Hitta en borttappad Android-enhet

Du kan kontrollera i förväg att en telefon eller surfplatta eller Wear OS-klocka går att hitta med Hitta min enhet ifall du skulle tappa bort den. Om du har tappat bort enheten läser du om att hitta, låsa och rensa den.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Kontrollera att enheten kan hittas

Följande måste gälla om det ska gå att hitta, låsa eller rensa en Android-telefon:

•   Enheten måste vara påslagen.
  •   Ett Google-konto måste vara inloggat på enheten.
  •   Enheten måste ha en mobildata- eller Wi-Fi-anslutning.
  •   Synlighet måste ha aktiverats för enheten på Google Play.
  •   Plats måste ha aktiverats på enheten.
  •   Hitta min enhet måste ha aktiverats på enheten.
Steg 1: Kontrollera att Hitta min enhet har aktiverats
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Säkerhet Följt av Hitta min enhet. Om alternativet Säkerhet inte visas trycker du på Säkerhet och plats eller Google Följt av Säkerhet.
  3. Kontrollera att Hitta min enhet är aktiverat.

Tips! På en delad surfplatta är det bara ägaren som kan ändra dessa inställningar.

Steg 2: Kontrollera att Plats har aktiverats
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Plats. Om alternativet Plats inte visas besöker du tillverkarens supportwebbplats för mer information.
  3. Aktivera Plats.
Steg 3: Kontrollera att Synlighet har aktiverats på Google Play
Obs! Om du döljer en enhet på Google Play visas den inte i Hitta min enhet.
  1. Öppna play.google.com/settings.
  2. Välj enheten under Synlighet.
Steg 4: Aktivera tvåstegsverifiering och säkerhetskopiering
Viktigt! Om du använder tvåstegsverifiering för ditt konto måste du ha ett alternativt telefonnummer eller en reservkod.
  1. Öppna Google-kontot.
  2. Tryck på Säkerhet.
  3. Tryck på Tvåstegsverifiering på panelen Logga in på Google.
  4. Lägg till minst ett ytterligare steg av följande: ​        ​​
Med hjälp av säkerhetskopior får du åtkomst till kontot om du glömmer lösenordet, tappar bort telefonen eller inte kan logga in av någon annan anledning. Läs mer om hur du konfigurerar tvåstegsverifiering och säkerhetskopiering.
Steg 5: Kontrollera att du kan hitta enheten
  1. Öppna android.com/find.
  2. Logga in på Google-kontot. Om det finns mer än en användarprofil på den borttappade enheten loggar du in på Google-kontot i huvudprofilen. Läs mer om användarprofiler.
  3. Om du har flera enheter klickar du på den aktuella enheten högst upp på skärmen.

Installera appen

Installera appen Hitta min enhet Appen Hitta min enhet så att du kan hitta en borttappad telefon eller surfplatta med Android via en annan Android-enhet.