Videoiden etsiminen puhehaulla

Voit etsiä videoita puhehaulla.

Audiotallenteiden ylläpito YouTuben puhehaun kautta

Tärkeää: Muista asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

Kun puhut YouTuben puhehaulle, joka on Googlen palvelu, Google käsittelee audiota ja vastaa sinulle äänentunnistusteknologian avulla.

YouTuben audiotallenneasetus tallentaa audiotallenteet YouTuben puhehaun toiminnasta Google-tilisi YouTube-historiaan. Kuten alla kerrotaan, Google voi käyttää YouTube-historiaasi äänentunnistustekniikoiden kehittämiseen. Audiotallenneasetus on pois päältä, ellet laita sitä päälle.

Miten audiotallenteita käytetään

Jos päätät tallentaa audiotallenteita YouTube-historiaan, Google käyttää tätä audiota äänentunnistustekniikoiden kehittämiseen ja parantamiseen. Myös niitä käyttävät Googlen palvelut (esim. YouTuben puhehaku) hyödyntävät audiota.

Joitain audioteknologian parannuksia varten koulutetut tarkastajat kuuntelevat, litteroivat ja merkitsevät tallennettuja ääninäytteitä, jotta Googlen palvelut voivat analysoida audiota paremmin. Google pyrkii suojaamaan yksityisyyttäsi esimerkiksi erottamalla audion tilistäsi, kun tarkastajat analysoivat sitä.

Puhehaun aloittaminen

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Valitse Haku Search.
  3. Napauta Mikrofonia .
  4. Salli pääsy mikrofoniin. Tallennus alkaa heti.
    • Tallennuksen lopettaminen: Valitse Mikrofoni .
    • Palaaminen tai tallenteen peruuttaminen: Valitse Poista Remove.

Mikrofonilupien muuttaminen

Jos olet aiemmin kieltänyt mikrofonin käytön, sinua voidaan pyytää antamaan lupa mikrofoniin käyttöön puhelimen asetuksissa.

1. Jos saat kehotteen sallia mikrofonin käyttö: Siirry Asetukset-kohtaan ja napauta kehotetta.
  2. Jos et saa kehotetta sallia mikrofonin käyttö:Valitse puhelimella Asetukset.
  3. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
  4. Etsi YouTube-sovellus.
  5. Napauta YouTube-asetukset.
  6. Valitse Luvat.
  7. Valitse Mikrofoni.
  8. Valitse joko Salli vain sovelluksen käytön aikana tai Kysy aina.

Kun palaat YouTube-sovellukseen, sinun pitäisi pystyä käyttämään puhehakua.

Puheen käyttötapoja

Tällä hetkellä nämä komennot ovat käytettävissä vain Android-laitteilla. Kaikki komennot eivät ole välttämättä käytettävissä kaikilla kielillä.

Tietyn sisällön katsominen tai kuunteleminen

• Siirry suoraan satunnaiseen kappaleeseen tai videoon: "Soita musiikkia".
  • Kun haluat valita tietyn artistin: "Soita kappaleita esittäjältä Ariana Grande".
  • Kun haluat valita tietyn genren: "Soita heavy metal ‑musiikkia".
  • Kun haluat mennä fiiliksen mukaan: "Toista rentouttavaa musiikkia".
  • Kun haluat kokeilla suosituksia: "Toista suositeltuja videoita".

Siirtyminen tietylle YouTube-sivulle

• Siirry tilauksiin: "Näytä omat tilaukset" tai "Mitä uutta omissa tilauksissa?"
  • Siirry katseluhistoriaan: "Näytä oma katseluhistoria".
  • Siirry kirjastoon: "Näytä oma kirjasto".
  • Siirry tietyn sisällöntuottajan viimeisimpiin latauksiin: "Näytä viimeisimmät videot TeamYouTubelta".
  • Siirry muihin samantyyppisiin videoihin: "Näytä aiheeseen liittyviä videoita".
  • Kokeile onneasi ja katso uusi video: "What's on YouTube?".

Audiotallenteiden ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus ja sitten Google.
  2. Valitse Ylläpidä Google-tiliäsi.
  3. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  4. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta YouTube-historia.
  5. Laita asetus päälle tai pois päältä valitsemalla "Sisällytä audiotallenteet" tai poistamalla valinta.

Google tallentaa audiotallenteet Google-tilillesi YouTube-historiaasi vain, kun nämä ehdot täyttyvät:

• Olet kirjautuneena Google-tilillesi.
  • Audiotallenneasetus on päällä.
    • Jos asetus on pois päältä, Google ei tallenna audiotallenteita Google-tilillesi YouTube-historian kanssa, vaikka olisit kirjautunut sisään.
  • Käytät puhehakua YouTubessa.
    • Kun haet YouTubesta Google Haun tai Assistantin avulla, audiotallenneasetus ei tallenna ääntä.

Kun audiotallenneasetus on päällä ja aktivoit puhehaun YouTubessa ollessasi kirjautuneena Google-tililläsi, Google tallentaa audiotallenteet Google-tilillesi YouTube-historiaan. Kun haet YouTubesta Google Haun tai Assistantin avulla, audiota ei tallenneta tällä asetuksella.

Kun audiotallenneasetus on pois päältä ja aktivoit puhehaun YouTubesta, Google ei tallenna audiotallenteita YouTube-historiaasi, vaikka olisit kirjautunut sisään. Kun puhut Googlen palveluille, Google jatkaa audiosi käsittelyä, jotta voimme vastata sinulle.

Tämä YouTuben puhehaun audioasetus ei vaikuta muissa Googlen palveluissa tallennettuun ja hallinnoituun audioon, jota voit käyttää YouTube-videoiden hakemiseen äänikomennoilla, kuten Google Haussa ja Assistantissa. Voit päättää osoitteessa activity.google.com, tallennetaanko Google Haun, Assistantin ja Mapsin audio verkko- ja sovellustoimintaasi.

Jos poistat audiotallenneasetuksen käytöstä, aiemmin tallennettua audiota ei poisteta. Voit poistaa audiotallenteitasi koska tahansa.

Audiotallenteiden löytäminen tai poistaminen

Audiotallenteiden löytäminen

Tärkeää: Jos näet Transkriptiota ei saatavilla ‐ilmoituksen, tallenteessa on ehkä ollut liikaa taustamelua.

Google-tilin asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

Näin löydät YouTuben puhehaun tallennetun audion YouTube-historiasta:

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus ja sitten Google.
  2. Valitse Ylläpidä Google-tiliäsi.
  3. Valitse yläreunasta Data ja yksityisyys.
  4. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta YouTube-historia ja sitten Ylläpidä historiaa. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Tarkastella luetteloa aiemmista tapahtumista. Audiota sisältävissä kohteissa on tallenne.
    • Voit toistaa tallenteen näin: Valitse Audio ‐kohdan vierestä Tiedot ja sitten Näytä tallenne ja sitten Toista Toista.
Vinkki: Turvallisuuden parantamiseksi voit vaatia lisätodennuksen ennen koko historian näkemistä.

Tallenteiden poistaminen YouTube-historiasta

Kohteiden poistaminen yksitellen

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus ja sitten Google.
  2. Valitse Ylläpidä Google-tiliäsi.
  3. Valitse Data ja yksityisyys.
  4. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta YouTube-historia ja sitten Ylläpidä historiaa.
    • Voit nähdä listan aiemmasta toiminnastasi.
    • Audiota sisältävissä kohteissa on tallenne.
  5. Valitse poistettavan tuotteen kohdalta Poista Remove ja sitten Poista.

Kaiken poistaminen kerralla

Näin poistetaan kaikki YouTube-historian kohteet, ei vain tallenteen sisältäviä kohteita.

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus ja sitten Google.
  2. Valitse Ylläpidä Google-tiliäsi.
  3. Valitse Data ja yksityisyys.
  4. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta YouTube-historia ja sitten Ylläpidä historiaa.
    • Voit nähdä listan aiemmasta toiminnastasi.
    • Audiota sisältävissä kohteissa on tallenne.
  5. Valitse toiminnan yläpuolelta Poista Down Arrow.
  6. Valitse Koko historia.
  7. Poista toimintasi ohjeiden mukaisesti.

Audiotallenteiden poistaminen automaattisesti

Automaattinen poisto poistaa kaikki YouTube-historian kohteet, ei vain audiotallenteita sisältäviä kohteita.

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus ja sitten Google.
  2. Valitse Ylläpidä Google-tiliäsi.
  3. Valitse Data ja yksityisyys.
  4. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta YouTube-historia ja sitten Automaattinen poisto.
  5. Valitse automaattinen poistoasetus YouTube-historialle.
  6. Valitse Poista toiminta automaattisesti, kun siitä on kulunut.
  7. Valitse, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumasi.
  8. Valitse Seuraava.
  9. Valitse Vahvista.

Google voi poistaa audion aiemmin, jos sitä ei enää tarvita kehittämiseen ja parantamiseen. Joitakin kieliä varten voidaan esimerkiksi tarvita vähemmän näytteitä ajan mittaan.

Audiotallenteiden hallinta

Voit hallita YouTube-historiaan tallennettuja audiotallenteita osoitteessa activity.google.com. Voit tehdä esimerkiksi seuraavia asioita:

• Voit laittaa audiotallenneasetuksen päälle tai pois päältä YouTube-historian asetuksista.
  • Kuuntele audiota.
  • Voit valita automaattisen poiston tai poistaa audiota manuaalisesti.
    • Google voi poistaa audion aiemmin, jos sitä ei enää tarvita kehittämiseen ja parantamiseen. Joitakin kieliä varten voidaan esimerkiksi tarvita vähemmän näytteitä ajan mittaan.
  • Lataa audiota osoitteesta takeout.google.com.

Voit lukea lisää muusta Googlen tallentamasta datasta ja siitä, miksi ja miten dataa käytetään palvelujemme parantamiseen, osoitteessa policies.google.com. Kerromme esimerkiksi, miten teknologia suojaa tietojasi ja miten voit muuttaa yksityisyysasetuksia palveluissamme.

Muita audiotallenteiden tallennuspaikkoja

Tämä YouTuben puhehaun audioasetus ei vaikuta muissa Googlen palveluissa tallennettuun ja hallinnoituun audioon, jota voit käyttää YouTube-videoiden hakemiseen äänikomennoilla, kuten Google Haussa ja Assistantissa. Voit päättää osoitteessa activity.google.com, tallennetaanko Google Haun, Assistantin ja Mapsin audio verkko- ja sovellustoimintaasi.

Asetus ei vaikuta audioon, jota on tallennettu laitteellesi muihin tarkoituksiin, esimerkiksi henkilökohtaisen Voice Matchin käyttöönottoon tai muokkaukseen tai laitteen audioteknologian personointiin.

Google voi käyttää änentunnistusteknologian parantamiseen federoidulla oppimisella tai väliaikaisella oppimisella myös muita koneoppimistekniikoita, joita tämä asetus ei ohjaa. Esimerkkejä:

• Kun Gboardin parannusasetus on päällä, Gboard voi tallentaa ja käsitellä audiota laitteellasi parantaakseen puheentunnistusta kaikille. Sanomiasi asioita ei lähetetä palvelimelle. Lue lisää Gboardin parantamisesta
  • Google voi käsitellä audiotasi reaaliajassa ja analysoida sitä parantaakseen äänentunnistusteknologiaa, jotka käyttävät väliaikaista oppimista. Tämä prosessi ei tallenna audiota YouTube-historiaasi. Lue lisää osoitteesta yt.be/speechlearningmodels.