Toegangsinstellingen voor groepen bewerken

Als beheerder kunt u toegangsinstellingen voor groepen bewerken in de beheerdersconsole. Met toegangsinstellingen bepaalt u wat groepsleden in een groep kunnen doen, gebaseerd op hun rol en de opties voor delen van uw organisatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Discussiegroepen.

U moet wellicht onderaan klikken op Meer functies om Discussiegroepen te zien.

3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik in het gedeelte Instellingen op Toegangsinstellingen.
  5. Klik in het gedeelte Toegangstype op de cellen in de tabel om de toegangsinstellingen te wijzigen.
    Instelling Hiermee kunnen gebruikers het volgende
    Contact opnemen met eigenaren Contact opnemen met mensen die de rol Eigenaar hebben voor de groep.
    Leden weergeven Zien wie er nog meer in de groep zit (toegang hangt af van de opties voor delen).
    Onderwerpen bekijken Onderwerpen bekijken die in de groep zijn gemaakt (toegang hangt af van de opties voor delen). 'Onderwerpen' zijn onderwerpen of gesprekken die posts bevatten.
    Posts publiceren Berichten naar de groep verzenden.

Leden beheren

Mensen toevoegen of uitnodigen om lid te worden van de groep en lidmaatschapsverzoeken goedkeuren of afwijzen.
    • Als u de toegang wilt verwijderen, klikt u op cellen met vinkjes.
    • Als u toegang wilt toevoegen, klikt u op cellen die leeg zijn.
    • Lichtgrijze cellen kunnen niet worden gewijzigd.
    • Donkergrijze cellen kunnen wel worden gewijzigd.
  6. Selecteer een optie in het gedeelte 'Wie kan lid worden van deze groep':
    Instelling voor wie lid kan worden van deze groep  Hiermee kunnen gebruikers het volgende
    Iedereen in de organisatie kan dit aanvragen De groep zoeken en vragen om lid te worden.
    Iedereen in de organisatie kan deelnemen Zichzelf toevoegen aan de groep.
    Alleen genodigde gebruikers Alleen lid worden van de groep als ze zijn uitgenodigd.
  7. Als Google Groepen voor bedrijven is ingeschakeld voor uw organisatie, schakelt u Leden van buiten uw organisatie toestaan in of uit. Met deze instelling bepaalt u of gebruikers leden van buiten uw organisatie kunnen toevoegen aan groepen in Google Groepen.

Opmerking: Beheerders kunnen altijd leden van buiten de organisatie toevoegen aan groepen via de beheerdersconsole.

8. Klik op Opslaan.