Brukerhåndbok om tilgjengelighet i Google Workspace

Denne siden er for Google Workspace-brukere. Hvis du er administrator, kan du se administratorveiledningen for tilgjengelighet

Du kan bruke Google Workspace til samarbeid, organisering og produktivitet på nettet. Med disse ressursene kan du komme i gang med å bruke Google Workspace med assisterende teknologi.

Hvis du vil ha mer informasjon om tilgjengelighetsfunksjoner, kan du gå til nettstedet for Google Tilgjengelighet.

Merk: Du kan få mer veiledning for noen Google-produkter i dokumentasjonen for dem. Du finner produktdokumentasjon i ressursene nedenfor.

Anbefalte nettlesere og skjermlesere

Disse kombinasjonene av skjermlesere og nettlesere fungerer best med Google Workspace:
Operativsystem Skjermleser Nettleser

Microsoft Windows

JAWS eller NVDA

Chrome-nettleseren

macOS

VoiceOver

Chrome-nettleseren

Chrome OS

ChromeVox

Chrome-nettleseren

Google Kalender

Bruk Google Kalender til å opprette hendelser, dele tidsplanen din og sende påminnelser. Du kan bruke Kalender med en skjermleser og hurtigtaster.

Her er noen ressurser:

Google Chat

Du kan ha private samtaler eller gruppesamtaler og bruke apper til å automatisere arbeidet ditt. Eksempler på tilgjengelighetsfunksjoner er skjermleserstøtte og hurtigtaster.

Her er noen ressurser:

Chromebook

Bruk Chromebook til å opprette innhold, surfe på nettet og kommunisere og samarbeide med andre. Du kan bruke den innebygde ChromeVox-skjermleseren, en leselist eller skjermtastaturet.

Her er noen ressurser:

Chrome-nettleseren

Bruk Chrome-nettleseren til å søke på internett og jobbe med nettapper. Du kan bruke Chrome-nettleseren med en skjermleser, angi høy kontrast og egendefinerte farger samt zoome inn på siden.

Her er noen ressurser:

Classroom

Du kan opprette og bli med på kurs, administrere oppgaver og gi tilbakemeldinger på elevenes arbeid. Du kan navigere og jobbe i Classroom med en skjermleser og hurtigtaster.

Her er noen ressurser:

Google Cloud Search

Bruk Google Cloud Search til å finne informasjonen du trenger på jobb. Du kan bruke en skjermleser til å søke i innholdet til organisasjonen din i Google Workspace-tjenester eller i datakilder fra tredjeparter.

Her er noen ressurser:

Google Dokumenter

Du kan opprette, redigere og samarbeide om tekstdokumenter. Du kan navigere i og redigere dokumenter med en skjermleser og hurtigtaster samt bruke en leselist.

Her er noen ressurser:

Google Tegninger

Lag, rediger og samarbeid om tegninger, og sett dem inn i Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-filer. Du kan redigere og navigere i tegninger ved å bruke en skjermleser og bruke en leselist.

Her er noen ressurser:

Google Disk på nettet

Opprett, lagre og rediger filer med Google Disk på nettet. Du kan bruke skjermleser og hurtigtaster til å organisere filer i mapper, lagre filer så du får tilgang fra hvilken som helst enhet, og dele filer med andre.

Her er noen ressurser:

Synkroniseringsprogram for Google Disk

Bruk Disk Filstrømming-programmet til å synkronisere lokale filer med Google Disk på nettet. Med Disk Filstrømming strømmes filene i Min disk og delte disker til datamaskinen din. Du har tilgang til filene dine fra alle enheter – når og hvor som helst. Disk Filstrømming fungerer også med skjermlesere.

Her er noen ressurser:

Google Skjemaer

Du kan lage skjemaer, quizer og undersøkelser, dele dem med andre og spore svarene. Du kan opprette, redigere og navigere i skjemaer med skjermleser og hurtigtaster.

Her er noen ressurser:

Gmail

Bruk Gmail til å sende og motta e-post i Google Workspace. Du kan også administrere kontakter og organisere e-postene dine med etiketter og innboksfaner. Du kan bruke e-posten din med en skjermleser og hurtigtaster samt angi et tema med høy kontrast.

Her er noen ressurser:

Google Grupper

Du kan opprette og delta i diskusjonsgrupper, e-postlister og nettsteder for brukerstøtte. Du kan arbeide i Grupper med en skjermleser og bruke hurtigtaster. For viktige skjermelementer blir hint lest opp av skjermlesere.

Her er noen ressurser:

Google Jamboard

Samarbeid i sanntid med Jamboard – en 55-tommers digital tavle som kan brukes sammen med Google Workspace-tjenestene. Med Jamboard kan du bruke TalkBack – Google-skjermleseren som er inkludert på Android-enheter. Du kan også navigere i Jamboard ved hjelp av bevegelser.

Her er noen ressurser:

Google Meet

Bruk Google Meet til å ha videomøter med folk i eller utenfor organisasjonen din. Du kan delta fra en datamaskin, en mobilenhet eller et konferanserom. Du kan delta i videomøter med skjermleser og hurtigtaster, og du kan vise tekstingen til den som snakker.
Merk: Hvis du tar opp et videomøte, blir ikke tekstingen tatt opp, og den vises ikke når du spiller av opptaket.

Her er noen ressurser:

Google-maskinvare for møterom

Bruk Google-maskinvare for møterom til å delta i tale- og videomøter. Du kan slå på skjermforstørring, taletilbakemelding og direkteteksting.
Merk: Hvis du tar opp et videomøte, blir ikke tekstingen tatt opp, og den vises ikke når du spiller av opptaket.

Her er noen ressurser:

Google Regneark

Bruk Google Regneark til å opprette, redigere og samarbeide om regneark. Du kan redigere og navigere i regneark med en skjermleser og hurtigtaster samt bruke en leselist.

Her er noen ressurser:

Google Presentasjoner

Bruk Google Presentasjoner til å opprette, redigere og samarbeide om presentasjoner. Du kan navigere i og redigere presentasjoner med en skjermleser, bruke en leselist og presentere med direkteteksting.

Her er noen ressurser:

Google Nettsteder

Opprett nettsteder som er private, kan deles med bestemte personer eller som er åpne for alle, på nettet. Du kan navigere og redigere nettsteder ved hjelp av en skjermleser og hurtigtaster.

Her er noen ressurser:

Google Voice

Bruk Google Voice til anrop, tekstmeldinger og talepostkassen. Du kan bruke Google Voice-telefonnummeret ditt til å ringe innenlands og internasjonalt via nettleseren og mobilenhetene dine. Du kan bruke Google Voice med en skjermleser og hurtigtaster.

Her er noen ressurser:

Brukerstøtte og tilbakemelding

Få hjelp

Du kan få hjelp og informasjon fra disse kildene:

Send tilbakemelding

Du kan sende kommentarer eller spørsmål om tilgjengeligheten til Google-produkter eller ChromeVox-skjermleseren på følgende nettsteder:

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.