Hitta en borttappad Android-enhet

Om du skulle tappa bort din mobil eller surfplatta med Android eller Wear OS-klocka kan det vara bra att kontrollera i förväg att du kan hitta den med Hitta min enhet.

Om du har tappat bort enheten läser du om att hitta, låsa och rensa den.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Kontrollera att enheten kan hittas

När du är inloggad på ett Google-konto på en Android-enhet är Hitta min enhet aktiverad som standard.

För att kunna hitta en borttappad Android-enhet med Hitta min enhet måste

• enheten vara påslagen
  • ett Google-konto vara inloggat på enheten
  • enheten ha en mobildata- eller Wi-Fi-anslutning
  • Synlighet vara aktiverad på Google Play
  • Plats vara aktiverad
  • Hitta min enhet vara aktiverad.
Steg 1: Kontrollera att Hitta min enhet har aktiverats
Om den är inaktiverad följer du stegen nedan.
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Säkerhet och plats. (Tryck på Google följt av Säkerhet om Säkerhet och plats inte visas.)
  3. Tryck på Hitta min enhet.
  4. Aktivera Hitta enheten via webben och Tillåt fjärrlåsning och fjärrensning.

På en delad surfplatta är det bara ägaren som kan ändra dessa inställningar.

Steg 2: Kontrollera att Plats har aktiverats
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Säkerhet och plats följt av Plats. (Tryck på Plats om Säkerhet och plats inte visas.)
  3. Aktivera Plats.
Steg 3: Kontrollera att Synlighet har aktiverats på Google Play
Om du döljer en enhet på Google Play visas den inte i Hitta min enhet. Så här visar du enheten:
  1. Öppna play.google.com/settings.
  2. Välj enheten under Synlighet.
Steg 4: Kontrollera att du kan hitta enheten
  1. Öppna android.com/find.
  2. Logga in på Google-kontot.
    Obs! Om det finns mer än en användarprofil på den borttappade enheten loggar du in på Google-kontot i huvudprofilen. Läs mer om användarprofiler.
  3. Om du har flera enheter klickar du på den aktuella enheten högst upp på skärmen.

Installera appen

Installera appen Hitta min enhet Appen Hitta min enhet så att du kan hitta en borttappad mobil eller surfplatta med Android via en annan Android-enhet.