Videoadvertenties uitvoeren in uw Ad Manager-netwerk

Voordat u begint

Of u nu een nieuwe gebruiker van Ad Manager bent of meer informatie wilt over de basisprincipes van advertentieweergave, de volgende artikelen kunnen nuttig zijn als u de weergave van videoadvertenties instelt:

Als u nog niet bekend bent met de weergave van videoadvertenties via Ad Manager, kan het een paar weken duren voordat uw netwerk en uw site of app zijn ingesteld om videoadvertenties weer te geven.

Uw technische en advertentiebeheerbronnen kunnen zorgen voor een soepele implementatie en uw Ad Manager-accountmanager kan zorgen dat uw netwerk correct wordt ingesteld.

Vereiste stappen voor de implementatie van Video-oplossingen

Nadat Video-oplossingen is aangezet voor uw netwerk, kunt u hier een overzicht bekijken van de vereiste stappen om videoadvertenties weer te geven, met links naar meer informatie over elke stap:

1. Videovoorraad maken: Bepaal welke advertentieblokken en sleutel/waarden u wilt gebruiken om uw videovoorraad te targeten.
  2. Videoadvertentietags genereren: Maak videoadvertentietags en plaats deze op uw site of in uw speler.
  3. Videoregelitems maken: Stel videoregelitems in en target deze om advertentiemateriaal te laten lopen via uw videovoorraad.
  4. Advertentiesets toevoegen aan uw videoregelitems: Distribueer video's, overlays, omleidingen en optionele begeleidende advertenties.
  5. Zodra de videoadvertenties worden uitgevoerd, kunt u rapportage gebruiken voor gedetailleerde videorapporten.

Er treedt een fout op als u videovoorraad probeert te maken voordat Video-oplossingen is aangezet voor uw netwerk. Neem contact op met uw accountmanager om na te gaan of deze functie is aangezet.

Videovoorraad

De eerste stap bij de implementatie van Video-oplossingen is bepalen hoe u uw videovoorraad wilt targeten. De meeste uitgevers kiezen ervoor om hetzelfde netwerkontwerp te behouden en aanvullende niveaus voor advertentieblokken of sleutel/waarden op te nemen om de videovoorraad verder te definiëren.

Videoadvertentieblokken zijn iets anders dan niet-videoadvertentieblokken, omdat u een primair videoadvertentieformaat moet toevoegen en begeleidende formaten kunt selecteren voor begeleidende displayvoorraad. In gevallen waarin u niet beschikt over begeleidende advertenties, kan Ad Manager de ruimten vullen met andere displayvoorraad.

Als u uw videocontent wilt classificeren in uw eigen contentmanagementsysteem (bijvoorbeeld op genre of doelgroep), kunt u deze videometadata in Ad Manager importeren en targeten met contenttargeting.

Bepalen hoe er wordt omgegaan met niet-gegarandeerde voorraad

U moet beslissen of en hoe u niet-gegarandeerde voorraad wilt verkopen, en met welke partners u wilt samenwerken. Met Video-oplossingen kunt u advertenties van derden distribueren, zolang deze ondersteuning bieden voor VAST.

Ad Manager is geïntegreerd met AdSense en Ad Exchange. Op deze manier kunt u AdSense- en Ad Exchange-advertenties weergeven, mits deze voldoen aan of beter zijn dan de prijzen van concurrerende niet-gegarandeerde voorraad.

Bekijk meer informatie over hoe u een AdSense- of Ad Exchange-videoregelitem maakt.

Begeleidende advertenties

De Google-uitgeverstag (Google Publisher Tag, GPT) geeft displayadvertenties weer als begeleidende advertenties voor uw videoadvertenties. U kunt meer lezen over begeleidende display-advertenties voor video, waaronder voordelen en voorbeelden, of erachter komen hoe u begeleidende formaten kunt aangeven als u een videoadvertentieblok maakt.

Bekijk de documentatie voor ontwikkelaars voor meer technische informatie over het gebruik van begeleidende advertenties met GPT.

Integratie met de IMA-SDK of een videopartner

Een videospeleromgeving is anders dan een webomgeving. Ad Manager raadt integratie van de IMA-SDK (Interactive Media Ads) aan om advertentieverzoeken en -reacties in een video-omgeving te beheren.

Online platforms voor de weergave van video's en advertenties bieden oplossingen waarmee u uw videocontent kunt beheren en beschikken doorgaans over een videospeler die al is geïntegreerd met de IMA-SDK. U kunt met een van deze partners snel starten met de weergave van videoadvertenties.

Als u een aangepaste videospeler gebruikt of een eigen ontwikkelingsteam heeft, volgt u de instructies om aan de slag te gaan met de IMA-SDK.