF v2.2), forsøger vi at vise en kvalificeret begrænset annonce, hvis der ikke er givet samtykke til formål 1. Alternativt kan en udgiver manuelt sende et signal manuelt (se Implementering), hvorefter Google på samme måde forsøger at vise en kvalificeret begrænset annonce uanset brugerens lokation.

Visning af begrænsede annoncer i apps understøttes indtil videre kun i henhold til IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF v2.2).

Brug af lokalt id

Med begrænsede annoncer deaktiveres al personlig tilpasning og alle funktioner, der forudsætter brug af et lokalt id. Det betyder, at nogle funktioner ikke er tilgængelige ved brug af begrænsede annoncer.

Funktioner, der ikke er tilgængelige med begrænsede annoncer

Linjeposter, som anvender en af disse utilgængelige funktioner, er ikke kvalificerede til begrænsede annoncer:

• Personlig tilpasning af annoncer
  • Målretning efter målgruppe
  • Måling af påvirkning i søgninger
  • Måling af påvirkning via undersøgelser
  • Remarketing
  • Interessebaserede kategorier
  • Målretning mod mobilselskab
  • Målretning efter båndbredde
  • Funktioner, der forudsætter et lokalt id, heriblandt følgende:​​​​​
    • Metric'en konverteringssporing
    • Konverteringssporing i appen
    • Måling af unik rækkevidde
    • "Ignorer denne annonce"
    • Sekventiel annoncematerialerotation
    • Annoncematerialerotation til video og storyboarding
    • Frekvensbegrænsning
    • Rapportering om cookierækkevidde, unik rækkevidde og konverteringer i appen
    • Registrering af visse former for ugyldig trafik afhængigt af dine indstillinger for programmatisk efterspørgsel på annoncer, der er underlagt begrænsning

Kvalifikationskrav vedrørende efterspørgsel

Begrænsede annoncer understøtter vandfaldsformidling i AdMob. Der vises ikke kampagner i AdMob, hvis der registreres et signal om begrænsede annoncer. Programmatisk efterspørgsel og kampagner er kun tilgængeligt for begrænsede annoncer, når programmatisk efterspørgsel på annoncer, der er underlagt begrænsning, er aktiveret af udgiveren.

Programmatisk efterspørgsel på annoncer, der er underlagt begrænsning

Programmatisk budgivning er tilgængelig for beholdning, der er kvalificeret til begrænsede annoncer. En udgiver kan aktivere denne visningstilstand for at tillade kontekstbaseret programmatisk efterspørgsel, når der vises begrænsede annoncer, og for at muliggøre efterspørgsel fra Google, Kampagner, Authorized Buyers og SDK-budgivning.

Hvis udgivere beslutter at bruge denne nye visningstilstand, gør Google brug af cookies, der kun anvendes til registrering af ugyldig trafik, og lokal lagring i forbindelse med trafik med og uden samtykke. Det betyder, at programmatisk efterspørgsel bliver aktiveret (og at der bruges en cookie, som kun anvendes til registrering af ugyldig trafik, og lokal lagring), (1) når der ikke registreres en certificeret administrationsplatform for samtykke (CMP), (2) når begrænsede annoncer er aktiveret i annonceanmodningen, eller (3) når en bruger har nægtet at give samtykke til formål 1 i IAB Europes forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF), og når TC-strengen indeholder det obligatoriske signal for alle øvrige lovformelige formål ved visning af begrænsede annoncer.

Hvis der ikke er en CMP, bliver udgiverne mindet om, at de stadig skal overholde alle relevante bestemmelser i samtykkepolitikken for brugere i EU (f.eks. forpligtelserne til tydeligt at identificere alle parter, der kan indsamle, modtage eller bruge slutbrugernes personoplysninger, og til at give slutbrugerne tydelige og lettilgængelige oplysninger om den pågældende parts brug af slutbrugernes personoplysninger).

Programmatisk efterspørgsel på annoncer, der er underlagt begrænsning, er en valgfri funktion. Udgivere er juridisk ansvarlige for de værktøjer, de bruger til at indhente samtykke, herunder samtykke til, hvordan de bruger cookies og lokal lagring i forbindelse med onlineannoncering. Udgivere bør i samarbejde med deres juridiske teams beslutte, om de vil bruge denne funktion. Der skal tages hensyn til relevante forordninger samt den relevante vejledning fra tilsynsmyndigheder.

Udgivere, der ikke vil bruge cookies, som kun anvendes til registrering af ugyldig trafik, og lokal lagring uden brugersamtykke, bør fravælge denne funktion ved at deaktivere den i AdMob-brugerfladen.

Deaktiver programmatisk efterspørgsel på annoncer, der er underlagt begrænsning

Programmatisk efterspørgsel på annoncer, der er underlagt begrænsning, er som standard aktiveret og kan til enhver tid deaktiveres. Følg denne fremgangsmåde for at deaktivere programmatisk efterspørgsel på annoncer, der er underlagt begrænsning:

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Gå til Indstillinger efterfulgt af Kontooplysninger.
  3. Deaktiver Programmatisk efterspørgsel på annoncer, der er underlagt begrænsning.
Hvis du administrerer en app både i AdMob og Ad Manager, deaktiverer denne indstilling programmatisk efterspørgsel på annoncer, der er underlagt begrænsning, uanset hvilken indstilling der er valgt i Ad Manager.

Aktivér programmatisk efterspørgsel på annoncer, der er underlagt begrænsning

Udfør følgende trin for at aktivere programmatisk budgivning for begrænsede annoncer, hvis den tidligere har været slået fra:

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Gå til Indstillinger efterfulgt af Kontooplysninger.
  3. Aktivér Programmatisk efterspørgsel på annoncer, der er underlagt begrænsning.

Kvalifikationskrav vedrørende annoncemateriale

Formidling

Hvad angår formidling, finder der ingen annoncematerialerelateret håndhævelse sted, hvis visning af ikke-personligt tilpassede annoncer er aktiveret ved hjælp af Googles værktøjer til indhentning af samtykke fra brugere i EU, og den samme politik gælder visning af annoncemateriale til begrænsede annoncer via formidling. I henhold til TCF v2.2 er alt annoncemateriale generelt kvalificeret, men på samme måde som med reservationer tjekker vi, at udbydere af annonceteknologi og andre programmatiske efterspørgselskilder ikke overtræder Googles politik, og at de har mindst én hjemmel til at foretage databehandling.

Implementation

Der er ingen nye styringselementer til implementering af begrænsede annoncer på brugerfladen. Som udgiver kan man angive, om der skal anvendes begrænsede annoncer.
  • GMA-SDK'en: Udgivere kan bruge nøglen gad_has_consent_for_cookies i den delte hukommelse på en platform til at aktivere begrænsede annoncer i Android og iOS.
Hvad angår udgivere, der bruger IAB's TCF v2.2, respekterer vi signalet for cookie- eller id-samtykke (formål 1) i TC-strengen. Der anmodes om begrænsede annoncer, hvis der ikke er indhentet samtykke til formål 1, men der er indhentet legitim interesse eller samtykke til formål 2, 7, 9 og 10.
Hvad angår anmodninger om begrænsede annoncer, er rapportering om konverteringer i appen ikke tilgængelig. Rapportering om eksponeringer for begrænsede annoncer er tilgængelig via dimensionen Visningsbegrænsning.

Handling påkrævet vedrørende administrationsplatforme for samtykke

Udgivere, der bruger Privatliv og beskeder, kan oprette og sende meddelelser om samtykke ved hjælp af IAB's TCF v2.2.

Når det gælder andre administrationsplatforme for samtykke (CMP'er, Consent Management Platforms) i henhold til IAB's TCF v2.2, burde det ikke være nødvendigt at gøre noget for at sikre understøttelse af begrænsede annoncer. Den aktuelle TC-streng indeholder alle de relevante signaler, der er nødvendige for at vælge den korrekte visningstilstand. Hvis følgende betingelser er opfyldt for Google som udbyder af annonceteknologi, viser vi begrænsede annoncer:

• Intet samtykke til formål 1
  • Legitim interesse eller samtykke til formål 2, 7, 9 og 10

Hvad angår tilpassede værktøjer til indhentning af samtykke, stilles der krav om anmodning om cookiesamtykke, og hvis brugeren ikke giver samtykke, skal der anvendes nye API'er til signalering af annoncevisning uden id.

Følgende annoncevisningstilstande er tilgængelige for udgivere:

Annoncevisningstilstand Personligt tilpassede annoncer Ikke-personligt tilpassede annoncer Begrænsede annoncer
Programmatisk Ikke-programmatisk
Beskyttelse mod ugyldig trafik og bedrageri Understøttes Understøttes Understøttes Understøttes ikke
Programmatic-efterspørgsel fra Google Understøttes Understøttes Understøttes Understøttes ikke
Programmatisk efterspørgsel fra tredjepartskøbere Understøttes Understøttes Understøttes Understøttes ikke