Gebruikers uitnodigen voor of toevoegen aan een groep

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Als Groepen-beheerder kunt u leden rechtstreeks toevoegen aan groepen in uw organisatie, leden uitnodigen om lid te worden van groepen en reageren op lidmaatschapsverzoeken voor groepen.

Waar kan ik dit doen? U kunt leden rechtstreeks toevoegen aan groepen in uw organisatie via de Beheerdersconsole of Google Groepen. U kunt leden uitnodigen om lid te worden van groepen en lidmaatschapsverzoeken beheren in Google Groepen.

Google Cloud-beheerders: als u een serviceaccount wilt toevoegen aan een groep, gaat u naar:

Een gebruiker rechtstreeks toevoegen aan een of meer groepen

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u niet weet hoe u de gebruiker kunt vinden.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om de accountpagina te openen.
  5. Klik bovenaan op Groepen.
    Groepen toevoegen.
  6. Klik op Gebruiker toevoegen aan groepen.
  7. Zoek een groep door de eerste tekens van de naam of het e-mailadres in te voeren. Selecteer de juiste groep wanneer deze verschijnt.
  8. (Optioneel) Als u de gebruiker aan meerdere groepen wilt toevoegen, zoekt u de andere groep(en) en selecteert u deze.
  9. Klik op Toevoegen als u de juiste groepen heeft geselecteerd.
  10. (Optioneel) Ga als volgt te werk om de rol van een lid in een groep te wijzigen:
    • Klik onder Rol op de pijl-omlaag and thenselecteer de nieuwe rol.
    • Klik op Opslaan.

Via Google Groepen

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

Bekijk de stappen in het informatiecentrum: Mensen rechtstreeks toevoegen aan een groep

Meerdere gebruikers toevoegen aan een groep

Gebruikers kiezen uit een lijst

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Vink het vakje aan naast elke gebruiker die u wilt toevoegen aan een groep.

Tip: Als alle gebruikers bij dezelfde organisatie-eenheid horen, selecteert u links de organisatie-eenheid. Klik indien nodig linksboven op Openenen danom de organisatiestructuur te bekijken. Meer informatie over de organisatiestructuur.

4. Klik bovenaan op Meeren danGeselecteerde gebruikers toevoegen aan groepen.
  5. Voer de eerste paar tekens van de naam of het e-mailadres van de groep in om de groep te zoeken.
  6. Selecteer de groep.
  7. (Optioneel) Als u de gebruikers aan meerdere groepen wilt toevoegen, zoekt u de andere groepen en selecteert u deze.
  8. Klik op Toevoegen.
De e-mailadressen van de gebruikers invoeren

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik op de naam van een groep and thenLeden.
  4. Klik op Leden toevoegen.
  5. Als u gebruikers of groepen wilt toevoegen, vult u de eerste paar tekens van het e-mailadres in. Selecteer de juiste gebruiker of groep wanneer deze wordt weergegeven.
    Als u serviceaccounts wilt toevoegen, voert u het hele e-mailadres in.
  6. Herhaal de vorige stap om meer leden toe te voegen.
  7. Klik op Toevoegen aan groep.

Alle nieuwe leden krijgen de rol Lid met het abonnement Alle e-mails.

Gebruikers uploaden met een csv-bestand

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik op de naam van een groep and thenLeden.
  4. Plaats de muisaanwijzer op Toevoegen  en klik op Bulkupload van leden.
  5. Maak een bestand met door komma's gescheiden waarden (csv-bestand) voor de groep. Zorg dat het csv-bestand de juiste indeling heeft (zie hieronder).

Tip: Klik op de link om een lege csv-template te downloaden. Klik op de link csv-bestand met ledenlijst om een ingevuld bestand te bekijken.

6. Klik op Csv-bestand toevoegen. Ga naar uw csv-bestand en open het.
  7. Klik op Uploaden.

De indeling van het csv-bestand

• Voeg kopteksten toe aan het csv-bestand. Kopteksten zijn hoofdlettergevoelig.
  • De maximum grootte voor het csv-bestand is 35 MB.
  • Het maximum aantal records per bestand is 150.000.

Als het bestand groter is of te veel records bevat, opent u het in een spreadsheetprogramma, splitst u de tabel in afzonderlijke bestanden en slaat u elk bestand op als csv-bestand. Zorg dat elk csv-bestand de rij met kolomkoppen bevat.

Voorbeeld van een csv-bestand

Koptekst: Group Email [Required],Member Email,Member Type,Member Role
Invoer: uwgroep@email.com,naamlid@email.com,USER,MEMBER

Csv-koptekst Details
Group Email (E-mailadres groep) Het e-mailadres van de groep, verplicht veld.
Member Email (E-mailadres lid)  Het e-mailadres van de groep of gebruiker. Laat dit veld leeg als u het lidtype CUSTOMER (Klant) invoert.
Member Type (Lidtype)

Het type lid. U kunt de volgende lidtypen gebruiken:

• USER: Wordt gebruikt om één gebruiker toe te voegen.
  • GROUP: Wordt gebruikt om een Google-groep toe te voegen.
  • CUSTOMER: Wordt gebruikt om alle gebruikers in de organisatie toe te voegen. Als u dit lidtype gebruikt, laat u het veld 'Member Email' (E-mailadres lid) leeg.
  • SERVICE_ACCOUNT: Wordt gebruikt om een serviceaccount toe te voegen.
Member Role (Rol van lid) De rol van de groep of gebruiker. Voer MEMBER, MANAGER of OWNER in. Meer informatie over ledenrollen
Member Name (Naam van lid)

De naam van het lid. Wordt alleen weergegeven voor interne leden. Namen van externe leden worden niet weergegeven in de Google Beheerdersconsole.

Opmerking: De kolom 'Member Name' wordt weergegeven in een lijst met gedownloade leden, maar niet in de csv-template. U kunt ook geen externe ledennamen toevoegen of interne ledennamen wijzigen door een csv-bestand te uploaden met de koptekst 'Member Name' en ledennamen.

Gebruikers uitnodigen om lid te worden van een groep

Google Groepen gebruiken

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

Naast mensen rechtstreeks toe te voegen aan een groep, kunt u mensen uitnodigen voor een groep en de status van uitnodigingen bekijken.

Bekijk de stappen in het informatiecentrum: Mensen uitnodigen voor een groep

Reageren op lidmaatschapsverzoeken voor een groep

Google Groepen gebruiken

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

U kunt lidmaatschapsverzoeken voor de groep bekijken en ze individueel goedkeuren of weigeren.

Bekijk de stappen in het informatiecentrum: Lidmaatschapsverzoeken voor een groep beheren