Live transcriptie gebruiken

Je kunt Live transcriptie op je Android-apparaat gebruiken om spraak en geluid op te vangen en als tekst op het scherm te bekijken.

Live transcriptie downloaden en aanzetten

Opmerking: Als je een Pixel-telefoon hebt, ga je door naar het gedeelte Pixel hieronder.

1. Download Live transcriptie & Geluidsmeldingen via Google Play.
  2. Ga naar het gedeelte Apps.
  3. Tik op de app Live transcriptie Live transcriberen.
  4. Zorg dat je verbinding hebt met internet.
  5. Houd de microfoon van je apparaat in de buurt van de persoon of het geluid dat je wilt opnemen. De microfoon zit meestal aan de onderkant van het apparaat.

Pixel: Live transcriptie aanzetten

Op Pixel-telefoons en bepaalde andere Android-telefoons is Live transcriptie al geïnstalleerd. Zo zet je Live transcriptie aan:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan op Live transcriptie.
  3. Tik op Live transcriptie openen.
  4. Tik op OK om de rechten te accepteren.
  5. Optioneel: Wijzig de snelkoppeling voor Live transcriptie. Bekijk meer informatie over snelkoppelingen voor toegankelijkheid.
  6. Gebruik de snelkoppeling voor Live transcriptie om de functie te starten (swipe met twee vingers omhoog of tik op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid).
  7. Zorg dat je verbinding hebt met internet.
  8. Houd de microfoon van je apparaat in de buurt van de persoon of het geluid dat je wilt opnemen. De microfoon zit meestal aan de onderkant van het apparaat.

Je transcriptiegeschiedenis beheren

Belangrijk: Als de transcriptiegeschiedenis uitstaat, worden je transcripties na 24 uur verwijderd. Je kunt geen transcripties exporteren vanuit Live transcriptie. Je kunt wel tekst kopiëren en plakken.

Je transcriptiegeschiedenis wordt maximaal 3 dagen bewaard in Live transcriptie. Na 3 dagen wordt de geschiedenis automatisch verwijderd, maar je kunt de transcriptiegeschiedenis ook altijd handmatig verwijderen. Scroll omhoog in het transcriptiescherm om je transcripties te vinden.

Audio en transcripties worden versleuteld en tijdelijk opgeslagen in de app Live transcriptie.

Transcriptiegeschiedenis aan- of uitzetten
  1. Open Live transcriptie en tik op Instellingen Instellingen.
  2. Zet Transcriptiegeschiedenis aan of uit.
Transcriptiegeschiedenis verwijderen
  1. Open Live transcriptie en tik op Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Meer instellingen en dan Geschiedenis verwijderen.

Tips om Live transcriptie te gebruiken

Een antwoord typen

Je kunt tijdens een gesprek een antwoord typen in plaats van te spreken.

1. Tik op Typen Typen terwijl Live transcriptie aanstaat.
  2. Voer tekst in via het schermtoetsenbord.
  3. Tik op Terug Terug om terug te gaan naar het volledige scherm.
Transcriptietekst kopiëren en plakken
  • Als je tekst uit de transcriptie wilt kopiëren en plakken, houd je je vinger op de tekst en tik je op Kopiëren.
  • Als je de volledige transcriptie wilt kopiëren, houd je je vinger op de tekst en tik je op Alles selecteren en dan Kopiëren.
Het scherm wissen
Swipe omhoog om het scherm te wissen. Swipe omlaag om het transcript terug te halen.
Zoeken in een transcriptie
  1. Tik op Instellingen Instellingen terwijl Live transcriptie aanstaat.
  2. Tik op Transcriptie doorzoeken.
  3. Typ je zoekterm.
  4. Tik om een zoekresultaat in context te bekijken.
Geluiden verbergen of tonen

Naast spraak kan Live transcriptie ook niet-spraakgeluiden laten zien, waaronder menselijke geluiden (zoals gelach) of omgevingsgeluiden (zoals een deurbel of muziek).

Zo verberg of toon je niet-spraakgeluiden:

1. Tik op Instellingen Instellingen terwijl Live transcriptie aanstaat.
  2. Tik op Meer instellingen.
  3. Tik op Geluidslabels weergeven.

Als je wilt zien hoeveel geluid er is, kijk je rechtsboven in het scherm naar de geluidsindicator Geluidsindicator.

De transcriptie pauzeren om makkelijker te lezen
  1. Tik op Instellingen Instellingen terwijl Live transcriptie aanstaat.
  2. Tik op Meer instellingen.
  3. Tik op Geavanceerd en tik dan op Pauzeknop weergeven.
  4. Tik op Terug Terug om terug te gaan naar Live transcriptie.
  5. Tik op Pauzeren Onderbreken om de transcriptie te pauzeren of te hervatten.

De instellingen voor Live transcriptie wijzigen

Aangepaste woorden toevoegen

Als je gesprekken vaak ongebruikelijke woorden of zinnen bevatten, kun je deze toevoegen en er een transcript van laten maken.

1. Tik op Instellingen Instellingen terwijl Live transcriptie aanstaat.
  2. Tik op Meer instellingen.
  3. Tik op Aangepaste woorden.
  4. Tik op Woord toevoegen.
Trillen als een naam wordt genoemd

Je kunt een trilling laten afgaan als iemand een door jou opgegeven woord of naam uitspreekt.

1. Tik op Instellingen Instellingen terwijl Live transcriptie aanstaat.
  2. Tik op Meer instellingen.
  3. Tik op Trillen als naam wordt genoemd.
  4. Tik op Naam toevoegen.
De tekstgrootte wijzigen
  1. Tik op Instellingen Instellingen terwijl Live transcriptie aanstaat.
  2. Gebruik de schuifregelaar om de tekstgrootte te wijzigen.
De taal wijzigen
  1. Tik op Instellingen Instellingen terwijl Live transcriptie aanstaat.
  2. Tik op Meer instellingen.
  3. Als je je primaire taal wilt instellen, tik je op Primaire taal en kies je een taal uit de lijst.
  4. Optioneel: Als je een secundaire taal wilt instellen, tik je op Secundaire taal en kies je een taal uit de lijst.

Tip: Als je snel de taal wilt wijzigen terwijl Live transcriptie aanstaat, tik je onderaan het scherm op de taal (bijvoorbeeld Nederlands).

Een externe microfoon aansluiten

Je kunt een externe microfoon gebruiken in plaats van de microfoon van je apparaat.

1. Sluit een externe microfoon aan op je apparaat.
  2. Tik op Instellingen Instellingen terwijl Live transcriptie aanstaat.
  3. Tik op Meer instellingen.
  4. Tik op Microfoon.
  5. Selecteer de externe microfoon in de lijst.

Gebruiksbeperkingen

Het is niet de bedoeling van Google om het gebruik van Live transcriptie te laten leiden tot verplichtingen op grond van de Health Security Portability and Accountability Act (HIPAA). Google verklaart niet dat Live transcriptie voldoet aan de HIPAA-vereisten.