Käyttö- ja diagnostiikkatietojen jakaminen Googlelle

Voit auttaa kehittämään Androidia sallimalla laitteen käyttöä ja toimintaa koskevien tietojen lähettämisen Googlelle.

Jos olet ottanut käyttöön ylimääräisen verkko- ja sovellustoiminnan tallentamisen, nämä tiedot tallennetaan tilillesi. Voit katsella ja poistaa näitä tietoja Omat tapahtumat ‑sivulla. Tietojen avulla personoimme Google-palveluitasi entistä enemmän ja parannamme tuotteiden ja palvelujen käyttökokemusta.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 8.0:aa tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Käyttö- ja diagnostiikkatietojen käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

Laitteen käyttöönoton yhteydessä voit valita, lähetetäänkö Googlelle käyttö- ja diagnostiikkatietoja. Voit muokata tätä asetusta milloin tahansa:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google ja sitten Lisää Lisää ja sitten Käyttö- ja diagnostiikkatiedot.
  3. Ota Käyttö- ja diagnostiikkatiedot käyttöön tai poista ne käytöstä.

Vaikka käyttö- ja diagnostiikkatiedot eivät ole käytössä, laite voi silti saada keskeisiä palveluja, kuten uuden Android-version. Käyttö- ja diagnostiikkatietojen poistaminen käytöstä ei vaikuta sovellusten keräämiin tietoihin.

Huom. Jos jaat laitteesi, muut käyttäjäprofiilit voivat muuttaa asetusta.

Googlelle jaettavat tiedot

Kun käyttö- ja diagnostiikkatiedot on käytössä, laite lähettää Googlelle tietoja toimivista ja toimimattomista ominaisuuksista. Laitteesi voi esimerkiksi lähettää seuraavanlaisia tietoja:

• Akun varaustaso
  • Kuinka usein käytät sovelluksiasi
  • Verkkoyhteyksiesi (esim. mobiili-, Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksien) laatu ja kesto

Miten Google käyttää näitä tietoja

Tietoja käytetään Google-sovellusten, Android-laitteiden ja muiden Googlen tuotteiden ja palvelujen parantamiseen. Kaikkia tietoja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Käyttö- ja diagnostiikkatietojen avulla Google voi parantaa esimerkiksi näitä ominaisuuksia:

• Akunkesto
    Kun Google saa tietoja eniten akkua käyttävistä ominaisuuksista, tavallisten ominaisuuksien akun käyttöä voidaan kehittää.
  • Laitteen kaatuminen ja pysähtyminen
    Google voi parantaa Android-käyttöjärjestelmän vakautta sovellusten kaatumis- ja pysähtymistietojen avulla.

Osa kootuista tiedoista auttaa myös kumppaneitamme, kuten Android-kehittäjiä, parantamaan sovelluksiaan ja tuotteitaan.