Tapahtumien poistaminen

Kun käytät Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluita, osa tapahtumistasi tallennetaan Google-tilillesi. Voit katsella ja poistaa tätä toimintaa Omissa tapahtumissa, ja voit lopettaa useimpien tapahtumien tallentamisen koska tahansa.

Tapahtuman poistaminen manuaalisesti

Kaikkien tapahtumien poistaminen

1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  5. Valitse Poista tapahtumia päivämäärän mukaan.
  6. Klikkaa Poista päivämäärän mukaan ‑kohdasta alanuolta Alanuoli ja valitse Koko historia.
  7. Valitse Poista.

Yksittäisten tapahtumien poistaminen

Tapahtuma voi olla esimerkiksi Google-haku tai Chromessa avattu verkkosivusto.
  1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Etsi poistettava kohde. Voit etsiä kohteita esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa aiheen tai tuotteen mukaan. Valitse yläreunasta Aiheen tai tuotteen mukaan poistaminen ‑kohdasta Kokeile.
    • Etsi hakusanan tai päivämäärän perusteella.
  5. Valitse poistettavan kohteen kohdalta Lisää Lisää.
  6.  Valitse Poista.

Samanlaisten kohteiden poistaminen

Huom. Ryhmät eivät välttämättä sisällä kaikkia samanlaisia tapahtumia.
  1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Etsi poistettava tapahtumien ryhmä. Voit etsiä sitä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
    • Selaa päivämäärän mukaan. (Jos et näe ryhmiä, valitse sivun oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Pakettinäkymä.)
    • Hae sivun yläreunasta hakusanalla tai käytä suodattimia.
    • Etsi tapahtumia päivämäärän tai tuotteen perusteella.
  5. Valitse ryhmän yläreunasta Lisää Lisää.
  6. Valitse Poista.

Tapahtumien poistaminen päivämäärän tai tuotteen perusteella

1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Valitse sivun yläreunasta Suodata päivämäärän ja tuotteen mukaan.
  5. Tämän jälkeen voit
    • valita ajanjakson
    • valita, mitkä Google-tuotteet luetaan mukaan. (Huom. Kaikki Googlen tuotteet eivät tallenna tietoja Omiin tapahtumiin.)
  6. Valitse sivun yläreunasta Haku Haku.
  7. Jos haluat poistaa tapahtuman, valitse hakukentän vierestä Lisää Lisää.
    • Tiettyjen kohteiden poistaminen: Valitse kohta Valitse. Valitse poistettavat kohteet. Valitse oikeasta yläkulmasta Poista Poista.
    • Kaikkien kohteiden poistaminen: Valitse Poista tulokset.

Tapahtuman poistaminen automaattisesti

Voit poistaa automaattisesti joitakin Google-tilisi tapahtumista.

1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Verkko- ja sovellustoiminta.
  4. Valitse Verkko- ja sovellustoiminta ‑kohdasta Hallinnoi historiaa.
  5. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Säilytä toimintaa.
  6. Valitse, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumasi, ja tallenna valintasi valitsemalla ja sitten Seuraava ja sitten Vahvista.

Huom. Osa tapahtumista voi vanhentua valitsemaasi ajanjaksoa aiemmin.

Tapahtumien poistaminen muista paikoista

Toimintaasi voidaan tallentaa Omien tapahtumien lisäksi myös muihin paikkoihin. Jos olet esimerkiksi ottanut käyttöön Sijaintihistorian, siihen liittyviä tapahtumia tallennetaan Mapsin aikajanalle. Voit poistaa suurimman osan näihin paikkoihin tallennetuista tapahtumista.

Muiden tilille tallennettujen tapahtumien poistaminen

1. Siirry tietokoneella Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta ylänavigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toiminta ja aikajana ‑kohdasta Omat tapahtumat.
  4. Valitse sivun oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  5. Valitse Muu Google-toiminta.
  6. Tämän jälkeen voit tehdä seuraavia asioita:
  • Tiettyjen kohteiden poistaminen: Valitse tapahtuman alapuolelta Poista.
  • Muualle tallennettujen tietojen poistaminen: Valitse tapahtuman alapuolelta Siirry.

Selaustietojen poistaminen

Käyttötietojasi voidaan säilyttää selaimessasi, vaikka olisit poistanut ne Omista tapahtumista.

Tapahtumien tallennuksen keskeyttäminen

Voit valita suurimman osan Omissa tapahtumissa näytettävissä tiedoista.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Tiedot ja räätälöinti.
  3. Valitse Toimintojen hallinta ‑kohdasta Ylläpidä toimintojen hallinnan asetuksia.
  4. Poista käytöstä tapahtumat, joita et halua tallentaa.

Huom. Kaikki tapahtumat eivät näy Omissa tapahtumissa.

Tapahtumien tallennuksen väliaikainen estäminen

Voit tehdä hakuja ja selata verkkoa yksityisesti.

Huom. Jos kirjaudut Google-tilillesi yksityisessä selainikkunassa, hakutapahtumasi saattavat tallentua kyseiselle tilille.

Ongelmien korjaaminen

Poistetut tapahtumat näkyvät Omissa tapahtumissa

• Varmista, että laitteesi on yhteydessä internetiin. Kun poistat kohteita Omista tapahtumista jollakin laitteella, tiedot saattavat yhä näkyä offline-tilassa olevilla laitteilla. Tiedot poistetaan laitteelta, kun se muodostaa yhteyden internetiin.
  • Tyhjennä välimuisti ja poista evästeet.

Tiedot tuotteiden ja palveluiden käytöstäsi

Kun käytät Googlen tuotteita ja palveluita, Google-tilillesi tallennetaan tietoja käytöstä, esimerkiksi miten ja milloin käytät tiettyjä ominaisuuksia.

Tieto tuotteen tai palvelun käytöstä säilyy tilillä, vaikka poistat tapahtuman muita tietoja. Jos esimerkiksi poistat haun Omista tapahtumista, hakutapahtuma näkyy yhä tililläsi, mutta tiedot hakukohteesta poistetaan.

Googlen tietosuojakäytännössä selitetään, kuinka käytämme näitä tietoja. Ne auttavat Googlea esimerkiksi

• estämään roskapostia ja väärinkäyttöä
  • parantamaan tuotteita ja palveluita sekä kehittämään uusia
  • ymmärtämään, kuinka eri tuotteet ja ominaisuudet vaikuttavat toisiinsa
  • saamaan yritystoiminnan kannalta tärkeitä tietoja, kuten tuotteiden ja ominaisuuksien käyttäjämääriä ja käyttöaikoja.

Tietoja säilytetään niin kauan kuin niistä on apua yllä mainituissa asioissa. Jos poistat tilisi, tiedot poistetaan samalla.

Lue lisää Googlen keräämästä datasta ja keräämisen syistä.