Knop Toegankelijkheid of toegankelijkheidsgebaar

U kunt toegankelijkheidsapps starten of tussen apps schakelen met het toegankelijkheidsgebaar (met twee vingers omhoog vegen) of de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid.

Stap 1: Een toegankelijkheidsapp inschakelen

Als je de knop Toegankelijkheid of het toegankelijkheidsgebaar wilt gebruiken, schakelt u een of meer toegankelijkheidsapps in, zoals Toegankelijkheidsmenu, Live transcriberen of Selecteer om uitgesproken te worden.

Stap 2: De knop Toegankelijkheid of het toegankelijkheidsgebaar gebruiken

Als uw apparaat navigatie met drie knoppen gebruikt:

• Een toegankelijkheidsapp starten: Tik in de navigatiebalk op de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid.
  • Schakelen tussen toegankelijkheidsapps: Houd de knop Toegankelijkheid Toegankelijkheid vast en selecteer de nieuwe app.

Als uw apparaat navigatie via gebaren gebruikt:

• Een toegankelijkheidsapp starten: Veeg met twee vingers omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  • Schakelen tussen toegankelijkheidsapps: Veeg met twee vingers omhoog, houd vast en til dan uw vingers op. Selecteer de nieuwe app in het menu.

Als u TalkBack gebruikt met navigatie via gebaren:

• Een toegankelijkheids-app starten: Veeg met drie vingers omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  • Schakelen tussen toegankelijkheidsapps: Veeg met drie vingers omhoog, houd vast en til dan uw vingers op. Selecteer de nieuwe app in het menu.

Als u moeite heeft om de knop Toegankelijkheid te vinden of het toegankelijkheidsgebaar te gebruiken, vraagt u de fabrikant van uw apparaat hoe de navigatieknoppen kunnen worden weergegeven.

Overschakelen naar navigatie met drie knoppen of gebaren

Op veel apparaten kunt u kiezen welke navigatieoptie u gebruikt. Een andere navigatieoptie kiezen voor uw systeem:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Systeem en dan Gebaren en dan Systeemnavigatie.
  3. Kies uw nieuwe navigatieoptie.

Android-ontwikkelaars: Meer informatie over hoe u de knop Toegankelijkheid gebruikt in uw toegankelijkheidsservice.