Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

De beschikbaarheid van doelgroepsegmenten controleren

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360

Doelgroepoplossingen is een Google Ad Manager 360-functie die mogelijk niet is ingeschakeld in uw netwerk.

We raden u aan minstens 48 uur te wachten voordat u een prognose uitvoert voor nieuwe doelgroepsegmenten, zelfs als deze vooraf zijn ingevuld. Daarnaast zijn prognoses voor doelgroepsegmenten beperkt tot 1000 segmenten per ID (cookie, mobiele advertentie-ID (AdID of IDFA) of PPID).

Het controleren van beschikbare voorraad voor doelgroepsegmenten is vergelijkbaar met het instellen van een regelitem, maar het eindresultaat is in dit geval een beschikbaarheidsprognose. Hoe meer informatie u heeft over de mogelijke campagne of het mogelijke regelitem, hoe nauwkeuriger de prognose is. Als u weet welk type advertentiemateriaal en welke targeting- of andere weergave-instellingen zijn bedoeld, kunt u een betere beschikbaarheidsprognose verkrijgen.

Zorg ervoor dat u de betreffende doelgroepsegmenten target tijdens de prognose.

1. Ga naar Levering en dan Orders en dan.
  2. Klik op Prognoses.
  3. Selecteer Advertentietype: Display (standaard), Display (hoofd/begeleidend) of Video.

Het advertentietype geeft het soort advertentiemateriaal aan dat later wordt toegevoegd en heeft invloed op de beschikbaarheidsprognose. Bepaal of er display-advertentiemateriaal of videoadvertentiemateriaal moet worden gebruikt. Meer informatie over advertentietype.

Met de optie Display (hoofd/begeleidend) kunt u sets met advertentiemateriaal weergeven die samen worden aangeboden.

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.
  4. Geef voorraadformaten en andere algemene en advertentiemateriaalgegevens op zoals u zou doen bij het instellen van een regelitem. Deze gegevens moeten zijn gebaseerd op informatie die u heeft verkregen via uw adverteerder of koper over hun campagne.
  5. Geef onder Weergave-instellingen het verwachte volume aan dat uw adverteerder of koper vereist. Deze waarde weerspiegelt een aantal vertoningen, klikken of zichtbare vertoningen voor standaardregelitems of een doel voor sponsoringregelitems. Onder Aantal of Doel kunt u het volgende doen:
    • Selecteer Max. beschikbaar als u geen specifieke waarde in gedachten heeft en wilt weten wat de meest beschikbare optie is.
    • Selecteer Doel om een specifieke waarde in te voeren.
  6. Klik in het gedeelte Targeting toevoegen op Aangepaste targeting om de betreffende doelgroepsegmenten te zoeken en te targeten.
  7. Als u alle details heeft opgegeven, klikt u op Voorraad controleren.

De resultaten bieden een overzicht van de beschikbare vertoningen, niet-beschikbare vertoningen of vertoningen die momenteel zijn gereserveerd door regelitems met dezelfde of een lagere prioriteit. U kunt ook concurrerende regelitems bekijken om te zien welke campagnes om dezelfde voorraad concurreren en, in dit geval, om hetzelfde doelgroepsegment.

Vertoningen, klikken en actieve gebruikers voorspellen

Gebruik prognoses om te schatten hoeveel gebruikers worden getarget door uw lijsten van derden.

• Voor vertoningen van 30 dagen en klikken van 30 dagen: Controleer de voorraad voor het segment met een weergaveperiode van 30 dagen.

Het segment moet ten minste 7 dagen lang gegevens verzamelen om effectief te kunnen worden gebruikt in prognoses. Segmenten zijn het nauwkeurigst als ze ouder zijn dan 30 dagen.

• Voor gebruikers die 15 dagen actief zijn: Controleer de voorraad voor het segment met een weergaveperiode van 14 dagen. Stel frequentielimieten per gebruiker voor het regelitem in op 1 vertoning per 15 dagen, zodat het aantal gerapporteerde vertoningen gelijk is aan het aantal gebruikers.