Hitta en borttappad Android-enhet

Du kan kontrollera i förväg att en telefon eller surfplatta eller Wear OS-klocka går att hitta med Hitta min enhet ifall du skulle tappa bort den. Om du har tappat bort enheten läser du om att hitta, låsa och rensa den.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Se till att det går att hitta enheten

Om du vill hitta, låsa eller rensa en Android-enhet måste enheten

• vara inloggad på ett Google-konto
  • ha Plats aktiverat
  • ha Hitta min enhet aktiverat
  • ha Google Play installerat
  • kunna skapa en reservkod för tvåstegsverifiering
  • vara ansluten till mobildata eller wifi.
Steg 1: Kontrollera att du är inloggad på ett Google-konto
  1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Verifiera att e-postadressen du använde för att logga in är korrekt.

Tips! På en delad surfplatta är det bara ägaren som kan ändra dessa inställningar.

Steg 2: Kontrollera att Plats har aktiverats
  1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Plats.
  3. Aktivera Plats.
Steg 3: Kontrollera att Hitta min enhet är aktiverat
  1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Säkerhet Följt av Hitta min enhet.
    • Om du inte hittar Säkerhet trycker du på Säkerhet och plats eller Google Följt av Säkerhet.
  3. Kontrollera om Hitta min enhet är aktiverat.

Tips! I Android-versionerna 5.0 och tidigare hittar du inställningarna för Hitta min enhet i appen Google Inställningar

Steg 4: Kontrollera att enheten är synlig på Google Play

Obs! Om du döljer en enhet på Google Play visas den inte i Hitta min enhet.

1. Öppna https://play.google.com/library/devices.
  2. Kontrollera att rutan Visa i menyer är markerad uppe till vänster.
Steg 5: Kontrollera att du kan hitta enheten
  1. Öppna android.com/find.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Om du har fler än en enhet väljer du din enhet högst upp på skärmen.
Steg 6: Installera appen Hitta min enhet
  1. Om du vill hantera dina enheter och hitta dem installerar du appen Hitta min enhet Appen Hitta min enhet.
  2. Tryck på Logga in.

Tips! På en delad surfplatta är det bara ägaren som kan ändra dessa inställningar.

Steg 7: Skapa en reservkod för tvåstegsverifiering

Obs! Du hittar din enhet på https://android.com/find. Du kan även använda appen Google Hitta min enhet i gästläget med din e-postadress och ditt lösenord.

Om du tappar bort din primära Android-enhet och vill låsa eller radera den på distans måste du aktivera tvåstegsverifiering. Eftersom den primära Android-enheten kan vara del av din metod för tvåstegsverifiering, t.ex. att den kan ta emot en verifieringskod, är det viktigt att ha en reservkod. Om du inte har reservkoder eller någon fysisk säkerhetsnyckel kan du behöva kontakta mobiloperatören och beställa ett nytt SIM-kort.

1. Öppna Google-kontot.
  2. Tryck på Säkerhet.
  3. Tryck på Tvåstegsverifiering under Logga in på Google.
  4. Tryck på Reservkoder.

Läs mer om reservkoder.

Om du glömmer lösenordet, tappar bort telefonen eller inte kan logga in av någon annan anledning kan du få åtkomst till kontot igen med hjälp av säkerhetskopior. Läs mer om tvåstegsverifiering och säkerhetskopiering.

En fysisk säkerhetsnyckel är en av de starkaste metoderna för att skydda kontot. Förvara den fysiska säkerhetsnyckeln på ett säkert ställe. Om den primära Android-enheten är försvunnen eller stulen kan du logga in på https://android.com/find med den fysiska nyckeln. Läs mer om alternativ för säkerhetsnycklar.

Installera appen

Installera appen Hitta min enhet Appen Hitta min enhet så att du kan hitta en borttappad telefon eller surfplatta med Android via en annan Android-enhet.