Skapa ett Google-konto

Med ett Google-konto får du tillgång till flera av Googles produkter. Du kan till exempel göra följande med ett Google-konto:

• skicka och ta emot e-post med Gmail
  • hitta nya favoritvideor på YouTube
  • ladda ned appar från Google Play

Steg 1: Skapa ett Google-konto

När du skapar ett Google-konto ber vi om vissa personliga uppgifter. Genom att tillhandahålla korrekt information kan du skydda ditt konto och göra våra tjänster mer användbara.

Tips! Du behöver inte ha ett Gmail-konto för att skapa ett Google-konto. Du kan skapa ett med en e-postadress utanför Gmail i stället.

Välja ett nytt användarnamn

1. Besök Googles kontoregistreringssida.
  2. Ange ditt namn.
  3. Ange det användarnamn som du vill ha för kontot i fältet Användarnamn.
  4. Ange och bekräfta ditt lösenord.
  5. Klicka på Nästa.
  6. Verifiera ditt mobilnummer med koden som skickas via sms.
  7. Klicka på Verifiera.

Använd en befintlig e-postadress

1. Besök Googles kontoregistreringssida.
  2. Ange ditt namn.
  3. Klicka på Använd min nuvarande e-postadress i stället.
  4. Ange din befintliga e-postadress.
  5. Klicka på Nästa.
  6. Verifiera e-postadressen med koden som skickas till din befintliga e-postadress.
  7. Klicka på Verifiera.

Steg 2: Skydda kontot med hjälp av återställningsuppgifter

Om återställningsuppgifterna är aktuella blir det lättare för dig att få tillbaka kontot om du skulle glömma lösenordet eller om någon använder kontot utan din tillåtelse.

Läs mer om hur du undviker att bli utelåst från kontot.

Åtgärda problem

Kontrollera om du redan har ett Google-konto

Om du har loggat in på någon av Googles produkter tidigare, till exempel Gmail, Maps eller YouTube, har du redan ett Google-konto. Du kan använda samma användarnamn och lösenord som du skapade för att logga in i andra Google-produkter

Om du inte kommer ihåg om du har loggat in och vill kontrollera om du har ett konto anger du din e-postadress. Ett meddelande visas om inget Google-konto har kopplats till e-postadressen.

Du kan logga in på ett befintligt Google-konto.

Kontrollera vart aviseringsmeddelanden skickas

Som standard skickas kontorelaterade aviseringar till din nya Gmail-adress eller till din e-postadress utanför Google om du registrerade dig med en annan e-postadress.

Redigera kontaktadressen om du vill ändra vart aviseringarna skickas.

Tips! Du kan även skapa ett Google-konto med en befintlig e-postadress utanför Google.

Om e-postadressen redan används

Du kan inte välja den här e-postadressen för ett nytt konto. Om det här är din e-postadress kan det bero på följande: