Tilille tallennettavien toimintojen määrittäminen

Toimintojen hallinnan avulla voit valita, millaista toimintaa tallennetaan Google-tilillesi. Näitä asetuksia sovelletaan kaikkiin laitteisiin, joilla olet kirjautuneena tilillesi.

Voit muuttaa näitä asetuksia sekä katsella ja poistaa tallennettuja toimintojasi milloin tahansa.

Tallennettavia toimintoja

Toimintojen hallinnan avulla voit päättää, haluatko tallentaa tämäntyyppisiä toimintoja:

• Verkko- ja sovellustoiminta tallentaa hakusi ja muun toimintasi Google-palveluissa, jolloin hakeminen on nopeampaa ja saat personoidumman kokemuksen Haussa, Mapsissa ja muissa Google-tuotteissa. Voit myös halutessasi sisällyttää Chrome-selaushistorian ja toimintasi Googlen palveluja käyttäviltä sivustoilta, laitteilta ja sovelluksista
  • Sijaintihistoria luo yksityisen kartan paikoista, joissa käyt laitteellesi kirjautuneena, ja tarjoaa sen avulla esimerkiksi parempia karttahakuja ja työmatkareittejä.
  • Laitteen tiedot tallentaa yhteystietosi, kalenterisi, sovelluksesi ja muun laitteen tiedot ja parantaa niiden avulla Google-käyttökokemustasi.
  • Puhe- ja äänitoiminta tallentaa puhetta ja äänisyötteitä (esimerkiksi Ok Google ‑komentoja) äänen- ja puheentunnistuksen parantamiseksi.
  • YouTube-hakuhistoria tallentaa YouTube-hakusi, jotta voit hakea nopeammin ja saada parempia videosuosituksia.
  • YouTube-katseluhistorian avulla löydät äskettäin katsomasi YouTube-videot helpommin ja saat parempia suosituksia.

Tallennettavan toiminnan muuttaminen

Voit vaikuttaa useimpiin tilillesi tallennettuihin toimintoihin muuttamalla näitä asetuksia.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta toimintatyyppi.
  4. Ota toimintatyyppi käyttöön tai poista se käytöstä.

Toiminnan katselu tai poistaminen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta toimintatyyppi ja sitten Hallinnoi historiaa.
  4. Katsele työkalun avulla toimintaasi. Lue, kuinka voit poistaa sijaintihistorian aikajanaltasi tai poistaa dataa Omista tapahtumista.

Milloin toimintaa tallennetaan

Toimintaa tallennetaan, kun olet kirjautunut Google-tilillesi millä tahansa laitteella. Kun toimintojen hallinta on käytössä, Google voi tallentaa tietoja tämän asetuksen perusteella.

Huom. Jos käytät useampia tilejä samanaikaisesti, toiminta saattaa tallentua oletustilillesi.

Lue lisää keräämistämme tiedoista ja siitä, kuinka käytämme niitä palveluidemme parantamiseen.

Tiedot tuotteiden ja palveluiden käytöstäsi

Kun käytät Googlen tuotteita ja palveluita, Google-tilillesi tallennetaan tietoja käytöstä, esimerkiksi miten ja milloin käytät tiettyjä ominaisuuksia.

Tieto tuotteen tai palvelun käytöstä säilyy tilillä, vaikka poistat tapahtuman muita tietoja. Jos esimerkiksi poistat haun Omista tapahtumista, hakutapahtuma näkyy yhä tililläsi, mutta tiedot hakukohteesta poistetaan.

Googlen tietosuojakäytännössä selitetään, kuinka käytämme näitä tietoja. Ne auttavat Googlea esimerkiksi

• estämään roskapostia ja väärinkäyttöä
  • parantamaan tuotteita ja palveluita sekä kehittämään uusia
  • ymmärtämään, kuinka eri tuotteet ja ominaisuudet vaikuttavat toisiinsa
  • saamaan yritystoiminnan kannalta tärkeitä tietoja, kuten tuotteiden ja ominaisuuksien käyttäjämääriä ja käyttöaikoja.

Tietoja säilytetään niin kauan kuin niistä on apua yllä mainituissa asioissa. Jos poistat tilisi, tiedot poistetaan samalla.

Lue lisää Googlen keräämästä datasta ja keräämisen syistä.