Konfigurera Meet (för utbildningsadministratörer)

Som administratör för skolan eller organisationen kontrollerar du de Google Meet-funktioner som lärare och elever kan använda.

Innan du börjar: Kontrollera systemkraven

Kontrollera att du uppfyller systemkraven för Meet. Läs mer i Krav för att använda Google Meet.

Steg 1: Aktivera Meet

Det går inte att ändra en enskild användares Meet-inställningar. Mer information om att aktivera Meet för organisationsenheter, grupper eller alla elever och lärare finns i Aktivera Meet-möten för organisationen

Steg 2: Använda Meet med Classroom

Om du vill använda Meet med Classroom måste Meet vara aktiverat för huvudläraren i klassen. Därefter kan lärare starta ett möte direkt från Classroom. Du hittar mer information i Konfigurera Classroom för skolan.

Steg 3: Säkerställa möteskvaliteten

1. Se till att lärare och elever inte delar konto genom att ge alla användare ett eget konto. Mer information finns i Lägga till ett konto för en ny användare.
  2. Om du vill begränsa bandbredden i Meet anger du standardkvaliteten för video i Googles administratörskonsol. Mer information finns i Förbereda nätverket för Meet-möten.
  3. Använd kvalitetsverktyget i Meet om du behöver felsöka problem. Mer information finns i Spåra möteskvalitet och statistik.

Steg 4: Aktivera Meet-funktioner

Du kan aktivera vissa Meet-funktioner enbart för lärare genom att ställa in åtkomstkontroller efter ålder. Mer information finns i Styra åtkomsten till Googles tjänster efter ålder

Aktivera livestreaming och inspelning

Rekommenderas endast för lärare och personal

Aktivera närvarorapportering för lärare

Du kan aktivera närvarorapportering så att mötesarrangörer och lärare får en lista över vilka som deltog i mötet. Mer information finns i Låta organisatörer få rapporter om mötesnärvaro och livestreamvisningar.

Mer information om vilka funktioner du kan aktivera för användarna finns i Hantera Meet-inställningar (för administratörer)

Steg 5: Använda Meet med verktyg från tredje part

Steg 6: Dela support- och utbildningsresurser

Dela dessa resurser med lärare och elever: