'Live ondertiteling' gebruiken

Met 'Live ondertiteling' krijg je met één tik automatisch ondertiteling voor spraak op je apparaat. Je kunt het gebruiken voor media zoals video's, podcasts, telefoongesprekken, videogesprekken en audioberichten.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

'Live ondertiteling' aanzetten

'Live ondertiteling' werkt:

• In het Engels
  • Op de Pixel 2 en hoger
  • Op bepaalde andere Android-telefoons

'Live ondertiteling' aan- of uitzetten:

1. Druk op de volumeknop.
  2. Tik onder de volumeknoppen op Live ondertiteling Live ondertiteling.

Als 'Live ondertiteling' aanstaat, wordt er ondertiteling weergegeven voor spraak in media die wordt afgespeeld op je apparaat.

Op Pixel-telefoons wordt er ook ondertiteling weergegeven tijdens gesprekken. De andere persoon hoort een gesproken melding dat de ondertiteling aanstaat.

Alle ondertiteling wordt lokaal verwerkt, nooit opgeslagen en verlaat nooit je apparaat.

Tip: Als je Live ondertiteling niet ziet, moet je misschien Android System Intelligence updaten. Android System Intelligence heette eerder Personalisatieservices voor apparaat. Als je de oude naam in de Play Store ziet staan, kun je de app nog steeds updaten.

Het ondertitelingsvak verplaatsen

• Zo verplaats je het ondertitelingsvak: Tik op het vak, houd dit vast en sleep het omhoog of omlaag.
  • Zo verberg je de ondertiteling en zet je 'Live ondertiteling' uit: Sleep het ondertitelingsvak van de onderkant van het scherm af.
  • Zo kun je het ondertitelingsvak uitvouwen of samenvouwen: Dubbeltik op het vak. Deze beweging is niet beschikbaar als je in gesprek bent.

Instellingen voor 'Live ondertiteling' wijzigen

1. Open Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Geluid en dan Live ondertiteling.
  3. Onder Instellingen kun je de volgende instellingen vinden of wijzigen:
    • 'Live ondertiteling' aan- of uitzetten.
    • Grof taalgebruik verbergen of weergeven.
    • Geluidslabels verbergen of weergeven, zoals gelach en applaus.
    • Het icoon 'Live ondertiteling' verbergen of weergeven in de volumeregeling.
    • Ondertiteling voor gesprekken aan- of uitzetten. Deze instelling is alleen beschikbaar voor Pixel-telefoons.

Tip: Ga naar de voorkeuren voor ondertiteling om de grootte, stijl en kleur van de ondertiteling te wijzigen.

Batterijgebruik en andere opmerkingen

Als je in gesprek bent of media afspeelt, gebruikt 'Live ondertiteling' meer batterij. 'Live ondertiteling' wordt automatisch uitgezet in de batterijbesparingsmodus.

Andere opmerkingen over 'Live ondertiteling':

• Ondertiteling is momenteel alleen beschikbaar voor het Engels.
  • Live ondertiteling is niet bedoeld voor gesprekken met meer dan 1 andere persoon.
  • Als je tijdens gesprekken je geluid dempt op het moment van de melding dat de ondertiteling aanstaat, wordt de melding gedempt. Zorg dat de andere persoon weet dat de ondertiteling aanstaat.
  • Ondertiteling is misschien niet beschikbaar voor bepaalde media- en gespreksapps.
  • 'Live ondertiteling' werkt het beste bij audio met duidelijke spraak en weinig achtergrondgeluid.
  • 'Live ondertiteling' werkt niet voor muziek.
  • 'Live ondertiteling' maakt geen gebruik van mobiele data of een internetverbinding. Alle audio en ondertiteling worden verwerkt op het apparaat en worden nooit opgeslagen of naar Google gestuurd.