Videoiden etsiminen puhehaulla

Voit etsiä videoita puhehaulla.

Audiotallenteiden ylläpito YouTuben puhehaun kautta

Tärkeää: Muista asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

Kun puhut YouTuben puhehaulle, joka on Googlen palvelu, Google käsittelee audiota ja vastaa sinulle äänentunnistusteknologian avulla.

YouTuben audiotallenneasetus tallentaa audiotallenteet YouTuben puhehaun toiminnasta Google-tilisi YouTube-historiaan. Kuten alla kerrotaan, Google voi käyttää YouTube-historiaasi äänentunnistustekniikoiden kehittämiseen. Audiotallenneasetus on pois päältä, ellet laita sitä päälle.

Miten audiotallenteita käytetään

Jos päätät tallentaa audiotallenteita YouTube-historiaan, Google käyttää tätä audiota äänentunnistustekniikoiden kehittämiseen ja parantamiseen. Myös niitä käyttävät Googlen palvelut (esim. YouTuben puhehaku) hyödyntävät audiota.

Joitain audioteknologian parannuksia varten koulutetut tarkastajat kuuntelevat, litteroivat ja merkitsevät tallennettuja ääninäytteitä, jotta Googlen palvelut voivat analysoida audiota paremmin. Google pyrkii suojaamaan yksityisyyttäsi esimerkiksi erottamalla audion tilistäsi, kun tarkastajat analysoivat sitä.

Audiotallenteiden ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta YouTube-historia.
  4. Laita asetus päälle tai pois päältä valitsemalla "Sisällytä audiotallenteet" tai poistamalla valinta.

Kun audiotallenneasetus on päällä ja otat puhehaun käyttöön YouTubessa ollessasi kirjautuneena Google-tililläsi, Google tallentaa audiotallenteet Google-tilillesi YouTube-historiaasi. Kun haet YouTubesta Google Haun tai Assistantin avulla, audiota ei tallenneta tällä asetuksella.

Jos käytät laitettasi ilman internetyhteyttä, audio saatetaan tallentaa tilillesi, kun olet taas yhteydessä internetiin.

Kun audiotallenneasetus on pois päältä ja aktivoit puhehaun YouTubesta, Google ei tallenna audiotallenteita YouTube-historiaasi, vaikka olisit kirjautunut sisään. Kun puhut Googlen palveluille, Google jatkaa audiosi käsittelyä, jotta voimme vastata sinulle.

Tämä YouTuben puhehaun audioasetus ei vaikuta muissa Googlen palveluissa tallennettuun ja hallinnoituun audioon, jota voit käyttää YouTube-videoiden hakemiseen äänikomennoilla, kuten Google Haussa ja Assistantissa. Voit päättää osoitteessa activity.google.com, tallennetaanko Google Haun, Assistantin ja Mapsin audio verkko- ja sovellustoimintaasi.

Jos poistat audiotallenteet käytöstä, aiemmin tallennettua audiota ei poisteta. Voit poistaa audiotallenteitasi koska tahansa.

Vinkki: Jos laitteesi havaitsee aktivoitumisen aiheetta, Google saattaa tallentaa audion. Parannamme järjestelmäämme jatkuvasti vähentääksemme aiheettomia aktivoitumisia.

Audiotallenteiden löytäminen tai poistaminen

Audiotallenteiden löytäminen

Google-tilin asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta YouTube-historia ja sitten Ylläpidä historiaa. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Tarkastella luetteloa aiemmista tapahtumista. Audiota sisältävissä kohteissa on tallenne.
    • Toistaa tallenteen. Klikkaa Audio-kohdan vierestä Tiedot ja sitten Näytä tallenne ja sitten Toista Toista.
  4. Valitse poistettavan tallenteen kohdalta Lisää Lisää ja sitten Poista.

Tärkeää: Jos näet Transkriptiota ei saatavilla ‐ilmoituksen, tallenteessa on ehkä ollut liikaa taustamelua.

Vinkki: Turvallisuuden parantamiseksi voit vaatia lisätodennuksen ennen koko historian näkemistä.

Tallenteiden poistaminen YouTube-historiasta

Kohteiden poistaminen yksitellen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta YouTube-historia ja sitten Ylläpidä historiaa.
    • Voit nähdä listan aiemmasta toiminnastasi.
    • Audiota sisältävissä kohteissa on tallenne.
  4. Valitse Poista Remove.
  5. Kun näet kehotuksen "Vahvista, että haluat poistaa tämän tapahtuman", valitse Poista.

Kohteiden poistaminen yksitellen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta YouTube-historia ja sitten Ylläpidä historiaa.
    • Voit nähdä listan aiemmasta toiminnastasi.
    • Audiota sisältävissä kohteissa on tallenne.
  4. Valitse Poista Remove.
  5. Kun näet kehotuksen "Vahvista, että haluat poistaa tämän tapahtuman", valitse Poista.

Kaiken poistaminen kerralla

Näin poistetaan kaikki YouTube-historian kohteet, ei vain tallenteen sisältäviä kohteita.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta YouTube-historia ja sitten Ylläpidä historiaa.
    • Voit nähdä listan aiemmasta toiminnastasi.
    • Audiota sisältävissä kohteissa on tallenne.
  4. Jos haluat poistaa kaikki YouTube-historian kohteet, klikkaa Poistaja sitten Poista koko historia.
  5. Tarkista poistettava YouTube-toiminta.
  6. Vahvista valitsemalla Poista.

Audiotallenteiden poistaminen automaattisesti

Automaattinen poisto poistaa kaikki YouTube-historian kohteet, ei vain audiotallenteita sisältäviä kohteita.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta Data ja yksityisyys.
  3. Valitse "Historia-asetukset"-kohdasta YouTube-historia ja sitten Automaattinen poisto.
  4. Valitse automaattinen poistoasetus YouTube-historialle.
  5. Valitse Poista toiminta automaattisesti, kun siitä on kulunut.
  6. Valitse, kuinka kauan haluat säilyttää tapahtumasi.
  7. Valitse Seuraava.
  8. Valitse Vahvista.

Vinkki: Muista asetuksista riippuen audiotallenteita voidaan tallentaa muualle.

Google voi poistaa audion aiemmin, jos sitä ei enää tarvita kehittämiseen ja parantamiseen. Joitakin kieliä varten voidaan esimerkiksi tarvita vähemmän näytteitä ajan mittaan.

Audiotallenteiden hallinta

Voit hallita YouTube-historiaan tallennettuja audiotallenteita osoitteessa activity.google.com. Voit tehdä esimerkiksi seuraavia asioita:

• Voit laittaa audiotallenneasetuksen päälle tai pois päältä YouTube-historian asetuksista.
  • Kuuntele audiota.
  • Voit valita automaattisen poiston tai poistaa audiota manuaalisesti.
    • Google voi poistaa audion aiemmin, jos sitä ei enää tarvita kehittämiseen ja parantamiseen. Joitakin kieliä varten voidaan esimerkiksi tarvita vähemmän näytteitä ajan mittaan.
  • Lataa audiota osoitteesta takeout.google.com.

Voit lukea lisää muusta Googlen tallentamasta datasta ja siitä, miksi ja miten dataa käytetään palvelujemme parantamiseen, osoitteessa policies.google.com. Kerromme esimerkiksi, miten teknologia suojaa tietojasi ja miten voit muuttaa yksityisyysasetuksia palveluissamme.

Muita audiotallenteiden tallennuspaikkoja

Tämä YouTuben puhehaun audioasetus ei vaikuta muissa Googlen palveluissa tallennettuun ja hallinnoituun audioon, jota voit käyttää YouTube-videoiden hakemiseen äänikomennoilla, kuten Google Haussa ja Assistantissa. Voit päättää osoitteessa activity.google.com, tallennetaanko Google Haun, Assistantin ja Mapsin audio verkko- ja sovellustoimintaasi.

Asetus ei vaikuta audioon, jota on tallennettu laitteellesi muihin tarkoituksiin, esimerkiksi henkilökohtaisen Voice Matchin käyttöönottoon tai muokkaukseen tai laitteen audioteknologian personointiin.

Google voi käyttää änentunnistusteknologian parantamiseen federoidulla oppimisella tai väliaikaisella oppimisella myös muita koneoppimistekniikoita, joita tämä asetus ei ohjaa. Esimerkkejä:

• Kun Gboardin parannusasetus on päällä, Gboard voi tallentaa ja käsitellä audiota laitteellasi parantaakseen puheentunnistusta kaikille. Sanomiasi asioita ei lähetetä palvelimelle. Lue lisää Gboardin parantamisesta
  • Google voi käsitellä audiotasi reaaliajassa ja analysoida sitä parantaakseen äänentunnistusteknologiaa, jotka käyttävät väliaikaista oppimista. Tämä prosessi ei tallenna audiota YouTube-historiaasi. Lue lisää osoitteesta yt.be/speechlearningmodels.