Uw in-app browserverkeer verkennen en optimaliseren

Met in-app browsers kunnen app-ontwikkelaars webcontent weergeven zonder de app te verlaten. Ze worden vaak gebruikt in populaire sociale apps, nieuws-, zoek- en H5-games.

In-app browsers worden vaak mogelijk gemaakt door componenten van het besturingssysteem van mobiele apps (zoals WebView en WKWebView). De standaardinstellingen in deze componenten zijn niet optimaal om inkomsten te genereren met advertenties. App-ontwikkelaars moeten deze componenten optimaliseren om de prestaties van de advertentieopbrengst te maximaliseren.

Analyse van in-app browserverkeer kan waardevolle inzichten opleveren. Overweeg deze inzichten te delen met uw app-ontwikkelaars, vooral als ze op een oplosbaar probleem wijzen. Inzichten kunnen ook nuttig zijn voor een strategie om inkomsten te genereren. Op dit moment kunt u in-app browserverkeer targeten voor directe verkoop. Binnenkort kunt u ook targeten op app-ID-niveau.

Google Ad Manager herkent in-app browsers en de apps die uw content en advertenties hosten om u te helpen bij de analyse. Er zijn nieuwe dimensies voor apps en browsers en nieuwe waarden in bestaande dimensies. Houd er rekening mee dat de identificatie van in-app browserverkeer en hosting-apps niet perfect is en afhankelijk is van signalen die app-ontwikkelaars moeten versturen.

Inzichten en aanbevelingen voor in-app browsers verschillen per app-ID. Hoewel sommige apps baat hebben bij de implementatie van best practices, hebben andere apps dit misschien al gedaan. Overweeg use cases om advertenties te testen in elk van de populairste apps waarin uw advertenties worden gehost.

In-app browservoorraad en prestaties verkennen

In-app browserdimensies die zijn toegevoegd aan verkenners, het homepage-dashboard, prognoses, gegevensoverdracht en rapportage bieden belangrijke prestatie-inzichten voor uw in-app browseradvertenties.

Dimensies

De meest relevante dimensies voor in-app browsers zijn:

Opmerking: Niet alle dimensies zijn in alle gebieden beschikbaar. In-app browserverkeer vergelijken met ander verkeer geeft aan hoe deze dimensies zich naar verwachting kruisen.

Verkenners

Verkeersverkenner biedt een weergave van first-party gegevens op basis van willekeurige verzamelingen van voorraad door targetingexpressies. Met de gegevens van de Doelgroepverkenner kunt u doelgroepen nauwkeuriger targeten om het rendement te maximaliseren. Zoek de waarde in de in-app browser op de kaart Topbrowsers voor beide verkenners.

Opmerking: Verkeer van mobiele apps wordt getoond als Chrome- of Safari-browser. Zie In-app browserverkeer vergelijken met ander verkeer voor suggesties over hoe u verkeer van mobiele apps kunt filteren.

Homepage-dashboard

Kaarten op het homepage-dashboard kunnen inzichten met betrekking tot in-app browserverkeer tonen.

Identity-inzichten

De kaart Identity-inzichten geeft u inzicht in welke verschillende typen gebruikers-ID's beschikbaar zijn in uw verkeer, wat van invloed kan zijn op de prestaties van uw advertenties. In-app browsers kunnen instellingen hebben die bepalen welke van deze ID's beschikbaar zijn. Cookies van derden staan bijvoorbeeld standaard uit in Android WebView en app-ontwikkelaars kunnen deze aanzetten.

Overzichtsdashboard Identiteitsinzichten van Google Ad Manager met In-app browser als browsercategorie.

Prestatieoverzicht

Splits uit of filter op in-app browserdimensies op de kaart Prestatieoverzicht om de prestaties in de loop van de tijd bij te houden.

Google Ad Manager home overview dashboard showing "Apps" breakdown with "Browser category" filter in the "Performance summary" card.

Prognoses en gegevensoverdracht

Als u een prognosevan het voorraadvolume van uw in-app browser wilt maken, bekijkt u de instellingen voor voorraadprognose. Selecteer bij stap 13 een van de relevante in-app browserdimensies in de kiezer voor targeting.

In-app browserverkeer wordt weergegeven in rapporten voor Gegevensoverdracht met de velden Browser, BrowserId en MobileAppId.

Rapportage

Met Ad Manager-rapportage kunt u aangepaste rapporten maken en plannen met ondersteuning voor de meeste in-app browserdimensies.

Bepalen welke apps het meest geschikt zijn om uw advertenties te hosten

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Volg de instructies om een rapport te maken.
  3. Selecteer de dimensies App-ID en App-namen.
  4. Selecteer de statistiek Totaal aantal vertoningen.
  5. Filter op Browsercategorie = In-app browser.
    Sorteer het rapport op Vertoningen om uw populairste apps te bekijken.

In het ideale geval leveren alle in-app browsers de app-ID in advertentieverzoeken aan, maar dat is niet altijd het geval. Als '(Niet van toepassing)' in deze dimensie wordt getoond in Ad Manager, betekent dit dat de app geen voorraad levert of dat Ad Manager de hints van de app niet correct interpreteert. Laat het ons weten als u merkt dat er ontbrekende hints in Ad Manager zijn. U kunt de dekking van deze dimensie vergroten door de WebView API voor advertenties toe te voegen. Ga naar Signalen voor meer informatie.

Bepalen welke apps uw advertenties hosten

1. Volg de stappen in De belangrijkste apps identificeren die uw advertenties hosten.

2. Filter op Status voor app-eigendom = Eigendom.

Het resulterende rapport is beperkt tot de apps die u heeft geclaimd voor targeting. Als u geen apps heeft geclaimd voor targeting, stelt u gepubliceerde en niet-gepubliceerde apps in. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

De distributie van in-app browseradvertentieverzoeken in verschillende app-versies bijhouden

App-ontwikkelaars moeten mogelijk nieuwe versies van hun apps uploaden nadat ze de richtlijnen voor ontwikkelaars hebben gevolgd. Houd app-versies bij aan de hand van prestatiestatistieken met de dimensie App-versie:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Voeg de dimensie App-versie toe.
  3. Voeg de dimensie Totaal aantal vertoningen toe.

In het ideale geval leveren alle in-app browsers de app-versie in advertentieverzoeken op, maar niet alle. Als er '-' in deze dimensie staat in Ad Manager, betekent dit dat de app geen feed levert of dat Ad Manager de hints van de app niet correct interpreteert. Laat het ons weten als er beschikbare hints ontbreken in Ad Manager. Vergroot de dekking van deze dimensie door de WebView API voor advertenties toe te voegen. Ga naar Signalen voor meer informatie.

In-app browserverkeer vergelijken met ander verkeer

Met de nieuwe waarde voor in-app browsers kunt u prestatiestatistieken isoleren, filteren of vergelijken op basis van web-, app- en in-app browserverkeer. U kunt de dimensies Browser of Browsercategorie combineren met andere dimensies voor elk rapport of elke verkenner (indien beschikbaar). Andere dimensies zijn onder andere Voorraadtypen, Verzoektype en Status voor app-eigendom.

Hier ziet u hoe web-, app- en in-app browsersegmenten worden weergegeven voor deze dimensies:

Gewenste verkeerssegmentering De dimensie Browsercategorie De dimensie Browser De dimensie Voorraadtypen

De dimensie Verzoektype

De dimensie App-eigendomsstatus
App Niet van toepassing (app) Elke browser (zoals Chrome) Mobiele app of in-stream video SDK voor mobiele advertenties of videotag Eigendom, Geen eigendom of Niet van toepassing
In-app browser In-app browser In-app browser Web, AMP, in-stream video of anders Elke tag (niet-mobiele SDK) Eigendom, Geen eigendom of Niet van toepassing
Web Elke browser (zoals Chrome) Elke browser en elk versienummer (zoals Microsoft Internet Explorer 11) Web, AMP of overig Elke tag (niet-mobiele SDK) Niet van toepassing

Contextuele gegevens die worden gebruikt voor het targeten van verkeer van mobiele apps, ontbreken misschien voor in-app browserverkeer. In-app browsers sturen bijvoorbeeld geen submodel van mobiele apparaten. Hoewel u misschien de apparaatfabrikant iPhone kunt targeten, kunt u 'iPhone 8' niet targeten. Volledige targetingmogelijkheden voor apps die de Webview API voor advertenties gebruiken, komen binnenkort beschikbaar.

Bij het vergelijken van web met mobiele apps worden vertoningen en statistieken die worden afgeleid van vertoningen (bijvoorbeeld CTR) anders geteld. Meer informatie over het tellen van vertoningen en klikken

In-app browserverkeer optimaliseren

Nadat u uw in-app browserverkeer heeft onderzocht en begrepen, heeft u misschien manieren gevonden om dit verkeer te verbeteren, waaronder:

• Rechtstreeks verkopen via targeting
  • App-ontwikkelaars testen en begeleiden

In-app browserverkeer targeten

Het targetingtype Browser is handig voor adverteerders die een doelgroep proberen te bereiken via een specifieke browser, zoals een in-app browser.

Zo target u in-app browservoorraad:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar de plek waar u targeting wilt toepassen (bijvoorbeeld targeting op regelitem).
  3. Kies in de kiezer voor targeting de optie Browser en voeg In-app browser (xx) toe.

In Ad Manager worden advertenties die in in-app browsers worden getoond, beschouwd als webverkeer, niet als app-verkeer. App-advertenties worden weergegeven in apps, maar niet via in-app browsers. Dit betekent dat het voorraadtype voor In-app browser (xx) nooit Mobiele app is. Ga naar In-app browsers vergelijken voor meer informatie over hoe app- en webverkeer wordt geclassificeerd en hoe targetingtypen verschillen.

Richtlijnen voor tests en ontwikkelaars

Zodra u heeft vastgesteld welke apps het meest geschikt zijn om uw advertenties te hosten in hun in-app browsers, raden we u aan de juiste tests uit te voeren voor instellingen, volledige signalen en klikgedrag via de testpagina gebruikenhttps://webview-api-for-ads-test.glitch.me. Als u binnen een app met deze URL zoekt, iets deelt of een bericht met deze URL stuurt, kunt u in de browser van de app naar deze URL navigeren om tests uit te voeren.

Instellingen

Overweeg app-ontwikkelaars in uw beste apps eraan te herinneren de best practices voor het genereren van inkomsten met advertenties voor WebView (Android) en WKWebView (iOS) te volgen. In deze handleidingen staat hoe u in-app browserservices aanzet waarvan advertenties afhankelijk zijn, waaronder:

• Cookies
  • Lokale opslag
  • Video afspelen

Signalen

In-app browsers hebben misschien geen signalen die de advertentieprestaties optimaliseren. Hoewel AdSense, de IMA-SDK voor HTML5 en de Google-uitgeverstag enkele signalen verzamelen uit webweergaven, verzamelt de WebView API voor advertenties verbetert de signalen die Ad Manager verzamelt. De WebView API zorgt er bijvoorbeeld voor dat de app-ID en de app-versie worden verzameld, waardoor de hoeveelheid verkeer wordt geminimaliseerd waarvoor '(Niet van toepassing)' wordt getoond voor deze dimensies.

Het gebruik van de WebView API voor advertenties (Android, iOS) in uw eigen apps is een manier om te voldoen aan het beleid voor webweergaven. Overweeg ontwikkelaars in uw beste apps van derden te vragen om de WebView API voor advertenties te gebruiken voor een betere signaalbetrouwbaarheid van uw advertentieverkeer.

U kunt controleren of een app de Webview API voor advertenties gebruikt door in de in-app browser naarhttps://webview-api-for-ads-test.glitch.me#api-for-ads-tests te gaan.

Klikgedrag

Adverteerders betalen meer voor voorraad die tot conversies leidt. Als klikken op advertenties niet correct functioneren, kan dit gevolgen hebben voor de conversiepercentages en uitbetalingen aan uitgevers.

U kunt overwegen het klikgedrag te testen in de apps die uw advertenties hosten. Ga in de in-app browser naar https://webview-api-for-ads-test.glitch.me#click-behavior-tests. Vraag app-ontwikkelaars om klikproblemen in Android en iOS op te lossen.

Overweeg klikken op in-app browseradvertenties te laten openen in Aangepaste tabbladen en SFSafariViewController. Deze browsertechnologieën ondersteunen het automatisch invullen van creditcardformulieren en populaire inlogservices die de conversiepercentages van adverteerders kunnen verhogen.

U kunt app-ontwikkelaars vragen het volgende te doen om te zorgen dat gebruikers altijd een volledige browser kunnen openen om een conversie van de adverteerder af te ronden:

• Bied gebruikers een manier om in-app browsers te verlaten en naar hun standaardbrowser te gaan.
  • Bied gebruikers een manier om in-app browsers uit te zetten en in te stellen dat de app links opent in hun standaardbrowser.