Audio beheren

AdSense- en Ad Exchange-video en -audio

Video en audio instellen voor AdSense en Ad Exchange in Ad Manager

U heeft een AdSense- of Ad Exchange-propertycode nodig om een AdSense- of Ad Exchange-regelitem te maken in Ad Manager. Voordat u aan de slag gaat, moet u uw account koppelen aan Ad Manager. Daarna kunt u videoregelitems maken en advertentiemateriaal toevoegen.

Een nieuw video- en audioregelitem maken

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Levering en dan Order, selecteer een bestaande order in de tabel en klik op Nieuw regelitem.

U kunt ook een nieuwe order maken voordat u doorgaat.

3. Selecteer Video en audio als advertentietype.
  4. Geef het regelitem een naam en selecteer AdSense-video of Ad Exchange-video als regelitemtype, afhankelijk van de propertycode die u gebruikt voor dit regelitem.
  5. Geef het verwachte formaat van het advertentiemateriaal en optionele begeleidende formaten op. Kies Audio voor audioadvertenties.

Als de VAST-reactie wordt weergegeven via de IMA-SDK, kunt u voor Ad Exchange-regelitems die video weergeven, verticale video weergeven door de hoogtewaarde (of eerste waarde) in te stellen als de kleinere dimensie in het videoformaat. We raden een verhouding van 4:5 aan voor videoadvertentiemateriaal voor verticale video.

6. Geef de resterende instellingen voor uw regelitem op en klik op Opslaan.

Advertentiemateriaal toevoegen

1. Klik in het regelitem op Advertenties en dan Advertentie toevoegen en kies het formaat van het advertentiemateriaal.
  2. Maak een keuze uit de beschikbare opties.

• Opties voor video-indelingen

In-stream advertenties worden vóór, tijdens of na content weergegeven. U kunt een of alle in-stream indelingen selecteren, waaronder video's die kunnen worden overgeslagen, standaardvideo's en audio. U kunt voor video's die kunnen worden overgeslagen en audio een maximale advertentieduur instellen.

Overlay-advertenties kunnen tekst en/of afbeeldingen bevatten en een deel van de videocontent bedekken terwijl de video wordt afgespeeld.

• Indelingsopties voor audio

U kunt een maximale advertentieduur instellen.

Regelitems worden niet weergegeven voor verzoeken die een maximumduur opgeven als er geen maximumduur is ingesteld.

Als u een maximumduur opgeeft voor elke advertentie, geldt dat aanvulling alleen kan worden geactiveerd als het maximum van de maximumduur die kan worden overgeslagen of de standaard maximumduur kleiner is dan de maximumduur van elke advertentie in de pod. Zo wordt ervoor gezorgd dat de maximumduur van de pod niet wordt overschreden door een advertentie die kan worden overgeslagen of een standaardadvertentie die mogelijk wordt geretourneerd.

3. Klik op Opslaan.

Als videoadvertentieregels zijn ingeschakeld voor uw netwerk of voor een afzonderlijke advertentietag, komen niet-lineaire advertentietypen (overlay-advertenties) niet in aanmerking voor weergave. Videoadvertentieregels zijn alleen effectief voor in-stream videoadvertentievoorraad.

De beschrijvings-URL

Voeg voor Ad Exchange-regelitems de parameter description_url toe aan Ad Manager-tags. Dit is verplicht voor uitgevers die gebruikmaken van Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM). De beschrijvings-URL wordt vergeleken met de lijst met geclassificeerde domeinen van een uitgeverspartner om te bepalen of advertenties in aanmerking komen voor weergave. Als de beschrijvings-URL niet overeenkomt met een geclassificeerd domein, worden er geen advertenties weergegeven.

De beschrijvings-URL wordt gebruikt om de content op de pagina te categoriseren en te beoordelen. Dit moet een specifieke URL voor video of audio zijn (niet het domein voor alle advertentieverzoeken). Adverteerders kunnen de categorie ('branche') en classificatie ('Algemeen', 'Tiener', 'Volwassen' en 'Niet beoordeeld') van de content bekijken.

Voorbeeld

https://securepubads.g.doubleclick.net/gampad/ad&s?sz=640x480&iu=/NetworkID/AdUnit&ciu_szs&impl=s
&gdfp_req=1&env=vp&output=xml_vast2&unviewed_position_start=1
&url=referrer_url]&correlator=[timestamp]
&description_url=http%3A%2F%2FMySite.com%2Fvideo_description_page.html

Meer informatie