Voorkeursdeals: overzicht

Onderhandel over een campagne die de koper de mogelijkheid geeft om op voorraad te bieden met de overeengekomen prijs. #preferreddeals #proposals

Specifieke adverteerders kunnen advertenties tonen op uw sites of in uw apps. Voorkeursdeals kunnen bepaalde kopers prioriteitsvoorraad bieden of zelfs worden gebruikt om unieke voorraad te verkopen.

bookmarkGa naar:

Gerelateerde Skillshop-cursus bekijken

Hoe voorkeursdeals werken

Alle voorkeursdeals beginnen met een voorstel. Nadat het voorstel is gemaakt, wordt het rechtstreeks naar de koper gestuurd. Via onderhandelingen kan de koper wijzigingen in het voorstel voorstellen. Als beide partijen akkoord zijn gegaan met alle voorwaarden, wordt de voorkeursdeal officieel verkocht en wordt een bijbehorend regelitem gemaakt. In de meeste gevallen zijn voorkeursdeals het resultaat van externe gesprekken tussen verkopers en kopers, zoals telefonisch of per e-mail, waarbij beide partijen overeenkomen dat ze een deal willen sluiten. Hieronder is een overzicht:

1. U en de koper onderhandelen over een niet-gegarandeerde campagne.
    • Er worden voor een Ad Manager-voorstel een prijs (minimum-CPM) en voorwaarden voor voorraad vastgesteld.
    • Alle details worden rechtstreeks in Ad Manager vastgelegd, waardoor de verkoop wordt vereenvoudigd en de kans op menselijke fouten wordt verkleind.
  2. U kunt onderhandelen over voorwaarden door een voorstel tussen u en de koper te versturen totdat u allebei tevreden bent.
  3. Na afronding heeft de koper een initiële of voorkeursmogelijkheid om op die voorraad te bieden met de overeengekomen vaste CPM-prijs.
    • Als de koper er niet voor kiest op de voorraad te bieden of niet boven de onderhandelde vaste CPM-prijs biedt, kan de voorraad beschikbaar worden gesteld in de open veiling of in privéveilingen. Op die manier kunt u nog steeds opbrengst genereren met uw voorraad.

Voorkeursdeals instellen

De onderhandeling voor Programmatic Guaranteed en niet-gegarandeerde voorstellen werkt op dezelfde manier. Nadat een akkoord is bereikt over de campagnedetails, kunt u de koper om een akkoord voor het voorstel vragen. Zodra het voorstel is geaccepteerd, wordt dit afgerond en maakt Ad Manager bijbehorende regelitems voor weergave.

Een voorkeursdeal instellen:

1. Maak een voorstel.
  2. Voeg een voorgesteld regelitem toe.
    Voorstellen kunnen voorgestelde regelitems voor Programmatic Guaranteed (standaard of sponsoring) of voorgestelde regelitems voor voorkeursdeals (niet gegarandeerd) bevatten, maar niet allebei.
  3. Selecteer Voorkeursdeal als regelitemtype.
  4. U kunt verwacht advertentiemateriaal selecteren. Voor interstitials die in een app worden weergegeven, gebruikt u interstitial-formaten.
  5. Voer bij 'Weergave-instellingen' een waarde in voor 'Geschatte hoeveelheid' die een realistische verwachting van de levering weergeeft. Deze waarde kan later worden gebruikt om de campagnes te controleren en problemen op te lossen.
  6. U kunt op dezelfde manier onderhandelen als met gegarandeerde campagnes:
    • Acceptatie aanvragen om de deal af te ronden
    • Verzenden voor beoordeling, als u nog wilt onderhandelen over de voorwaarden en nog niet klaar bent om de deal te sluiten

Prioriteit, regels en betalingsprofielen

Prioriteit en voorkeursdeals

Het regelitemtype voor voorkeursdeals heeft een vaste prioriteitswaarde die ervoor zorgt dat het wint vóór de open veiling en alle andere regelitemtypen, met uitzondering van sponsorings- en standaardregelitems. Sponsorings- en standaardregelitems worden over het algemeen vóór voorkeursdeals weergegeven, behalve als dynamische toewijzing is geactiveerd en niet-gegarandeerde regelitems in realtime concurreren met gegarandeerde regelitems.

Als de koper in een voorkeursdeal geen bod uitbrengt of onder de opgegeven prijs biedt, wordt de voorraad beschikbaar gesteld voor de open veiling.

Regels en Programmatic direct

Instellingen voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie
Instellingen voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie zijn van toepassing op Programmatic direct.

Beveiligingsmaatregelen
Beveiligingsmaatregelen zijn regels waarmee u uw merk kunt beschermen door te beperken hoe, waar en welke advertenties op uw websites en in uw apps kunnen worden weergegeven. Beveiligingsmaatregelen worden meestal overschreven voor Programmatic direct-campagnes, met uitzondering van:

Uniforme prijsregels
Met uniforme prijsregels kunt u prijzen instellen voor adverteerders, merken of formaten voor programmatic vraag in de open veiling. Uniforme prijsregels zijn niet van toepassing op Programmatic direct-campagnes. Programmatic direct-campagnes zijn direct verkochte campagnes met een specifieke koper en vallen daarom niet onder regels die bedoeld zijn voor concurrerende kopers in de open veiling.