Tilin tapahtumien katselu ja hallinta

Omissa tapahtumissa voit tarkastella hakujasi, selaushistoriaasi ja muuta Google-tilillesi tallennettua toimintaa. Hallinnoit itse tallennettavia kohteita ja voit poistaa kohteita tililtäsi.

Mikä on Omat tapahtumat ‑sivu?

Omissa tapahtumissa voit katsella ja tehdä muutoksia toimintaasi, kuten tehtyihin hakuhin, katsottuihin videoihin ja vierailtuihin sivustoihin.

Tapahtumien tallentaminen

Tiettyjen Google-palvelujen, esimerkiksi Haun, YouTuben ja Chromen, käytöstä tallennetaan tilillesi tietojälki. Tapahtumatietojen avulla voimme tehdä Google-palveluista nopeampia ja hyödyllisempiä sinulle.

Omissa tapahtumissa näkyvät tapahtumatyypit riippuvat käyttämistäsi Google-tuotteista ja käytössä olevista toimintojen hallinta ‑asetuksista.

Milloin tapahtumia tallennetaan tilillesi?

Tapahtumia tallennetaan, kun olet kirjautuneena sisään Google-tilillesi.

Voit ylläpitää useimpia tilillesi tallennettavia tapahtumia käyttämällä Toimintojen hallinnan asetuksia, kuten Verkko- ja sovellustoiminta sekä YouTube-katseluhistoria.

Tapahtumien löytäminen ja katselu

Tapahtumat näytetään luettelossa yksitellen, viimeisin ensimmäisenä. Yksittäiset kohteet voivat kuulua paketteihin, joihin kootaan samanlaisia tapahtumia. (Huom. Kaikki samantyyppiset tapahtumat eivät välttämättä löydy samasta paketista.)

Tapahtumien etsiminen​

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigointipaneelista Data ja personointi.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑paneelista Omat tapahtumat.
  4. Katsele tapahtumiasi:
    • Voit selata tapahtumia päivämäärä- ja aikajärjestyksessä.
    • Voit etsiä tiettyjä tapahtumia käyttämällä yläreunassa olevia suodattimia ja hakukenttää.

Saat tapahtumat näkyviin yksitellen tai paketteina. Jos haluat vaihtaa näkymää, valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Kohdenäkymä tai Pakettinäkymä.

Tapahtumien lisätietojen näkeminen

• Paketin kaikkien tapahtumien näkeminen: Valitse paketin kohdalta Lisää Lisää ja sitten Lisätiedot.
  • Yksittäisen tapahtuman lisätietojen näkeminen: Valitse tapahtuman kohdalta Lisätiedot. Näet tapahtuman päivämäärän ja ajan sekä syyn sen tallentamiselle. Saatat myös nähdä sijainti-, laite- ja sovellustietoja.

Tapahtuman poistaminen

Tutustu hakujen, selaushistorian ja muiden tapahtumien poistamiseen Omissa tapahtumissa.

Tallennettavien tapahtumien muuttaminen

Voit valita suurimman osan tiedoista, joita Omiin tapahtumiin tallennetaan.​

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigointipaneelista Data ja personointi.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑paneelista Toimintojen hallinnan asetusten valitseminen.
  4. Ota haluamasi tapahtumatyypit käyttöön tai pois käytöstä.

Huom. Kaikki tapahtumat eivät näy Omissa tapahtumissa.

Ongelmien korjaus

Tapahtumia ei näy

Jos hakuja, vierailtuja verkkosivustoja tai muita tapahtumia ei näy Omissa tapahtumissa, tarkista seuraavat asiat:

• Olet kirjautuneena sisään. Tapahtumia tallennetaan vain, kun olet kirjautunut sisään Google-tilillesi.
  • Laitteesi on yhteydessä verkkoon. Offline-toiminta ei näy Omissa tapahtumissa ennen kuin laite muodostaa yhteyden internetiin.
  • Oikeat asetukset ovat käytössä. Varmista Toimintojen hallinnasta, että haluamasi tapahtumat tallennetaan tilillesi.
  • Olet kirjautuneena vain yhdelle tilille. Jos samalle selaimelle tai laitteelle on kirjauduttu useammalla tilillä, toiminta saatetaan tallentaa oletussijaintiin.

Huom. Kaikki Google-palvelut eivät tue tapahtumien tallentamista tilillesi.

Näkyy tapahtumia, joita et tunnista

Saatat nähdä tällaisia vieraita tapahtumia Omissa tapahtumissa:

Googlen palveluja käyttävien verkkosivustojen ja sovellusten tapahtumat

Jotkin sivustot ja sovellukset käyttävät Googlen palveluja, kuten Hakua, Mapsia tai mainoksia. Jos käytät näitä sivustoja tai sovelluksia, kun olet kirjautuneena Google-tilille, tämä toiminta saattaa näkyä Omissa tapahtumissa. Jos jaat laitteen tai kirjaudut sisään useilla tileillä, saatat nähdä tässä tapahtumia toiselta kirjautuneelta tililtä.

Jotkin sivustot ja sovellukset jakavat tiettyjä tapahtumia Googlen kanssa.

Lue lisää verkko- ja sovellustoiminnasta.

Ennakoitu toiminta

Joskus Google ennakoi, mitä haluat nähdä seuraavaksi, ja näyttää sinulle sisältöä tämän arvion mukaan. Esimerkki:

• Jos YouTuben automaattinen toisto on käytössä, Omissa tapahtumissa voi näkyä videoita, jotka toistettiin automaattisesti aiemmin katsomiesi videoiden perusteella.

Muu epätavallinen toiminta

Saatat nähdä vierasta toimintaa seuraavissa tapauksissa:

• Olet kirjautunut samanaikaisesti useammalle tilille samalla selaimella tai laitteella. Toisen tilin toimintaa on tässä tapauksessa voitu tallentaa tietoihisi.
  • Et ole kirjautunut ulos jaetulla laitteella, kuten julkisella tietokoneella.
  • Laitteellesi on määritetty eri päivämäärä ja aika. Tämän laitteen tapahtumien yhteydessä saattaa näkyä väärä päivämäärä.
  • Joku muu on käyttänyt tiliäsi ilman lupaa.

Jos epäilet, että jokin tapahtuma on peräisin toiselta käyttäjältä, paranna tilisi suojausta.

Käytät yksinkertaistettua tilaa

Jos näet Käytät yksinkertaistettua tilaa ‑ilmoituksen, selaimesi ei tue kaikkia Omien tapahtumien ominaisuuksia. Katso, miten voit päivittää selaimesi.

Muun toiminnan katselu

Omat tapahtumat ‑sivulla ei näytetä kaikkia tilillesi tallennettuja tapahtumia. Jos olet esimerkiksi ottanut käyttöön Sijaintihistorian, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle.

Näin voit katsella muunlaisia tilillesi tallennettuja tapahtumia:

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigointipaneelista Data ja personointi.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑paneelista Omat tapahtumat.
  4. Valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Muu Google-toiminta.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto niiden tapahtumien alta, jotka haluat nähdä.

Lue lisää siitä, mitä tietoja keräämme ja miksi.

Jos haluat nähdä tai ylläpitää muita tilitietojasi, avaa Google-tilisi.

Lue lisää siitä, mitä tietoja keräämme ja miksi.

Jos haluat katsella tai ylläpitää muita tilitietojasi, avaa Google-tilisi.