Overzicht van advertenties voor Video-oplossingen

Net zoals advertenties die op tv worden weergegeven tijdens een programma, worden videoadvertenties weergegeven tijdens video's die op uw site worden afgespeeld. Als u al video's weergeeft, zijn deze advertenties een goede manier om meer opbrengst te genereren. #videosolutions
Video-oplossingen of bepaalde functies van Video-oplossingen staan misschien niet aan voor uw netwerk. Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.

Gerelateerde Skillshop-cursus bekijken

Typen videoadvertenties

Video-oplossingen ondersteunt verschillende typen videoadvertenties, waaronder:

Lineaire advertenties

Videoadvertenties die worden weergegeven vóór (preroll), na (postroll) of tijdens een onderbreking in de videocontent (midroll).

Een voorbeeld van een lineaire videoadvertentie

Niet-lineaire advertenties

Display-advertenties of video's die verschijnen tijdens het afspelen van videocontent zonder dat het afspelen wordt verstoord.

Voorbeeld van een niet-lineaire videoadvertentie

Begeleidende advertenties

Kunnen worden weergegeven op de pagina rondom de videospeler.

Een voorbeeld van een begeleidende videoadvertentie
Bekijk meer informatie over advertentietypen in de branchenormen voor videoadvertenties.

Videoadvertenties weergeven

De basiscomponent van de weergave van videocontent en advertenties op uw site is de videospeler. Videospelers kunnen op maat worden gemaakt of worden geleverd door een videotechnologiepartner.

Bekijk meer informatie over dynamische advertentie-invoeging (DAI), onze videoadvertentietechnologie aan de serverzijde.

Geavanceerde content (geavanceerd)  Het IAB (Internet Advertising Bureau) onderhoudt een set standaardspecificaties voor de weergave van videoadvertenties. Er zijn 4 soorten specificaties:

Specificatie Beschrijving
VAST (Video Ad Serving Template) De standaard voor het weergeven en bijhouden van videoadvertenties. Als u Video-oplossingen wilt gebruiken, moet uw speler geschikt zijn voor VAST. Met andere woorden, de speler moet VAST-advertentiereacties kunnen verwerken van Ad Manager en andere standaard videoadvertentieservers die voldoen aan de branchenormen.
VPAID (Video Player Ad Interface Definition) De verouderde standaard die ervoor zorgt dat een videoadvertentie en een videospeler met elkaar kunnen communiceren. Ad Manager ondersteunt momenteel VPAID-advertentiemateriaal.

VPAID wordt momenteel beëindigd door het IAB en wordt vervangen door SIMID.

SIMID (Secure Interactive Media Interface Definition) De opkomende IAB-standaard die ervoor zorgt dat een videoadvertentie en een videospeler met elkaar kunnen communiceren. Deze standaard vervangt VPAID op den duur voor interactiviteit.
VMAP (Digital Video Multiple Ad Playlist) De standaard voor afspeellijsten met meerdere advertenties. VMAP wordt gebruikt om een afspeellijst met videoadvertenties te plannen en hun exacte plaatsing te beheren. Hiermee worden de videoadvertenties zelf niet gedefinieerd, maar wordt voorraad gemaakt. De advertenties worden gedefinieerd door de VAST-reactie.

Uw speler integreren met de Google IMA-SDK

Met de Google Interactive Media (IMA) SDK kan uw speler lineaire, niet-lineaire en begeleidende advertenties weergeven in interactieve mediacontent, zoals video's, games en audiostreams. We raden u ten zeerste aan uw videospeler te integreren met de IMA SDK omdat deze VAST, SIMID en VMAP ondersteunt.

Videoadvertenties versus display-advertenties

Het IAB categoriseert video- en display-advertenties verschillend op basis van het laden van pagina's/advertenties, het tellen van vertoningen en het bijhouden van gegevens.

Display-advertenties

1. Pagina wordt geladen
  2. Advertentie wordt geladen en vertoning wordt geregistreerd
  3. Bijhouden van klikken wordt geregistreerd (indien van toepassing)

Videoadvertenties

1. Pagina wordt geladen (met videospeler)
  2. Advertentie wordt geladen
  3. Video wordt afgespeeld en vertoning wordt geregistreerd
  4. Bijhouden van klikken en interacties wordt geregistreerd (indien van toepassing)

Hieronder vindt u alle informatie:

• Pagina wordt geladen: Beide pagina's worden op dezelfde manier geladen. De videotag bevindt zich echter in de speler, terwijl de display-tag rechtstreeks op de pagina staat.
  • Advertentie wordt geladen: Beide advertenties worden op dezelfde manier geladen via de bijbehorende advertentietag. Voor videoadvertenties moet de speler de advertentie echter afspelen voordat de vertoning kan worden geteld.
  • Vertoning geteld: Vertoningen van display-advertenties worden onmiddellijk geteld wanneer de advertentie is geladen, terwijl videoadvertentietags worden geteld nadat de speler de advertentie begint af te spelen.
  • Bijhouden van extra gegevens geteld: Voor display-advertenties kan een extra klikstatistiek worden geregistreerd, terwijl voor videoadvertenties veel extra interactiestatistieken kunnen worden geregistreerd, waaronder het aantal keren dat de video het eerste kwartiel, het middelpunt of het derde kwartiel heeft bereikt of helemaal is afgespeeld.

Verbonden tv

Onze oplossingen en methodologieën voor videoadvertentieweergave worden volledig ondersteund op CTV-apparaten (verbonden tv's). Bekijk de Beschrijving van methodologie voor de lijst met door de MRC geaccrediteerde statistieken voor CTV.