Over de controle- en onderzoekstool

In de Google Beheerdersconsole kunt u op de pagina Controle en onderzoek gebruikers- en beheerdersactiviteiten in uw organisatie controleren. U kunt deze informatie gebruiken om gebruikers en beheerders te volgen en voor beveiligingsdoeleinden.

Welke functies er beschikbaar zijn op de controle- en onderzoekspagina, hangt af van uw Google Workspace- of Cloud Identity-versie. Hieronder vindt u meer informatie over de beschikbare gegevensbronnen.

Opmerking: Als u een premium versie heeft, zoals Enterprise Plus of Education Plus, heeft u toegang tot de geavanceerdere functies van de tool voor beveiligingsonderzoek. Met de onderzoekstool kunnen hoofdbeheerders beveiligings- en privacyproblemen identificeren, analyseren en er acties op uitvoeren. Ga naar Over de tool voor beveiligingsonderzoek voor meer informatie.

Kies een gegevensbron om aan de slag te gaan

Als u gegevens over logboekgebeurtenissen wilt openen via de controle- en onderzoekspagina, klikt u links in de Beheerdersconsole op Rapportenand thenControle en onderzoekand thenselecteer de gegevensbron.

Gegevensbron Beschrijving
Gebeurtenissen in het beheerderslogboek Beheerdersactiviteit in de Google Beheerdersconsole bekijken.
Gebeurtenissen in het logboek Agenda Wijzigingen aan gebruikersafspraken in Google Agenda bekijken en volgen.
Gebeurtenissen in het logboek Chat Gesprekken van gebruikers en activiteit in chatruimtes volgen.
Chrome-logboekgebeurtenissen Chrome-gebeurtenissen bekijken voor uw organisatie
Gebeurtenissen in het Chrome-synchronisatielogboek Een overzicht bekijken van de acties van gebruikers voor wie Chrome-synchronisatie aanstaat.
Gebeurtenissen in het logboek Classroom Veelvoorkomende activiteiten bekijken, zoals wie een leerling heeft verwijderd uit een lesgroep of een lesgroep heeft gearchiveerd
Opmerking: Je moet een Google Workspace for Education-beheerder zijn om Classroom-logboekgebeurtenissen te kunnen bekijken.
Gebeurtenissen in het Cloud Search-logboek Gebruikersacties in Cloud Search bekijken.
Gebeurtenissen in het logboek Contacten Activiteiten met betrekking tot contacten in de Google Beheerdersconsole bekijken.
Gebeurtenissen in het Currents-logboek Currents-activiteiten in uw organisatie controleren.
Gebeurtenissen in het apparaatlogboek Activiteiten op de apparaten van uw organisatie controleren.
Gebeurtenissen in het Directory Sync-logboek Gebeurtenissen met betrekking tot Directory Sync bekijken.
Drive-logboekgebeurtenissen Google Drive-activiteiten van gebruikers bekijken.
Gebeurtenissen in het logboek Graduation De overdracht van gebruikersgegevens volgen.
Gebeurtenissen in het logboek Groups Enterprise Acties op groepen en groepslidmaatschappen in de Beheerdersconsole bekijken.
Gebeurtenissen in het logboek Groepen Wijzigingen door gebruikers aan groepen in Google Groepen bekijken.
Gebeurtenissen in het logboek Jamboard Wijzigingen aan Jamboards volgen.
Gebeurtenissen in het logboek Keep Activiteit registreren voor notities die eigendom zijn van gebruikers in uw organisatie
Gebeurtenissen in het Looker Studio-logboek Acties van gebruikers bekijken in Looker Studio
Gebeurtenissen in het logboek Meet Activiteiten van gebruikers in videovergaderingen controleren.
Controle en export van Meet-opnamen in Drive De Meet-opnameactiviteit van gebruikers volgen.
Gebeurtenissen in OAuth-logboeken Gebruik van apps van derden en verzoeken om gegevenstoegang controleren.
Gebeurtenissen in het logboek Apps met opgeslagen wachtwoorden Activiteit van beheerders en gebruikers bekijken in apps waarin wachtwoorden worden opgeslagen
Gebeurtenissen in het logboek Profiel Activiteiten in gebruikersprofielen bekijken.
Gebeurtenissen in het logboek Regels De pogingen volgen van uw gebruikers om gevoelige gegevens te delen.
Gebeurtenissen in het logboek SAML De inlogpogingen van uw gebruikers bij SAML-apps bekijken.
Gebeurtenissen in logboek Secure LDAP LDAP-bewerkingen voor de Secure LDAP-service controleren.
Gebeurtenissen in het logboek Takeout De Google Takeout-activiteit van gebruikers bekijken
Logboekgebeurtenissen van taken Gebruikersacties met betrekking tot taken, takenlijsten en terugkerende taken bekijken.
Logboekgebeurtenissen over gebruikers Gebruikersactiviteit in accounts bekijken. Opmerking: De gegevensbron Gebeurtenissen in het logboek Gebruikers bevat gegevens die eerder waren opgeslagen in het controlelogboek voor logins en het controlelogboek Gebruikersaccounts.
Vault-logboekgebeurtenissen Gebruikersactiviteit in Google Vault beoordelen.
Gebeurtenissen in het logboek Voice Gebruikersactiviteit in Google Voice controleren.

Wanneer en hoelang zijn gegevens beschikbaar?

Zie Bewaartijden van gegevens en vertragingstijden.