Hitta en borttappad Android-enhet

Du kan kontrollera i förväg att en telefon eller surfplatta eller Wear OS-klocka går att hitta med Hitta min enhet ifall du skulle tappa bort den. Om du har tappat bort enheten läser du om att hitta, låsa och rensa den.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Kontrollera att enheten kan hittas

Följande måste gälla om det ska gå att hitta, låsa eller rensa en Android-telefon:

• Enheten måste vara påslagen.
  • Ett Google-konto måste vara inloggat på enheten.
  • Enheten måste ha en mobildata- eller Wi-Fi-anslutning.
  • Synlighet måste ha aktiverats för enheten på Google Play.
  • Plats måste ha aktiverats på enheten.
  • Hitta min enhet måste ha aktiverats på enheten.
Steg 1: Kontrollera att Hitta min enhet har aktiverats
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Säkerhet Följt av Hitta min enhet. Om alternativet Säkerhet inte visas trycker du på Säkerhet och plats eller Google Följt av Säkerhet.
  3. Kontrollera att Hitta min enhet är aktiverat.

Tips! På en delad surfplatta är det bara ägaren som kan ändra dessa inställningar.

Steg 2: Kontrollera att Plats har aktiverats
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Plats. Om du inte ser alternativet Plats trycker du på Säkerhet och plats Följt av Plats.
  3. Aktivera Plats.
Steg 3: Kontrollera att Synlighet har aktiverats på Google Play
Obs! Om du döljer en enhet på Google Play visas den inte i Hitta min enhet.
  1. Öppna play.google.com/settings.
  2. Välj enheten under Synlighet.
Steg 4: Kontrollera att du kan hitta enheten
  1. Öppna android.com/find.
  2. Logga in på Google-kontot. Om det finns mer än en användarprofil på den borttappade enheten loggar du in på Google-kontot i huvudprofilen. Läs mer om användarprofiler.
  3. Om du har flera enheter klickar du på den aktuella enheten högst upp på skärmen.

Installera appen

Installera appen Hitta min enhet Appen Hitta min enhet så att du kan hitta en borttappad telefon eller surfplatta med Android via en annan Android-enhet.

Titta på en video om att hitta en enhet

Hitta min enhet